hiszterika blogja

Öt gőzössel Kanizsára

A bejegyzés elolvasása előtt ajánlott megejteni a mosdóban végezhető tevékenységeket és egy alapos étkezés is javasolt, mert ez egy csöppet hosszúra sikerült. Tovább »

Élmények az útról

Izgő-mozgó mivoltomat meg nem hazudtolva ismét útra keltem a magam módján. Természetesen vonattal. Meglepetésképpen jegyet is vettem a 13 perces útvonalra. Sok kilogramos kölcsönhátizsákkal a hátamon vonszoltam a seggem a hármas vágányra érkezett vonat mellé, remélve, hogy fel bírok mászni. Tovább »

Ismerkedés kicsit másképp

Karcsúságom villámvéleményekben

Gyermeki izgalommal vártam, hogy 8 hét után újra találkozhassak a családommal. Korgó gyomorral léptem a házba, majd látván a vacsorát tálalva, még a szemüvegem is csillogni látszott. Hanyagul, de elegánsan dobáltam le magamról a ruháimat, fel ne tűnjön, hogy egy hangyapöcsnyit is éhes lehetek egy 7 órás út után. Vetkőzés közben megszámoltattam a szemüvegemmel az asztalra helyezett terítékeket. Tovább »

Látászavarosan

Felekre, Györgyfalvira, Hajnalra, Buna Ziuara néző nyolcadik emeleti panorámás lakásunknak igencsak sok negatív jellemzője akad. Többek között a nyílászárók nyugdíjba vonulása óta, a Passzát szél haza jár hozzánk. Fürdő ablakunk önellátó életet él, az ezzel szemben levő konyha ablak pedig csupa jó indulatú, de zárni sajnos nem tud. Ha ezt mind elképzelted, akkor képzelj el engem, főzni szerető (nem tudó, szerető) és enni nagyon tudó embert ebben a huzatban napi 2-3 órán át. Tovább »

Csendben

Ma jelentőséget adtam a csendnek. Begubóztam kisszobámba, lesötétítettem és csak hallgattam a ropogó tüzet. Se laptop, se tévé, se rádió se telefon. A csend és én.
Azon gondolkodtam, hogy mi az, ami az emberek számára a csendet kellemetlenné teszi? Miért érzik, hogy jobb, ha a levegőt szavak, zajok töltik ki?
Azt mondják: Nem vagy beszédes kedvedben... De kérdem én, mi a baj a csenddel? Tovább »

Azonosság

Csak sétáltunk a ropogó hóban a belváros csendes utcáin. Te olyan bohém voltál és felvágott nyelvednek teret hagyva szellőztetted manduláidat (már ha volt).
Én meglepően csendes voltam és ittam szavaidat. Minden részlet felidézett bennem egy képet, azokat emésztgettem. Tovább »

Hogyan ne vegyél 6 tányért

Bírom én a vidéki levegőt, ma is keltem hajnali fél 10-kor arra ébredve, hogy összefagytam.
Küldetésem mára 6 tányér megvásárlása volt, mely úgy éreztem, nem okoz különösebb gondot, egy 5 éves is képes rá. Én is, elhiheted, csak kicsit másképp. Figyelj!
Azon mód, hogy zombi arccal legurultam ágyamról és kétszeri nekilódulással megtaláltam a fürdőszobát, sikeresen emberelévalóvá (nyelvújító leszek még azért is) hokuszpókuszoltam magam és a rozsdaszínű hideg víz hatására elkezdtem gondolkodni. Tovább »

Címkék:

...akik ruhával támadnak a jónépre...

Félévente felkerekedve, s nekifutamodva az éjszakának, megmutatkozok én is a társadalom partizánjai között. Tovább »

Nehéz az indulás

Természetes gyomorideggel bővült a tegnap délutáni érzéskavalkádom, természetesen az utazás miatt. Sikeresen felébredtem az ébresztő előtt, visszaalvásra nincs sansz, állapítottam meg a gyomromban életre kelt pillangók mozgásából. Megtörtént az óracsörgés is, kinyomtam, visszaaludtam. Háromnegyed öt magasságában ébredek vacogva a fáradtságtól és helyből tíz fele szaladok haladást remélve. Tovább »

Szabad ötletek jegyzéke

Csak sétált a barnulásnak indult sárga faleveleket rugódva, s minden lépéssel egy gondolatát hagyta maga mögött:

Kedvem volna megszámolni a faleveleket a parkban, s a végösszeget bináris számrendszerbe alakítanám, de nem.
Már késésben vagyok, de ugyan mit számít, ha nem a megbeszélt helyre megyek? Tovább »

Címkék:

Önkényes agysejtfoglalók

Intenzív szöszmötölés közben rátaláltam néhány múltbéli tárgyra, illatra, zenére és egyéb emlékgerjesztőkre. Kínoz a kreativitás, hogy egybe szedjem ezeket a feelingeket. Im'hát: Tovább »

Édesen keserű

Kellemes érzés néha elmenekülni a mindennapokból nemde?
A szemedbe néztem és láttam az űzött vadat. Mindent tudok rólad, amit csak tudni lehet.
Mázlista vagyok, amiért megismerhettelek, amiért szerethettelek.
De úgy érzem, hogy most már végre vége van, ami megkönnyebbülés.
Nem engem akarsz édes. Keresed a megnyugvást és a csendet. Mázli, hogy ezt időnként én jelentem neked. Tovább »