Nő vagyok

Nő vagyok- írom, és figyelem, mi történik belül.
Nő vagyok. Jó érzés nőnek lenni. Mitől vagyok nő? Mitől érzem magam nőnek? - Fontosak ezek a kérdések? Mindegy.
Nő vagyok - ízlelgetem tovább a kifejezést. Védtelen nő? Nem hiszem.
Gyengéd, hajlékony, mint egy nádszál… - Kezdek közeledni. Nőnek lenni jó. Nőként kiteljesedhetem, nőként megélhetem magam. Most nőként kell megélnem magam. Mit jelent nőnek lenni? Nem a körömlakk, a hajfestés, vagy a színes ruhák...- Belül már érzem, de még nem jönnek a megfelelő szavak.

Nőnek lenni más, mint anyának. Először vagyok nő, aztán anya, az anyaság egy szerep.
A női aspektusomat valahogy finoman megsejteni, megérezni tudom. Nőnek lenni finom vibrálás, gyengéd, de erős; mozgékony, de sűrű energia. Összetartó. Szeszélyes, néha veszélyes.

Nőnek lenni maga a szabadság.
Nőként élni pörgős szoknya; lebbenő fátyol; selyemfüggöny. Simogat a szél; tengeri szellő, lágy, erős, alakít és formál, simogatva alakít át, összetartja a formát. Nem cikázik: hullámzik, lebeg, nem süvít:simogat, leng, illan. Légies és könnyű, mégis köveket formál.
Határozott lágyság, repkedő pillangó, rebbenő szitakötő. Nőnek lenni a férfiak tükrében, csoda. A nőiség egy csoda. Tele feladattal, tele akarattal - ezeket elengedni, és megélni a lágy lengést. A belső hangod megszólalni hagyni; a középpontod ritmusára lengeni kezdeni, lágyan lebegni rá. Illanni, villanni, szállni, egy férfi kezében arannyá válni; mely nem metsz, és nem alakít, nem nyom és nem formál, de megtart, megtámaszt. Odaengedni ezt a lágyságot. Súlyomat feladva saját belső ritmusommal a tenyerébe lebegni. Ametiszt-áttetsző szárnyakkal lassan belelibbenni. Hagyni a puha kéznek, hogy tartson, óvjon, mintha nem lenne oltalom máshol. Tenyéren pillangóként lenni az otthon.
Eloldódni a külső elvárásoktól, belső kényszerektől, elengedni a sok sallangot, visszatérni a belső hanghoz. Feloldódni a nőiségben. Megnyílni, beengedni, önmagamon átengedve felhangolni, majd nemesítve visszaadni.

Írta: Csupics Milica

Hozzászólások*.*

Szép álmokat kedves Kila!Pipacska :-)

Igen azaz...

Szép éjt! Jó álmokat :-)Pipacska emlékszel arra,

Pipacska emlékszel arra, mikor írtunk arról, hogy

Miért sírnak a férfiak? vagy valami hasonó

Sztem ott van a párja... ennek a bejegyzésnek

majd csak fellelem...

:-))Erre a kommentedre

Erre a kommentedre gondoltam!

"
"Illanni, villanni, szállni, egy férfi kezében arannyá válni; mely nem metsz, és nem alakít, nem nyom és nem formál, de megtart, megtámaszt. Odaengedni ezt a lágyságot. Súlyomat feladva saját belső ritmusommal a tenyerébe lebegni. Ametiszt-áttetsző szárnyakkal lassan belelibbenni. Hagyni a puha kéznek, hogy tartson, óvjon, mintha nem lenne oltalom máshol. Tenyéren pillangóként lenni az otthon".

Amikor ezt elolvastam, olyan dühös és pokolian irigy lettem, hogy még a böngészőm ablakát is bezártam, ... és írni sem akartam ide egyetlen betűt sem, hogy mindez ne derüljön ki rólam. Mázlisták! . suttogtam magamnak.

Aztán mégis sikerült megnyugodnom, mert az angyalomra gondoltam."

Le merted mégis írni! Ez igen!Jó lenni látni az írás

Jó lenni látni az írás párját:

Férfi vagyok.Pipacska ! :-))

Nagy dolgot tettél: átléptél önmagadon!

Kiléptél a komfortzónádból!

Bevállaltad az érzéseidet őszintén, azt is hogy ezek nem helyénvalók!

Ez igen!Van egy aranyos férfiaknak

Van egy aranyos férfiaknak szóló mondás : Meg akarod menteni a világot?
Szeress egy nőt, tiszta szívedből!

Ja, meg egy egy másik,
Soha nem tehetsz jobbat a gyerekeiddel, minthogy szeresd az anyjukat.
:-))

Most már tudjuk, ezzel magadnak adsz is és a világhoz is hozzáteszel...*

Gratulálok! Csodálatos írás. Nagyon tetszik. :)