Párkeresés interneten

Fenti címre 22400 találatot dobott „gugli”:) Találóbb lenne párvonzást írni, hiszen az Univerzum nagymértékben segítheti a pár megtalálását. Előbbiekből sajnos mégsem az következik, hogy könnyű elektronikus úton megfelelő partnerre találni. Ellenkezőleg. A társról alkotott kép ideális, mi más lehetne? Sőt, sok esetben irreális. Az önkép is lehet téves, legalább annyira, mint az elvárás szerinti személy imágója.

Erre utal például a „mások által csinosnak mondott” és ehhez hasonló megfogalmazás. Amikor valaki nem biztos saját képe/képességei megítélésében, akkor másoké iránt sem lehet elfogulatlan.

Sokan, sokféle tapasztalattal bírnak a párkeresés útvesztőiben. Vannak sikeres próbálkozások és sorozatban sikertelen nekifutások. Jelen blog célja, hogy az érintettek mondják el tapasztalataikat, javaslataikat. Ezúton megkönnyítve másoknak-, és önmaguknak a társkeresést.

Például mi lehet a mögött, hogy valaki nem vállalja föl saját képét egy hirdetéshez? Persze előfordulnak szélhámosok, kíváncsi próbálkozók és rutinos rókák egyaránt. A nagy többség azonban komoly, kiérlelt szándékkal fordul az internet világához, amikor társat remél találni. Többnyire a társulás vágya vezet, különböző erősségű motivációval. Ugyanakkor sokan nem számolnak a helytelen választás miatti társas magánnyal. Az illúziók igazi lelepleződése ugyanis a tartós együttlét folyamán szokott bekövetkezni. Amíg csak találkozgatnak a párok, addig könnyű szép arcot, előnyös külsőt hozni. Viszont az együttélés, mindenkiből előhozza igazi énjét, ami nem feltétlenül azonos az együtt járáskor tanúsított arculattal.

Hogyan lehetne hatékonyabbá, sikeresebbé tenni a párkeresését? Cél, hogy elégedett, boldog emberpárok közössége alkosson társadalmat. A jövő generációja használható modelleket kaphasson, korrigálhassa elődei hibáit. Tapasztalataim szerint iskola és család, egyaránt adósai az életbe kikerülő fiatalok párkeresési, ebből adódóan pártalálási kultúrájának kialakításában, fejlesztésében.

Nagyon jó lenne, ha az érintettek beavatnának másokat azokba a személyes tapasztalatokba, amelyeket érdemes lenne megszívlelni, vagy/és követni. Esetleg továbbfejleszteni kor szelleme szerint. Ugyanis, egyre kevesebb szokás, törvény segít eligazodni a világ dolgaiban. Információk növekedése minimum fordított arányú azok hasznosságával. Gondoljunk csak a rengeteg reklámújságra, hivatalos iratok aljára sűrű sorokba nyomtatott, apró betűs részekre. Ezek ugyan információk, de szinte ellentétesek a valódi tájékoztatás igényével.

HozzászólásokSzervusz

Nincs mit köszönni. És ez nem igazán konkrét vélemény volt, csak olyan általános. Semmi más nem szünteti meg az elszigetelődést. A természet közeli emberek nem ilyen elszigetelte. Nem Pénz orientáltak.Szervusz zoliric!

Igazad van az emberek elszigetelődését illetően. Az internetes párkeresés nem szünteti meg az elszigetelődést. Lehetőséget kínál, de minden azon múlik, hogy a társkereső felek milyen alapokról, milyen reményekkel, miféle elvárással regisztrálnak.

Az internet térhódítása előtt egyszerűbb volt a helyzet: Expressz újság , Nők Lapja, Szabad Föld társkereső rovatai...:) Még régebben a rokonok, ismerősök "kommendáltak" megfelelő társat:))) Mármint olyat, akit a javaslattevők jónak "partképesnek" véltek. Aztán vagy bejött a házasság, vagy nem.

A többség iskolás évei után alapított családot, egy 20 éves nő már "vénlánynak" számított. Manapság a legtöbb 20 éves szinte még gyerek, a harmincas "szinglik" karrierjüket építik. Közben elfogy a "használható" "férj-anyag", mert őket az élelmesebb hölgyek oltár elé vezetik:)

Nehéz lenne mindenki számára használható receptet adni. Az biztos, hogy a családi háttér-, és a neveltetés minősége döntő befolyással van a házasságok sikerére.

Bármelyik párkeresés akkor lehet eredményes, ha az egymásra találó felek hasonló, vagy összemérhető igényekkel, kellő önismerettel-, és kompromisszum-készséggel is rendelkeznek.

Köszönöm a véleményedet, sok sikert minden téren!Kedves IGe!

Rendkívül termékeny szerző vagy és értékeseket alkotsz. Köszönöm, hogy szerény írásomra figyelmet szenteltél és megtiszteltél hozzászólásoddal.

További hasznos-, és eredményes ténykedést kívánok!

Minden jót!Jók a Tárdkeresők.

:) Mehet az egó tombolása a társkeriken . És nem Épp eléggé vannak elszigetelve egymástól az emberek ? Tök jó nemsokára úgy csinálunk majd ifjakat hogy átküldök egy zip file-t a páromnak emailban :)Azért érdemes ám vigyázni is

Van róla itt egy írásom:

Óvakodjatok egyes, - de inkább a kettes- társkereső kluboktól!gondolat-szív

Elnéezést h belepötyögök, de az elmém kényszerít rá.:) Szóval én egy kicsit másképp értelmezem a gondoalt/elme-szív kérdéskörét. Ez a lényegen, Melcsi79 történetén mit sem változat. Tehát az értelmezés:
számomra az elme a lényegi kérdés szempontjából ennyit tud: gondolkodni, rendszerezni, lehetőségeket feltárni, és ennyi. De az emberismeret NEM az elmében van! Számomra azok, akik az elmére hivatkoznak, hogy azzal látták meg, hogy xy valójában szemétállatrohadék:) valójában nem is az elméjükkel látták ezt meg, hanem a szívükkel. "Jól csak a szívével lát az ember." - Ezt mindenki ismeri, e mögött nem valami nyálcsöpögés van, hanem egy spiriutálisan magas szintű igazság. Az elmét meg lehet vezetni, a szívet nem. De van persze egy titok is elrejtve a folyamatokban! A szív kezd sokszor, de sokan nem veszik észre, hogy mikor veszi át a folyamat felett az irányítást a szívtől az elme. Természetesen, ha valaki tudatos lenne erre, akkor az a tudatosság más fokán állna. Így azt hiheti: a szív butaságot tett, júj... holott azt már az elme tette. Az elme és a szív sokszor egyet akar, de mindenki a maga módján. Az elme leegyszerűsítva, sematikusan akar jót az "én"-nek. Ezért az elme képes a rózsaszínszeműveg effektusra, nem a szív. Az elme képes a valóságot eltorzítani, (nem feltétlenül kell ezt negatív értelembe venni, pont ez a lényeg, teremtők vagyunk) a szív viszont a színtiszta igazságot, örömet, szeretetet, Istent mutatja. Mondhatnánk azt is, hogy Isten szeme a szívünk. Így a szív pontosan látja, hogy ki az a másik ember, mindezt úgy, hogy nem érez közben gyűlöletet. Gyűlöletet csak az ego, a becsapott, "engem megvezettek, megbántottak, megsértettek, becsaptak" ego tud érezni. Nem baj, érezze. A lényeg, hogy mint fentebb olvasható, én éppen ezért kicsit másként értelmezem az elme-szív kérdését. Nem tartom rossznak ez elmét, félreértés ne essék, de a gondolkodás, viselkedés, talaján bizonytalanság van, és lehetőség van a negatív értelemben vett színjátszásra, képmutatásra, míg ha valaki végig a szívével lát, akkor ténylegesen azt az embert látja, akit... aztán, hogy milyen a szeretetetének minősége az illető iránt az egy másik kérdés, de a szív nem utál.... a szív csak meglát, és ezáltal felkínálja a lehetőséget az egész emberi lénynek, hogy döntsön válasszon, és a valódi valóságra reagáljon. Tudom, mint már egyszer írtam, ez elüt a hagyományos szív-ész értelmezéstől. Összefoglalva azt mondom: szívvel kell, érezni, látni, az aggyal kell az információkat feldolgozni, rendszerezni, eltenni a "könyvtárba", stb. ahová majd a szívnek kell h legyen bejárása. Továbbá az elme kell ahhoz is, hogy az élet lehetőségek többváltozós tengerét folyton felállítsa, ezt választhatom, azt választhatom, ezt is választhatom, stb. Minél nagyobb a tudatosság szintje, annál több a választási lehetőség is, s kezd eltünni a vagy-vagy világa (fekete-fehér), s közelítünk az is-is világához.alapok a lényeg

Szerintem itt is az alap-gondolati motiváció a lényeg. Mit akar? keresni! Mit kap? Keresést.
Akik "csak úgy jól érzik magukat", s így akarnak élményhez, férfi-női élményhez jutni, azoknak nagyobb az esélye h találnak is párt. Persze lehet még így forgatni a szómágiát, hogy nem párt keresek, hanem párt találok.:)
De a lényeg az, hogy JÓL AKARJA ÉREZNI MAGÁT, úgy, hogy ezt megossza mással is. Valakivel együtt akarja jól érezni magát! A párkeresés izzadságszagúsága mögött ott az EGO-főnök, aki kongatja a vészcsengőt: "na most már aztán ide egy jó barátnőt/feleséget-barátot/férjet, mert ideje már ennek.
Egyébként mindenütt lehet, bárhol lehet találni párt, mert ugye tudjuk, a külső körülmények másodlagosak. Az elsődleges az, hogy az "én" belsője felkészült e erre az élményre, és akarja e, erre van e beállítva egész lénye. Ha igen, akkor ezermillió módon összejöhet a társsal. Akik kifele figylnek ők szoktak molyolni a külső körülményekkel, meg hozni a wc papírhosszúságú elváráslistáikat, stb.Szijja!

Szijja GondolatokGondolata!Először is köszönöm a gratulációdat!Nagyon szívesen mesélem el a velem megtörtént dolgokat!Először is magamról,hogy tudd milyen vagyok és hol kezdődött,ok-okozat.Szóval...a házasságomban minden rendben volt,egyetlen "dolog" hiányzott,akit (akit...ez nem véletlen) nem tudtam megadni a volt férjemnek,ezért megbeszéltük,hogy elválunk.Időközben elkezdtem fogyózni-elég drasztikusan,de hatott!:) -és az önbizalom lassanként visszatért....úgyhogy úgy voltam az exemmel,elengedlek,mert nem úgy érzek már,majd lesz valakim.És lett is.Segítségemre volt az exem.Hogyan?Megmutatta Ő hol csetel...állította:barátilag.Hmm...Hát jó,gondoltam,felnézek és vigasztalódom kicsit.Imádok beszélgetni,de ahol éppen akkor dolgoztam,mindenki a keserűséget akarta látni rajtam,sajnáltak,holott Én nevettem és úgy voltam vele:Valami elmúlt de új nap virrad!Így is lett.Egy szép estén rámkattintott a "hercegem" és megmentett!Nem is lakott olyan messze,már egy hét után itthon vártam nyakig szerelmesen,kiéhezve...Azt hittem álmodom.Egy ilyen pasi engem szeret???Hihihi...:D Dehogy szeretett!Hat együtt töltött hétvége után azt kérte ne hívjam,ne keressem.Nem értettem,már gyűrűt emlegetett...mi lelte?Mikor már az agyammal gondolkoztam és nem a szívemmel,rájöttem:nem volt elég pénzem.Ugyanis Zsoltika ha nem evett és nem szeretkeztünk,akkor a gép előtt az állítólagos "befektetései" kamatát számolta és a hozamokat írogatta.Egyik hétvégén szóba jött a hitelem a házamon...és Zsoltika husss....nem jött többet!Életem "szerelme" egy hozományvadász volt,akibe fülig belezúgtam és naiv,hiszékeny kis szívemet darabokra törte!Vele így jártam.Látod...itt az őszinteség.De ha eltitkolom jobb lett volna?Egy fokkal sem,mert akkor később hagy el és lehet már késő...és Ő akkor is ugyanolyan hozományvadász maradt és lehet kijátszott volna a "vagyonkámból".Nem tudni,de szerencsémre nem is derült ki a "mi lett volna,ha?"! A tanulságot le lehet vonni,de hogy felismerni is fel lehet az ilyen embereket,az is tuti!Oda kell figyelni mi van a sorok közt,nem csak a szépet meglátni és használni ami a fejünkben van!Nem szabad csak a szívnek irányítania.Kell hozzá az ész is.Megtanultam. Hihi...Voltak még kalandok....Hjjja...ezt még elmondom: Voltam menyasszonya egy szerbiai-magyar srácnak,aki túl fiatal volt hozzám és iszonyat féltékeny,ami egy távkapcsolatban nem az előnyök közé sorolható.Fél év után szakítottam vele,mert nem érte be a havi egyszeri találkával(Én mentem hozzá ki,mert Neki nem volt vízuma).Azt akarta költözzek ki,hagyjak itt mindent és mindenkit,csak az Övé legyek.Megerősítette mindezt egy gyűrűvel.Édes volt,de nem arról álmodtam,hogy minden lépésemről beszámolót tartok a féltékeny pasimnak!A féltékenység nem jó.A féltékenység azt bizonyítja,hogy nem bízik benned.Onnastól kezdve miről beszélünk???:) Időközben meghívott az egyik barátom egy közösségi oldalra,ahol bejelölgettek,de nem nagyon írogattak.Kivéve egy férfit,akinek szimpatikus írása,nem rámenős sorai egyre fontosabbá kezdtek válni.Nem akartunk Mi egymástól semmit,leveleztünk,egy hónap múlva felhívott és úgy beszélgettünk,mint 1000 éves barátok.Nem mertem bevallani,de nagyon megszerettem.Ő vallotta be hamarabb:nagyon megszeretett és több ez az érzés a barátságnál.Akkor Én is elmondtam és azóta tart ez a csodálatos kapcsolat.Barátságnak indult,Őszinte beszélgetéseink meghozták a várva várt nyugalmat,biztonságot,szeretetet.Igen....a Nagy Ő független a hajszíntől,kortól,magasságtól,súlytól!!!Én szőke vagyok,kék szemű,mostmár átlagos testalkatú,de sosem írtam azt hogy bombázó vagy ilyesmi.Csak szerényen,odafigyelve!Biztosan nem csak Én szaladtam bele ilyen kapcsolatokba,de ha lehet mások tanuljanak,igazad van GondolatokGondolata.Te miért vagy GondolatokGondolata?Sokat gondolkozol?Az jóóó!!!Már Én is használom a fejem,bár a Kedvesem jó kritikusom és szerinte még mindíg van mit tanulnom.Igyekszem. Sok sikert a neten ismerkedőknek! Szépséges estét GondolatokGondolata!:)megtaláltam

sziasztok, én már 6 hónapja élek együtt a párommal, akivel a szivküldin ismerkedtem meg. Csak fényképes, és korban behatárolt, illetve lakhelyen lakó pasit kerestem és nem mondom hogy elsőre, de megtaláltam az én drága szerelmemet. Vagyis, számomra az volt a megfelelő keresés, ha konkrét életkor, lakhely, és persze a fénykép alapján válogattam. Nekem ez jött be :-)
Mindenkinek ilyen sikeres egymásra találást kivánok!Hamár homár... :D

Aszontátok itt a szikreten :D, hogy a kapcsolatokban lehet fejlődni a legjobban..nos én rengeteget ismerkedtem a neten.
Már nem is a kudarcok foglalkoztatnak, hanem teljesen megváltoztam belülről. Megtanultam elengedni.
Ez nem semmi. A fájdalom ellenére, újból és újból ismerkedtem. Közben megtanultam feldolgozni az érzéseimet.
Sőt, felfedeztem magamban a magabiztos, spontán nőt, ez példátlan, mert ilyen még soha nem történt velem.
Könnyebben ráérzek, hogy kinek milyen lelke van. Sőt, megérzem, hogy kivel lehet bizalmas viszonyba kerülni.
Először teljes volt bennem a káosz, és a gyakorlással, lassan teljesen elkezdett tisztulni a kép.
Rengeteget tanultam magamról, és az emberekről.
Volt aki azt mondta, hogy ez nem vonzás, hanem csak egyedi esetek...nos a saját fejlődésemet érzékelve még is csak vonzás. Nagyon régi megyőződéstől sikerült megválnom a történetek, helyzetek tükrében, ami jelentősen gátolt abban, hogy megjelenjen bennem az a nő, aki tud bízni.
Az ismerkedést önfejlesztésre fordítottam.
Megszabadultam azoktól, akik maipuláltak, és kontrolláltak.
Egyszerűen nem vagyok vevő rájuk.
Sőt megszabadultam az idealizálástól.
Szóval kidobtam az ablakon a régi önmagamat.
Az átállás nem egyszerű, de ha valaki ráérez az ízére...és úgy ahogy az elengedés topikban Emlékező írta...-jelentősen csökkenti a belső ellenállást, akkor be tudja vonzani a lehető legjobbat magának.
Az átélt kudarcok hatására, nem félek annyira a veszteségtől.
Tudok nevetni magamon, ha hülyeséget csinálok. Tehát már nem szégyellem magam.
Sokkal összetettebben gondolkodom.
Nem tudtam, hogy mi gátolt, és miből kell kigyógyulnom, de felmerült a helyzetek során a megoldás, és teljesen kicserélődtem. Fokozatosan megy végbe a fejlődés bennem.
Nem viccelek, de megjegyeztem, hogy ki mit csinált velem, vagy milyen problémája volt éppen, vagy milyen belső gátlás tartotta vissza, vagy milyen családi helyzet vette körbe.
Megéreztem, hogy milyen parter mellett tudnék fejlődni.
Én ezt a feladatot a lehető legkomolyabban vettem. Jól csinálom!Kedves Cathsy!

Elnézegetvén szellemi terméseidet, nagyon felkészül ember-, és igen öntudatos NŐ lehetsz. Mindez tény, nem hízelgésből írom.

Célszerű volna elszakadni a szőke nőhöz fűződő, megrázó élményedtől, amit teljesen megértek. Sokkoló lehetett tudomásul venni, hogy nem Te kellesz, hanem a szőke. Mert trendi manapság szőkének lenni. De hidd el, látszat ellenére inkább vagy nyertes, mint vesztes, ebben a "viadalban"! :)

Úgy gondolom, félelmeid tartanak vissza a párválasztástól. Ezek a félelmek lehetnek valósak, vagy képzeltek. Végül is egyedül vagy, ami nem volt előzmény nélküli.

Szívesen mondanék okosságokat, de attól tartok, nem tudnék sok újdonsággal szolgálni:( Esetleg van itt egy oldal, ahová talán érdemes lenne regisztrálnod:

Sietve hozzáteszem: NEM VAGYOK REKLÁMHORDOZÓ!!! :o)))))

Másik javaslatom, ha lehet:

Ez sem reklám, viszont lehet ígéretes emberekkel találkozni:)

Szívesen, örömmel látnám szellemed csillogását blogommal kapcsolatban is:)

Szép estét, az erő legyen veled!Szia Melcsi!

Örülök, hogy tetszik a téma:)

Sokan vannak a tiédhez hasonló helyzetben. Az őszinteség szerintem is alapvető. Sajnos többen "elfelejtik" közölni magukról a valós tényeket, vagy számukra előnyös ferdítést alkalmaznak. Bármelyik eset a kapcsolat végét jelenti.

Általában jellemző, hogy a leendő partnerek írnak egy kívánságlistát. Akár a télapónak is lehetne címezni:) Aztán leírják, hogy mit szeretnek csinálni szabadidejükben. Ezek olyan általánosságok, amelyektől nem lehet beindulni:(
Másik véglet a semmitmondó, túl rövid "bemutatkozás" Ezeket kár megjelentetni, komoly partner nem kapható ilyen megjelenésre.

Te viszont nyílt sisakkal, őszintém mentél harcba:) Ez kockázatos, de végül megfelelő eredményt hozott. Gratulálok!

Esetleg elmondanál röviden pár olyan történetet, ami hajdan bosszantott, végül már magad is nevettél rajta? Okulásképpen minden történet hasznos lehet. Mert ami veled megtörtént, az másokkal is megtörténhet. Neked már a múlt, de valakinek még a jövő. És jó lenne elkerülni konkrétan olyanokat, amilyenekre te figyelmeztetsz.

Nagyon örülök, hogy 2 éve igazi társat találtál a neten! Ez mások számára is jó példa lehet. Egy KICSIT mesélnél a részletekről? Persze csak vázlatosan, nem vadászom intim titkokra:) Csak olyasmit írjál, amit szívesen megosztasz másokkal! Biztosan tanulságos lehet és többen is köszönettel veszik írásodat.

További minden jót kívánok életedbe!Régen,

kipróbáltam a netes társkeresést. Szépen megadtam az alapadatokat: 153 centi, 42 kiló, vörös szemüveges. Nem jött egy levél sem. Aztán átírtam az adatokat, lettem 170 centis, 60 kilós szőke. És láss csodát! Levélözön.
Itt adtam volna fel, ha nincs fórum része annak az oldalnak, ahova néha benéztem. Volt ott egy férfi. Éppen vált, ahhoz kért tanácsot, hogy magyarázza el a gyereknek. Írtam neki. Dumálni kezdtünk, e-maileztünk, napi több levélváltás. (Netem nem volt, de akkoriban jött be a wap, és még ingyen volt...) Egész jó baráti kapcsolat alakult ki. Sajnos, amikor találkozni akart berezeltem, és megszakadt a kapcsolat. De addig szép volt, nap fénypontjait az ő levelei jelentették.
Később iwiwen is megismerkedtem egy sráccal, jókat dumáltunk, de talinál kiderült, másra számítottunk. A kapcsolat azért azóta is megvan, dumálunk néha, tudja, hogy barátként számíthat rám.
Azóta nincs netes társkeresés, túl mélyen él bennem, hogy a szőkének írtak, a vörösnek nem. Fényképet azért nem tettem fel annó, mert sok a kiszűrendő elem, aki fénykép nélkül is ír, az már jó pont.
Most egy oldalra se vagyok regisztrálva, nem vagyok a netes párkeresés híve, bár előbb-utóbb kénytelen leszek valahova regisztrálni, mert más esély nem nagyon van. Diszkóból kinőttem, egyedül üldögéljek kávézók teraszán, hátha arra sétál a nagy ő? Baráti társaságomat elvesztettem, mert hirtelen mindenki lebabázott. Nem tetszik, de marad a net. Majd... Egyszercsak.Jó téma:)

Hát igen....ezt a témát hosszasan lehet fejtegetni!Általában csak olvasgani járok fel,de most ez megfogott.Tudnék mesélni...Én is a neten ismerkedtem.Az első hibám az volt,ami a szerencsém is:kiadtam magam.Őszintén írtam és nem kerteltem soha.Én ezért voltam "népszerű".Persze a szélhámosok is megtaláltak...és volt aki nálam is járt.Nem vagyok rá büszke,de nem is egy pasi.Menekültem.Menekültem a válásom okozta traumából az új érzelmek világába...a Carpe diem-be!Néha bejött.Néha nem.Már megtaláltam a társamat 2 éve,szintén a neten,nincs akadály ha szeretetről van szó,nincs távolság,sem anyagi kihívás.Tenni kell érte és könyörgöm csak ŐSZINTÉN!!!Sok sikert Mindenkinek!:)