Judeo kereszténység erkölcsi elítélése

IGe harmadik prédikációja

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori ski-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak , másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

HozzászólásokEgy gyönyörűszép zsidó hagyomány-csak erős idegzetűeknek!!!Olvasni, Olvasni, Olvasni,

Olvasni, Olvasni, Olvasni,Okos emberek szerint a Biblia ez:

„Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye. Ezen számomra a legkifinomultabb értelmezés sem fog változtatni.”... „Számomra a zsidó vallás – mint minden más vallás – a lehető leggyermekdedebb babonák megtestesülése. És a zsidó nép, amelyhez boldogan tartozom, és amelynek mentalitásához erősen kötődöm, semmiben nem különbözik a többi néptől. Tapasztalataim szerint nem jobbak, mint más embercsoport, bár a legrosszabbtól megvédi őket a hatalom hiánya. Ettől eltekintve semmilyen szempontból nem «kiválasztott nép»”. (saját kézzel írt levél 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak)Itt további érdekességek és adatok a ZombiJézusrólaz ember rövid léte során

az ember rövid léte során nagyon sok határt áttört
ez annak tudatában is derék tett volt
hogy ezeket a határokat mind-mind maga emelte

amúgy meg inkább heurisztikája mint hermeneutikájatortabevonó értelek

A határok áttörése, azaz arccal a kvantumgravitáció transzformatív hermeneutikája felé a lényeg.van az utódnemzés és van az

van az utódnemzés
és van az önkielégítés

ez az uóbbi kategória
megpróbálja kiemelni a lényeget
de csak valami izé lesz belőle
amit utána lemos a kezéről az ember

meg egy gyorsan múló kicsi öröm

bár maga a megközelítés
szinte adja magát

de azt tudni kell
a szavak
csupán
város, utca házszám
a lényeg a szavakon túl vanBizakodtam és lőn

Nem vonzottam, nem imádkoztam, nem meditáltam, hanem bizakodtam és tettem néhány dolgot ennek érdekében, hogy ez megtörténhessen. Megtörtént és ez így helyes.

"beküldő: Secret Admin | 2011. szeptember 4. vasárnap - 10:54
Mindenkinek! Egyetértek

Mindenkinek!

Egyetértek Belépekide által leírtakkal, újabban túl sok téma szól a vallásokról, ami nem ennek az oldalnak a témája kéne hogy legyen. Mostantól nem kerülhet címlapra olyan írás, ami vallási témákkal foglalkozik.

A Titok két nagyon fontos dolgot tanít:

1. Elfogadás: pont arról beszél hogy mindegy miben hiszel, mert a Titok mindig működik. Mindegy hogy Istenben, Univerzumban, Allahban, Buddhában hiszel, mindegy hogy kitől kérsz vagy vársz válaszokat. A Titok nem vallás, és még csak nem is hit kérdése. Egyszerűen biológia és fizika. Ha megérted és alkalmazod az életedben, működik, segítségével változhatsz, és megváltoztathatod a téged körülvevő világot is. De semmi köze a vallásokhoz. Pont.

2. Felelősségvállalás: a Titok legfontosabb tanulsága az, hogy ha felelősséget vállalsz a gondolataidért, döntéseidért, tetteidért, akkor ezzel megváltoztathatod az életed. Nem a körülmények elszenvedője leszel, hanem te alakítod őket olyanná, ami neked tetszik. A Titokkal együtt tudsz te magad változni és ezzel változtatni, és ez egy jól működő út ahhoz, hogy a felelősségvállalással együtt boldogabb, teljesebb életet élhess.

Ennyiről szól a Titok, vallási kérdésekről lehet vitatkozni más oldalakon.

Üdv,
Admin"