Népszámlálási adatlapok kitöltési útmutatója

A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás megtörtént és a valóságnak megfelelő. Mert amivel vissza lehet élni, azzal vissza is fognak élni a politikusok. Nem csak az 1941-essel, hanem ahogyan történt a 2001-essel is.

A nem kötelező kérdéskörnél meg a nemzeti hovatartozásnál Piréz, a vallási hovatartozásnál a Jedi Rend, Jedik Vagyunk, Jedi Vagyok megadás célszerű. A vállald, hogy viking, sith, ufó, csirke, bartosista, bajuszos, csillámfaszláma és más hasonló vagy mozgalmak nem eléggé kiforrottak. Természetesen, akik hatásosabbnak érzik, azok bátran vállalják világnézetüket, hogy szabadgondolkodók, panteisták, politeisták, racionalisták, naturalisták, szekuláris humanisták, materialisták, darwinisták, agnosztikusok, szkeptikusok, ateisták, hitetlenek. A kérdezőbiztosoknak a legfurább vallások beírása is kötelező, ami szintén eredményes lehet. csak ellenőrizzük, hogy tényleg az került-e beírásra. Persze a legjobb, ha a neten magunk írjuk be, az adatlapot meg lementjük, vagy lefotózzuk. - A Humor velünk van! Bővebben

Ezt a rövid videót feltétlenül nézd meg!

HozzászólásokKlapka is Jedi

Lásd:

!A Jediket képviseltem a tévében:

Gyakorolgatom a tv szereplést és egyre jobban megy, bár még sok a hibám. Vállald, hogy jedi vagy! A Start Plusz vendége Iván Gábor, a Magyar Jedi-Tanács tagja.Magasabb fokozatra kapcsolt a Jedi Vallás

Jedik nyílt levele a KSH-nakJedi Templom, Coruscant

Ebben a Templomban képzik a Jedi Mestereket. Itt összpontosul az erő, mely összeköti a galaxist! Legyen ez az oldal a Jedik temploma!

A Jedi Vallást, mint minden más vallást, mindenki másként éli meg. Ez természetes. Valakinek csak divat, valakiknek lázongás valami ellen, valakinek csak egy közösség, de valakiknek ez belső tartás és életvezetési rend. Mi vagyunk azok, akik ezt komolyan gondolják.1905 olvasás

1905 olvasás. Köszönöm.Jedi vallás leírása

Érdemes elolvasni és lapozgatni is:Jó, én megértem. Ha ugyanolyanok akartok lenni, akkor...

csak nyugodtan legyetek ugyanolyanok.
Tényleg jogotokban áll.
És? :-)A nap mondata: Jedik

Számlálóbiztos 2011: "Kevesen genyóznak, de van pár jedi."Origami

Mert jogában áll bárkinek éppen ugyanolyan is lenni.
Viszont megvan az esélye, hogy esetleg még is jobb lesz.,

ja, az lehet :DMinden Jedi egyforma...

Én már csak tudom! :D :D :Dtévedés, Origami

ez a küzdelem, vagy torzsalkodás, ahogy hívod

a másság iránti jogról szól, a másmilyenség egyforma jogáról

éppen arról, hogy nem vagyunk egyformák...Még mindig ez a torzsalkodás...

Hát, mire jó, ha ugyanolyanná váltok?A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye

A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye

A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadási lehetőségénél egy menüben felsorolt listából lehet csak és kizárólag választani! Ugyanakkor a papír alapú kérdőíven pedig lehetősége van az embereknek a vallási meggyőződésüknek megfelelően válaszolni.

Ezzel nem csak a Jedi vallás követői kerülnek hátrányos helyzetbe az összesítés után, hanem minden más vallás hívői is! Kértük az érintett válaszadókat, hogy ameddig a szükséges javítás nem történik meg, addig csak és kizárólag a papír formátumú kérdőíveket töltsék ki.

Továbbá kifogásoljuk a KSH illetékeseinek különböző médiákban tett nyilatkozatait is, miszerint a feldolgozás során az "Egyéb" kategóriába fogják sorolni a papír formátumú kérdőíveken megjelölt Jedi Vallás-t! Ha valóban kíváncsi a KSH az ország lakosainak a vallási hovatartozására, akkor kötelesek azt számszerűen is kimutatni úgy, mint ahogyan azt megtették Angliában, Ausztráliában és más demokratikus országokban is.

A Jedi Tanács véleménye szerint a KSH jelenlegi magatartása mind hazai, mind nemzetközi alapvető emberi jogokat is sért, valamint sérti a Magyar Alkotmányban is foglalt vallásszabadságot!

Felhívtuk a vallásunk követőinek figyelmét, hogy amennyiben a kérdezőbiztossal közösen töltik ki a kérdőívet, ne engedjék a biztosnak az Önkényes beírást! Többen jelezték, hogy amint kimondták, hogy Jedi Rend, a biztos nem ismervén ilyen vallást, az egyéb kategóriát jelölte meg a vallási hovatartozásnak, vagy önkényesen ateistának jelölte!

Máté-Tóth András valláskutató, a Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékét vezető professzora szerint a 2011-es népszámlálási kérdőívben hibásan szerepel a vallási hovatartozás kérdése. „A 2011-es kérdőív kérdése és válaszalternatívái következetlenek. A fő kérdés “érzi magát” fordulatot tartalmaz, a tagadó válaszalternatíva elhagyja az érzést, és a “nem tartozik” fordulatot alkalmazza. Az idei kérdőív a 2001-eshez képest kiegészül az “ateista” válaszlehetőséggel, amely filozófiai és hitvallási kérdés, egyáltalán nem illik a vallási intézményhez való tartozás kérdéskörének logikájába. A professzor szerint alapvető kérdőív-szerkesztési törvény, hogy egy modulon belül az adott minta véleményét teljesen lefedő alternatív válaszok kínálhatók csak fel. A válaszok megoszlása csak így képezheti le a megkérdezettek véleménymegoszlását, átfedések nélkül. Márpedig a felekezethez tartozás érzése és az ateista hitvallás egyszerre is jellemezheti a megkérdezettek egy részét, sőt például a buddhista vallás hívei a legtöbb esetben ateistának vallják magukat.”

A hibásan feltett kérdésre és azon emberi alapjogra, hogy a vallását bárki szabadon, akár egyénileg is megvallhatja, gyakorolhatja, teljesen jogos bármiféle válasz. Azt a Hivatal semmiféle kényszerválasztással nem befolyásolhatja és korlátozhatja.

Éppen ezért 2011. 10. 03-án, hétfőn hivatalosan is jelezni fogjuk panaszunkat és észrevételeinket Dr. Szabó Máté, Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának. Egyben megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy élünk-e büntetőjogi feljelentéssel a KSH ellen.

A Jedi Tanács felszólítja a KSH-t, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az ország lakossága szabadon megjelölhesse a vallási hovatartozását az online kérdőíveken is!

A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsamivel jobb? amennyivel a

mivel jobb?

amennyivel a másik rosszabb. pontosan annyival.

például arra gyűjtenek fiktív tagokat, hogy utána abból a pénzből (az ilyen adatgyűjtések eredményével arányosan kapott állami normatívából) éltessenek másokat mocskoló gondolatokat, és saját felsőbbrendűségüket.

az intézményrenddszer elnyomja a mögöttes tartalmat.

manapság az emberek csak a hálózatban hisznek, nem abban, amiben kellene.

:(Az egész történelem nem más, mint egyik birkahad...

harca a másik ellen egy eszme nevében.
Miért jó ezt az egészet támogatni?
Jedi birkák és katolikus birkák helyett lehetne mindenki egyszerűen csak EMBER.Mivel jobb birkulás a jedis, mint a katolikus?

Nem értem.
Ahogy azt sem, hová tűnt innen egy kommentem.Kedves Ragyogás!

Tudom.

Én még gondolkodom, melyik fajtáját válasszam. Csak utálom, ha kötelezővé tesznek valamit. Így is úgy is ellenőrizhetőek vagyunk. Amit itt írogatunk is látják, ha épp rád, rám, vagy bárkire kíváncsiak.

Főleg aki most Állami cégnél dolgozik. Botrányos, ami ott folyik!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval akkor, hogy jobb? Engedjem be a lakásomban a kérdezőbiztost?

Hátha valami poloskát becsúsztat az asztal alá. :)Az adatvédelmi biztos már vizsgálja

a panaszainkat és a beadványainkat. Nagyon Gáz ennek a népvallatásnak minden porcikája.Rózsafa

A számítógépen való követéshez mit szólsz? Mindent nyomon tudnak követni amit beírunk.... Nincs előttük már titok!Az index már elesett. Ezek fizetett PR cikkek

Jedik Lesznek, mert hivatalosan kértük az elektromos listára való felvételt. Ha megtagadják, akkor 10 szer annyi Jedi lesz papíron. Most 15. 800 körüli a létszám.

Addig is egy kis videó a Jedi Rendről:...hmÉn is alkalmazni fogom.

Teljesen felháborít, hogy vájkálnak az életemben. Azt meg, hogy hol és milyen jellegű lakásban élek, már rég leellenőrizték, abban biztos vagyok.

Év elején azon lepődtem meg, hogy a munkáltatónk, vizelet mintát vett mindenkitől.

Most meg ez? Mindig ilyen jellegű kérdések voltak?

Tisztára olyan érzésem van, mintha nyomkövető lesz a következő akciójuk. Talán retinába, vagy a popsiba.

Ui: Szerintem tök mindegy, hogy e-mail, vagy papíralapú. Ha már leadtad, onnantól vége a magán szférádnak.Siker a négyzeten:-)

A témában írt másik írásom is az index.hu főoldalán ajánlott.Lehet postázni is

de annál már biztonságosabb, ha elkéred a kérdőívet és kéred a biztost, hogy x idő múlva jöjjön vissza érte. Tudtommal az a dolguk.egyik sem

Nekem a netes dologgal csak az az egyetlen bajom, hogy akkor aztán tényleg mindenki lekövethető lesz.
A kérdezőbiztosos beengedősdi pedig privát szférába való erőszakos behatolás.

Anonimitást a netes dolog semmiképpen sem biztosít, ha otthon történik a válaszadás.
Egyszerűbbvolna letölteni, kitölteni föladni postán.
Van ilyenre lehetőség?
Úgytudom, neten mindenkép regisztrálnod kell...Nagyon

Nagyon tetszik,köszönöm,alkalmazni fogom:):):)Index.hu főoldalon ajálott blogbejegyzés

"Világnézet: Jedi nagyhatalom lehetünk
A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt,
a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre."

ajánlással.