Arra nem gondoltatok még, hogy...

Annyi könyvet elolvastok, hogy az hihetetlen. Vallási, spirituális és még sorolhatnám. Van egy csomó kérdésetek amire keresitek a választ, ahelyett, hogy magatokba néznétek. Roskadoznak a polcaitok könyvekkel és mégsem találjátok a válaszokat. Van egy jó hírem. A kérdéseitekre a válasz bennetek található, nem a könyvekben. Próbáld csak ki egyszer.

Fogalmazz meg egy kérdést és tedd fel magadnak. Miközben becsukott szemmel figyeled a légzésedet és az érzéseid, meg fogod találni a választ magadban, hidd el, hogy így van. A könyvek sokasága egyazon igazságról beszélnek, de rá kell, hogy ébredj akár Te is írhatnál egy bestsellert, mert a tudás, hogy megírj egy ilyen könyvet benned található. A régmúlt nagy elméi soha nem másokból táplálkoztak, hanem önmagukból. Soha nem kérdeztek másoktól, a kérdéseket önmaguknak tették fel. Mert az igazság ott van bennem, benned, mindenkiben. Sajnos a legtöbb ember kívülről várja a válaszokat, pedig a válasz önmagukban található. Ha eddig például abban a tévhitben éltél, hogy a másik boldoggá tud tenni téged, akkor ezt felejtsd el gyorsan. A boldogság, az öröm, a hála, a szenvedély mind ott vannak benned. Keresd a jó tulajdonságokat magadban és biztos találsz párat. Minden benned található, nincs semmi ami a külvilágból jönne.

HozzászólásokEz

igaz:)Akkor tedd fel magadnak a

Akkor tedd fel magadnak a következő kérdést, és találj rá választ: Szerinted minden ember alapból képes saját magának megadni a választ, vagy esetleg lehet, hogy eleinte kell hozzá valami külső segítség is?Hát érdekes gondolataid

Hát érdekes gondolataid vannak.De igaz :))szia

orultem a ket, epp most olvasott bejegyzesednek
ehhez a temahoz:

1) ha olyan embert latok, aki a rengeteg olvasmanya utan megsem tudja a gyakorlatba ultetni az infokat, nekem is ez az elso, ami eszembe jut
(ezt en a gög jatszmajanak tudom be)

2) igen, mindenre a valasz bennunk van
bennunk IS
ES, a kornyezetunkben

= a termeszetben, a fizikaban, kemiaban, biologiaban, irodalomban, kozmondasokban, sorsokban, esemenyekben, jelensegekben, jelenesekben, karmakban, kovetkezmenyekben, tulajdonsagainkban, a minket korulvevo vilag milyensegeben,
stb

miert van szukseg a "konyvekre"

1) ahany ember, annyifele kepesseg, karma es energiaszint van
= ami egynek konnyu es gyors, az a masiknak nehez es lassu
(Peldaul, vegy ket magot. Az egyik legyen csalan, a masik tulipan. Mindketto evelo, mindkettonek kb hasonlo korulmenyek kellenek a novekedeshez. Megis maskepp novekednek.)

2) a magban benne van a tapanyag, az energia es a lehetoseg
de, viz kell ahhoz, hogy nagyra nőjön
viz = masok tanitasa pl (konyv)

3) az ego jatszmai
az ego ferdit, elfed, befolyasol, birtokba vesz es szerves reszed : eleve , nem konnyu felismerni
amig nem nezel tukorbe, nem ismered a szemed szinet : ilyesmi az ego is

3.1 ha mar eszrevesszuk az egonkat, lassan felismerjuk a jatszmait is

3.2 csak onelemzessel nem lehet teljes a kapott tudas
hiaba "van bennunk meg minden"
mert hogyan erthetnenk meg es kezelhetnenk helyesen a kulvilaggal valo kapcsolatunkat es azok hatasait, ha nem ismernenk meg a kulvilag nezopontjat

3.3 minel "magasabb szinten van egy lelek", annal tobbet gondol a kornyezetere, annal erosebben tud feltetel nelkul szeretni , segiteni akar
ezt elerni a kornyezetunk megertesevel lehet, nemcsak az onmagunk megertesevel
ezt az ego gyengitesevel lehet elerni pl
az ego gyengitese a masok elfogadasa pl
a masok elfogadasa az, ha felismerjuk, a peldadnal maradva, hogy a kerdes nem az, hogy "mi szukseg van konyvekre", vagy "kulso tanitasokra"
hanem az, hogy kinek mire van szuksege

4) a folyamatos valtozas torvenye
Egy pelda ra : a patriarkak koraban 600 evig elt mondjuk Noe. Celja ennek mondjuk az volt, hogy fentarthassa a tudast, a hagyomanyt, ferdites nelkul = nem irtak le a tanitasokat.
Hogy ez igaz, vagy sem, reszletkerdes. A mai kor embere viszont rovid ideig el, a nagyapja bolcsesseget pl nem mindenki ismeri. Mas emberek tapasztalatai, mint "vizforras", akkor a legelerhetobbek, ha sokszorositva vannak.

Hogy mihez kezd mindezzel az egyen, az mar a sajat fejlettsegen mulik.

sokat dumaltam:D

egy dolog biztos, ha Te, jol elemzed onmagad, es megtalalsz 'minden valaszt' ,
akkor nem fog turelmetlenseggel eltolteni az, amit megfogalmaztalAmi bennünk van...

Az is csak egy bölcsesség, hogy minden bennünk van.
Az is csak egy bölcsesség, hogy cseppben a tenger.
Csakhogy a tengerben megél egy cápa is, de a cseppben nem.

Csak annyi az igaz abból, hogy minden bennünk van, mint amennyi igaz a csepp és a tenger bölcsességéből.
A magam részéről a "minden bennünk van" alapján, önmagamban olvasást gyakorolva mondom ezt. A sok, könyvekből kiolvasható bölcsesség egy része a szó legszorosabb értelmében tökéletesen igaz, ám valódi értelme és jelentősége csak akkor tárul fel, ha saját tapasztalatból szűrjük le. Más része badarság.
A "semmi más nem létezik, csak a megéléseink" például a tökéletes igazságok egyike.
A "nincs más csak a szeretet" viszont a rózsaszín füllentések közé tartozik.
És természetesen mindez csak a saját belső igazságomhoz tartozik.

Hogy mi van bennünk?
A lehetőség. A lehetőségek óceánja. Többek között arra, hogy kiolvassunk mindent, ami bennünk van.
Hogy ki milyen úton tudja kinyerni magából az infot? Az jó kérdés. A leírt módszer is csak az egyik, van még ezer más is. Nekem több módszerre van szükségem, attól függően, hogy melyik részemről nyerem ki az infot.

Persze, ami nincs bennünk, azt nem tudjuk kiolvasni, azt máshonnan kell megtudni.
Ami nem fér el a cseppben, azt a tengerből kell előhalászni. Lehet pecázni és lehet búvárkodni is, nem beszélve a lummák nagyszerű merüléses technikájáról, stb.
Az okosak a halászoktól vásárolnak, de ők nem tudják milyen az élő hal, legfeljebb döglődve láthatják, vagy a halász meséjét, ahogyan kifogta...Kedves SecretAdmin!

"..a könyvekben sok olyan tudás és bölcsesség van, amihez évtizedek kellenének, mire magunktól jönnénk rá. "

Nincs időd? :D Ne viccelj már velem, miénk az örökkévalóság. Inkább gondolkodok valamin évtizedekig, minthogy spiri könyvekkel tömjem magam, amiket akár én is írhattam volna...:D

Szép napot!Szerintem :)

A spiri könyvek megerősítésre jók.
Nem könnyű a sok szemét között találni valódi erősítő könyveket.
Ha már elég erős vagy, szerintem se kellenek spiri könyvek.
A világi információt adó könyvek, más kategória.azért van, amit egyszerűbb

azért van, amit egyszerűbb könyvből megtudni, mint saját magunk rájönni. a könyvekben sok olyan tudás és bölcsesség van, amihez évtizedek kellenének, mire magunktól jönnénk rá. de tény hogy a saját tapasztalat is legalább olyan fontos, mint a könyvekben lévő tudás. a kettő nincs meg egymás nélkül. egyik sem :)