Nem leszünk játékszerek!

Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de 2004.11.13-n működését felfüggesztett polgárjogi szervezet, a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a polgári szolgálat lehetősége és adott - igen tág - körülmények között megint életbe lép a kényszerített hadkötelezettség. Az új alkotmányba csak aktivistáink küzdelme miatt került be az utolsó pillanatban a fegyvermentes szolgálat lehetősége. Ezt eleve ki kívánták belőle hagyni.

A fegyvermentes, de katonai rendszerben teljesített szolgálat teljes kiszolgáltatottságot teremt. A katonai munkaszolgálat történelme eléggé elrettentő példa erre. Tehát van megint miért küzdenünk.

Az ilyen visszarendeződéses esetekre gondolva a LIGA záróközleményében tett óvintézkedése lép most érvényre, amely alapján a Figyelő Bizottság egyik tagja Iván Gábor (IGe) kezdi meg az újraélesztést.

"A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István." ( HEL záróközlemény 2004.11.13.)

Küldetésünk

Az emberölésmentes élethez való alapvető jogot kellene rögzíteni az Alkotmányban és a törvényeinkben és a hadsereg önkéntességét. Lelkiismerete, akarata, meggyőződése ellenére senkit se lehessen emberölésre kötelezni, vagy olyan helyzetbe hozni, ahol ez a lehetőség közvetve, vagy közvetlenül is fennállhat. A haza védelme csak meggyőződéses emberekkel lehetséges. Kényszerítettekkel nem.

A katonásdi ma már egy külön profi szakma, ami komoly felkészültséget igényel. Amatőröknek amúgy sem való.

A katonai rendszerben teljesíthető fegyvermentes munkaszolgálat pedig teljes mértékben kimeríti az ideiglenes, de akár végleges rabszolgasors gyakorlatilag minden kritériumát. Tehát van miért küzdenünk. Kérünk, támogasd céljainkat, ha mással nem, legalább egy kattintással a közösségi oldalunkon.

A hadkötelezettség eltörlése közös céljából világnézetre, pártállásra, pacifizmusra, vagy éppen katonai hivatásra, és minden más hasonló dolgokra való tekintet nélkül bárki csatlakozhat hozzánk, vagy kinyilváníthatja külső támogatását.

HozzászólásokEgyszerűbb elérhetőségünk

Ezt megjegyezni is könnyű

facebook.com + hadkötelezettséget ellenzők (szóköz helyett pont és nó ékezetek)bárki csatlakozhat

A hadkötelezettség eltörlése közös céljából világnézetre, pártállásra, pacifizmusra, vagy éppen katonai hivatásra, és minden más hasonló dolgokra való tekintet nélkül bárki csatlakozhat hozzánk, vagy kinyilváníthatja külső támogatását.már az IWIW -en is

lehet csatlakozni, vagy kinyilvánítani a támogatást.Hát akkor sok sikert. Tudod

Hát akkor sok sikert.
Tudod úgy érzem,mindketten a hazánkat féltjük.Isten tudja,kinek van igaza,majd talán az idő eldönti!
Jó hétvégét kívánok mindenkinek!Facebbook oldal

Kicsit nehezen boldogulok vele és most sikerült úgy beállítani, hogy regisztrálás és bejelentkezés nélkül is látható legyen.

Építő javaslatokat az oldal beállításához szívesen fogadok.A trianoni szerződés

úgy lett megkötve, hogy x év múlva az felülbírálható, újratárgyalható.
A Don kanyarral vesztettünk el véglegesen minden alapot arra, hogy ez meg is történjen.A Don kanyar után csak újra

A Don kanyar után csak újra elvették azt,amit Horthy szerzett vissza,de az általa visszacsatoltatott területek az elveszített 71% helyett csak kb.30%-ot tettek ki.
A tragédia Trianonban történt 1920-ban!
Az ok pedig az volt,hogy hazánk az 1.Világháborúban az Osztrák-Magyar Monarchia részeként a vesztes oldalon állt!
Mi csalhatatlanul pusztítottuk saját magunkat a történelem folyamán.
Ideje lenne ezen változtatni.Don kanyar

Sajnos a Don kanyar volt a végső ok a területek véglegesek tekinthető elvesztésére. Még akkor is, ha nem a kiváltó. Egyébként én 1988-1989-ben 1,5 évig fegyveres sorkatona voltam és hadnagyként szereltem le.Már bocsánat,kedves Ige,de a

Már bocsánat,kedves Ige,de a területeinket egészen más miatt veszíttettük el.
1541-ben ugyanis megszűnt az önálló Magyar állam,amikor az országunk 3 részre szakadt. Onnantól kezdve nem volt külpolitikánk,nem képviseltük a saját érdekeinket,a világ nem is tekintett ránk önálló nemzetként!
Tudod miért történt ez?
Azért,mert a főurak,döntéshozók állandóan egymással harcoltak és marakodtak a hatalomért,a pénzért! Állandóan idegen királyok alá rendeltük önmagunkat!
Magyarország 500 éve csatlós állam önállóság nélkül.
Ez volt a legfőbb oka Trianonnak!
Ezért érdemes ismerni a történelmet!

Abban viszont egyetértünk,hogy magyar katonának nincs keresnivalója külföldön!
Én nem is mondtam semmi ilyesmit!
Továbbra is azt gondolom,hogy szükség lenne egy sorozott nemzeti hadseregre,amely kizárólag az ország határain belül tevékenykedhetne!
Ez hasznos lenne a fiataloknak,szükség esetén pedig ezt a sereget be lehetne vetni katasztrófáknál,vagy ahol segíteni kell a polgári lakosságot.

Kedves Belépekide!

Te sosem voltál katona,én viszont voltam. Tudom,mit jelentett nekem az,hogy egy olyan nemzeti hadseregben szolgáltam sorkatonaként,ahol valaha egy Hunyadi,egy Zrínyi,egy Nádasdy,egy Görgey harcolt a hazáért!
Nekem ők voltak a példaképeim.
A mai srácoknak pedig Pókember,vagy egy gengszter,vagy csak simán egy macho fickó,aki dörzsölt,tele van pénzzel és váltogatja a nőket.
Ma már nincs értékrend.
A fegyveres szolgálat felelősségre tanít.
1 évet mindenki kibír...
De hát ez az én véleményem. Azonban közel vannak azok az idők,amikor majd látni fogod,miről zagyváltam itt.
Üdv.Először azt gondoltam

Először azt gondoltam beolvasok neked kedves Zarándok" de meggondoltam magam... úgy döntöttem, inkább csak megkérlek arra, hogy olvasd el még párszor, amit ide leírtál és gondolkodj el rajta.....

Nem kell egyet értened semmivel...de én nem hiszek abban, hogy erőszakkal bármit is el lehet érni, max még több erőszakot....mást nem igen....:(

Kérdem én mi a baj azzal, ha sorra teszik le a fegyvereket az országok??? Olyan nagy baj lenne, ha mindenki így tenne??
Mégis mi...halálra szeretjük egymást?Az egy teljesen más téma amit te írsz

A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájában számos magas rangú hivatásos katona is tevékenykedett. A kényszersorozást ők is értelmetlenek tartották és tartják is. Az önkéntességen alapuló nemzeti hadseregnek van csak értelme. A hazát megvédeni kényszerített emberekkel nem lehet. Pláne nem, ha azt a Don kanyarban teszik egyesek, mint a 2 világháborúban. Ami miatt véglegesen elvesztettük Kárpátalját és Erdélyt. Sztálin megüzente, ha semlegességet tanúsítunk a Szovjetunióval szemben és nem szállunk be a támadásba, akkor mindent megtesz azért, hogy Erélyt visszacsatolják teljes egészében.Tisztelettel,de nem értek

Tisztelettel,de nem értek egyet!

Egy ország önrendelkezésének egyik záloga a nemzeti hadsereg! Nem véletlenül volt ez az egyik a 12 pontból,amelyet 1848-ban követeltek a szabadságharc kitörése előtt!
Ha megfigyeled sorban szerlik le az országok a seregeiket.
Tudod miért?
Mert egységes hadsereg lesz! Ez a globalizáció egyik mellékterméke.
Ne állj be abba a sorba,ahol a nemzetünket be akarják olvasztani egy hatalmas gépezetbe. Egyébként már megtörtént,de legalább magyar emberként ne támogasd!
Az EU gonosz intézmény!
A másik szempont a fiatalok hazaszeretetre,fegyelemre való nevelése!
Máris meglátszik a társadalmunkon,hogy nincs hadseregünk,ahol jól,vagy rosszul,de fegyelemre neveltek!
Ne hagyd magad félrevezetni!
Üdv!