Népszámlálás jogszerű elutasítása

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva tettem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam maradt. A borítékot leragasztva adtam volna oda a számlálóbiztosnak, de mivel az nem vette át, a helyi önkormányzat jegyzőjének. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg szerepelt.

Kérem a blogos és közösségi oldalakon aktív társadalmat, gyűjtsük itt össze a 2011-es "Népszámlálás" jogszerű elutasításának lehetőségeit. Minden új érvvel, reális lehetőséggel kibővítem blogbejegyzésemet. Mert gondolom senki sem szeretné, hogy arra érdemtelen helyre talicskázzák az adatainkat , és sajnos vele együtt esetleg a pénzünket is.

19 milliárdba kerül és mennyi lesz vajon még az utóhatása?

I. § Elvi Lehetőség

Nyilvánosan feltett kérdés, amire nyilvános választ várunk a kormánytól és a jogvédő hivatalos szervezetektől is. Például adatvédelmi biztostól: Az a fő gond, hogy amíg egy parlamenti szavazásnál megoldott* az anonimitás, "Népszámlálásnál" az adatközlő BEAZONOSÍTHATATLANSÁGA nincs technikailag kizárva. Tehát nincs elégséges és meggyőző garancia arra, hogy a személyes adatainkat valaki/valakik, akit mi nem akarunk, megismerhesse, azonosítsa, felhasználja , tárolja, rendszerezze. Ameddig ezt nem oldják meg, addig jogunk van a "Népszámlálást" elutasítani. Viszont aki esetleg ezt a gyakorlatban is kipróbálná, semmiképpen ne mondja ki az "elutasítás", vagy "megtagadás" szót. Jelezze, hogy szívesen "népszavazna", de nem rajta múlik, hogy ennek nincsenek meg a törvényi feltételei. Jöjjenek vissza a számlálóbiztosok, hogyha meglesz.

II. § Elvi Lehetőség

A 2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, a közben feltárt adatok alapján, egyértelmű statisztikai csalás, azaz bűncselekmény volt. Amelyen való ismételt részvétere, tehát bűncselekmény támogatására, abban való bárminemű közreműködésre, SENKI SEM KÖTELEZHETŐ. Még abba a formában sem, hogy az adott kérdésre joga van nem válaszolni, de a többi kérdésre adott válaszával még is csak legalizálja magát az eljárást. A statisztika csalás alapján a társadalom jelentős vagyona lett jogtalanul átcsoportosítva arra érdemtelen egyházakhoz.

III. § Elvi Lehetőség

19 milliárd forintot elkölteni olyasmire, amit amúgy is tud az állam felelőtlen költekezés. Azaz államadósságot, költségvetési hiányt, és adót növelő tétel. Amit számos más törvény tilt és nem is olyan régóta még súlyosabban büntet is. A kormány kérésének megfelelően mi felelős állampolgárok vagyunk és nem támogatjuk az efféle pénzpazarlást.

IV. § Elvi Lehetőség

KET értelmében az állami hivatalok nem kérhetnek a polgáraiktól olyan adatot (nem kötelezhetik adatszolgáltatásra) amelyet más állami hivatali forrásból be tudnak szerezni.

A lakás kérdőívnek éppen ezért a legminimálisabb van csak köze a NÉPSZÁMLÁLÁSHOZ. Az inkább adókivetési tervek miatt szerepel. Mióta is van építési engedélyeztetési hatósági eljárás? Mert akinek az ingatlana ezen átesett az nyugodt szívvel beírhatja egy nagy összekapcsolás jellel, vagy átlósan nagy betűkkel a lapra , hogy az adat már az állam rendelkezésére áll. Ez szinte teljes mértékben igaz a személyi kérdőívre is.

V. § Elvi Lehetőség

A népszámlálási kérdőív összeállításában és a vele kapcsolatos törvényekben, jogszabályokban, eljárási magyarázatokban önellentmondó, tudománytalan, hibás kérdések és teljes mértékben felesleges kérdések is vannak. Végezzenek pontos és alapos munkát! A trehányságban és hibás felmérésbe való közreműködést nem vállaljuk.

VI. § Elvi Lehetőség

Törvénysértő a népszámlálás lebonyolítása a 40 ezer kérdezőbiztos pénzügyi juttatása szempontjából is. A munkatörvénykönyve szerin "Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. " Ezzel szemben a számlálóbiztosok díjazása jelentősen eltér, tehát diszkriminatív. Ami más általános emberi jogokat is sért. Példaként a számlálóbiztos 1500 Ft-ot kap egy 3 fős család alap esetben való adatbeviteléért, ameddig ezért egy vidéki kisvárosban élő csak 1225 Ft-ot. Az egy lakásban lakó személyek növekedésével ez minden egyes személy után 370/310 Ft-al még növekszik is. Ami szintén eltérő. Ezen törvénysértő magatartás megszüntetéséig, megint csak jogszerű az elutasítás.

VII.§ Elvi Lehetőség

Mindennek lennie kell és van is jogszerű visszautasítási lehetősége. Még a fegyveres katonai szolgálatnak, rendőrség, ügyészség előtti vallomástételnek is. Tehát ezt illene is közölni az illetékes szerveknek, hogy ebben az esetben mi az. A fegyveres katonai szolgálatot, így a 2011-es népszavazási kérdőívet is meg lehet tagadni, ha más nem lelkiismereti és vallási alapon. Ha mégsem, az nagyon fura lenne, hiszen a múltban az állam többször és súlyosan visszaélt ezen adatok felhasználásával. Sokaknak okozott ez családi tragédiákat. Minimum, hogy tőlük és hozzátartozóiktól nem várható el együttműködés.

VIII. § Elvi Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide!

GYAKORLATI LEHETŐSÉGEK

I. § Gyakorlati Lehetőség

"Ha nem akarsz válaszolni: Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad, de hivatkozz arra hogy ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre, akkor ipso facto bizonyított hogy a válaszadók be azonosíthatóak, azaz a népszámlálás végrehajtása jogellenesen történt, tehát a válaszadás jogszerűen megtagadható.

Ha pedig az állam nem tudja bizonyítani hogy te voltál, akkor meg bizonyítottság hiányában kéred megszüntetni az eljárást, és csókoltatod a jó édes anyukájukat."

II. § Gyakorlati Lehetőség

A kötelező kérdésekre egységesen lehet olyan választ adni, hogy az adat már az állam rendelkezésére áll. Ezzel is megtörténik a válaszadás és igaz is a kérdések majdnem mindegyikére. Amelyre nem, hát ott tévedtünk. Tévedni is szabad. Aki kicsit ennél aktívabban kíván tenni a valódi és nem csak a vetített demokráciáért, az a vallási hovatartozás kérdésére beírhatja például, hogy JEDI REND, vagy hasonlót.

III.§ Gyakorlati Lehetőség

Az internetes "népvallatásnál" egy listából kell választani vallást, világnézetet és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után, a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

IV. § Gyakorlati Lehetőség

Sokan beikszelnek minden rublikát, és szöveges kérdésekre bugyuta válaszokat adnak. Ebben ezen oldal kiváló ötletadó. Hiszen nem a mostani kormányunk és pártunk egyik fontos emberétől Simicska Lajostól, hanem már sokkal korábbról is tudjuk, hülyének lenni állampolgári alapjog.

V. § Gyakorlati Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide.

Más összefüggő gondolatok

Az ígérgetések és a bizalomra való biztatás itt tekinthető meg, de van még Magyarországon, aki hisz a politikusok ígérgetésének és kampány propagandájának? Technikai garanciára van szükség, és éppen az ami nincs.

A szabálysértési eljárással és büntetéssel való fenyegetőzés paradox logikai hiba a rendszerben. Ha egyszer a számlálóbiztos, nem kérhet el semmiféle azonosítót és a népszámlálás anonim, akkor hogy a manóban lehet megállapítani az anonimitás szabályának a felrúgása nélkül, hogy kit is lehetne megbüntetni és igazak-e az adatai? Vagy még sem anonim, hanem nagyon is jól beazonosítható?

Érdekességként: Felkerült a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" írásom az index.hu főoldalára. - Meglepett. Az viszont, hogy nagyon hirtelen le is lett véve, már nem lepett meg. - Aki fontosnak érzi a témát kérem ossza meg a közösségi oldalakon, már csak azért is, mert hirtelen túl sok lett a PR fizetett támogató cikk és blogbejegyzés. Köszönöm.

* A szavazólapot bedobjuk egy nagy urnába, jó sok szavazólap közé, és semmilyen adat nincs rajta, amivel vissza lehetne fejteni, hogy ki dobta be azt a cetlit.

Hozzászólások>>>

Szia Ige!

Szerinted mi van akkor, ha a népszámlálónak azt mondja valaki, hogy a lakásban nem lakik senki, -persze laknak, albérlők, csak feketén, de a tulaj ezt letagadja. Ja, és a bejelentett címre nem tud hazautazni X okból, de ha az albérlet tulaj nem tagadná le, meg lenne számolva.
Akkor mi lesz az egyénnel,aki nem nem lett megnépszámlálva? :) Nem az ő hibája ha letagadták. Mert nem a lakcím számít, hanem az, hol él.

köszönöm a választ, F.BA blogomban több tízezren olvasták

ezt az írásomat és rékeresve a googléban, szinte bármilyen variációban eléggé előre rakja.Sok link hiányzik

Ezért aki hiánytalanul akarja olvasni, az itt megteheti: