Jiseon: Az álom néma, a fiú beszél

Végre a helyére kerültek a dolgok. Ma egy kékhajú pacák tartott a karjaimban egész nap, de nem értem mit akarhat tőlem. Anya haja barna, és az enyém is. Mégis mindenki azt mondja, "tiszta apja ez a gyerek"... Végre letett, s azthittem alhatok. Ekkor azomban fölém hajolt egy földöntúli szépség. Anya volt az. Itt az ideje vacsorázni, szólt, majd karjára vett...

Mikor felébredtem, világos volt, és nagyobb volt a nyüzsgés a szobában, mint a nagy sikolyok után. Ismeretlen, de mindenképpen kedves arcok sorakoztak fel az ágyam mellett. Sok nő, s egy férfi. Szimpatikus arca van, és úgy látom érti mit gügyögök, mert vissza gügyög.

Egy hosszúhajú leány lép az ágyam mellé, s arcomat csiklandozza fürtjeivel. Szegény ha tudná milyen csúnya a kifakult rózsaszín a haján. Integet, mosolyog, s én vissza mosolygok. Ezzel mindenkinek örömet okozok...

Most ismét nagy tömeg gyűlt össze, ám mostmár otthon vagyunk, és néhány szót is tudok mondani. Anya nagyon nevetett, mikor előszőr kiejtettem a számon Lucibácsi nevét, ekkor még nem értettem mi ilyen mulatságos, de ma rájöttem. A gügyögő pasas, aki akkor ott volt, őt hívták így. Ma ismét ittvan, a fakóhajú lánnyal együtt. Igaz most ismét fényes, élénkszínű a haja. Mindenki kórusban énekel, s egy tortát hoznak az asztalra.

saeng il chuk ha ham ni da
saeng il chuk ha ham ni da
sarang ha neun Jiseon shi
saeng il chuk ha ham ni da

Majd egy különös mekegő nyelven szólaltak meg ismét:

Ez a nap más mint a többi, ezt te is jól tudod
Másként kelt fel reggel a nap és másként járt a hold
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk
S ajándékul fogadd el vidám kis dalunk

Boldog, boldog, boldog születésnapot
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod

Nem értek belőle minden szót, de azt tudom, hogy nagy nap a mai mert ma anya egész nap a konyhában sürgött forgott, és kaptam egy csokitortát is. Nemtudom miért kaptam, de nagyon ízlett. Néha nem értem mi történik körülöttem, de én csak mosolygok, mert anya is mosolyog.

Hozzászólások:)

aranyos :)