Vízzel üzemelő autó a jövő?

Gróf Spanyol Zoltán vízautós, vízenergiás videója tömeghisztériaként keringett nemrégen szerte a neten. Sokan a magyar népgazdaság helyrehozását vélték benne felfedezni.

Számos önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.

Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges. Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok. Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát.

Ezért alaposan meg kellene vizsgálni ezt a dolgot, mert sajnos Egely György, aki talán mintha a felvételen is ott lenne, Gróf Spanyol eszmei támogatója, nagy handabandázó és Rodolfót megszégyenítő trükkökkel dolgozik. A videóban szereplő MULTIPLAZ-2500M-hez kísértetiesen hasonlító, vagy vele azonos, orosz gyártmányú kézi plazmavágószerű kütyü energiaellátást kap. Az a minimum, hogy ilyenkor illene megnézni a villanyórát, hogy mekkora energiát használ el, aztán egy kicsit számolgatni, méregetni. Mert a vízbontás általunk ismert eddigi minden formája igen energia igényes és ez által plusz energia az így keletkezett hidrogén elégetésével nem nyerhető.

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén. Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet elégetni az egyik alkotórészét a szenet, oxigén segítségével. A felbontáshoz viszont jelentős energia szükséges. Összegezve tehát a "víz ég" hatásvadász kifejezés ugyan olyan bugyutaság, mintha valaki azt javasolja, hogy "fűtsön hamuval"

Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a "vízégőjével, vízautójával" annyira segíteni akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

Hát kérem szépen egyszerű a megoldás. 1 darab kő és egy liter víz és más semmi. Lássuk, hogy akkor lesz-e ebből leves és tényleg ég-e az égő, megy-e a kocsi? Semmiféle plusz só, káposzta meg kolbász, tehát semmiféle plusz áram és energiabevitel. Mert ugyebár a vízégő itt a felvételen is szépen becsatlakozik a paksi atomerőműre. A spanyol viaszhoz hasonlatos nevezetű feltaláló leírásai szerint meg áramra csak a folyamat beindításához van szükség. Nos akkor tessék már szépen kihúzni azt az atomerőmű összeköttetést biztosító madzagot a konnektorból és lássuk akkor meddig is ég még az a lángocska? Mert ha égve marad és sokáig, akkor van értelme értelmesebb embereknek is komolyabban foglalkozni vele.

HozzászólásokNa Gróf Spanyol viasszal mi zus?

Na Gróf Spanyol viasszal mi zus?Nem tudom, ez nekem szólt-e...

ha igen, akkor a "nincs új a nap alatt" kifejezést nem Horváthék és Spanyol sorsára értettem, hanem a '78-as (ha jól emlékszem) szabadalomra. :)Ez csak egy parasztvakítás semmi több

Semmiféle veszély nem fenyegeti. Végelgyengülésbe fog már belehalni Gróf Spanyol Zoltán....

Nincs új a nap alatt!:D
Horváth testvérek?? Hmm gondolom ismerős
Már nem élnek!Bővebben itt olvasható

További linkekkel és képekkel a végén, bővebben itt olvasható: