instinct blogja

Kacsák harca

kacsatáncKacsák harca

Nem olyan régen elnézve a vadkacsákat, eszembe jutott egy kedvenc történet egy kedvenc könyvemből:

„Ha két vadkacsa összekap- s a harc sohasem tart sokáig-, utána elválnak, és ellenkező irányba elúsznak. Ezt követően mindkettő néhány erőteljest csap a szárnyával, hogy levezesse a harc kapcsán benne felgyülemlett energiafölösleget, majd békésen tovább úszkál, mintha misem történt volna... Tovább »

Címkék:

Élvezet

vidámság„A megadással végzett tettel együtt járó békesség az életteliség érzésévé válik, ha ténylegesen élvezed is azt, amit teszel. Az élvezet a fölébredt cselekvés második modalitása. Az ÚJ FÖLDÖN az emberek tettei mögötti ösztönző erőként az akarást, az élvezet fogja fölváltani. Az akarás az ego azon téveszméjéből ered, hogy te egy különálló darabka vagy, aki nem kapcsolódik a minden teremtés mögött álló erőhöz.
Az élvezeten keresztül magába ebbe az egyetemes teremtő erőbe kapcsolódsz bele.
Amikor a múlt és a jövő helyett a jelen pillanatot teszed életed középpontjává, akkor drámai mértékben megnő a képességed Tovább »

Bőség

bőségHogy kinek tartod magad, az azt is mélyen befolyásolja, hogy szerinted mások hogyan bánnak veled. Sokan panaszkodnak, hogy rosszul bánnak velük. "Nem kapok semmi tiszteletet, figyelmet, elismerést, megbecsülést"- mondják. "A munkámat magától értetődőnek tekintik." Ha pedig kedvesek velük, amögött hátsó szándékot gyanítanak. "Manipulálni próbálnak! Hasznot akarnak belőlem húzni! Senki sem szeret."
"Én egy szűkölködő KIS ÉN vagyok, aki nem kapja meg azt, amire szüksége van, ezt gondolják magukról. Önmaguk e téves megítélése minden kapcsolatukban működészavart okoz. Azt hiszik ők, semmit sem tudnak nyújtani, a világ és a többi ember, pedig nem hajlandó megadni nekik azt, amire szükségük van. Teljes valóságuk illuzórikus éntudatra épül, ami helyzeteket szabotál el, és minden kapcsolatot megmételyez. Tovább »

Címkék:

Csoda

Egy pár gondolat a Csodákról....a Csodák Könyvéből (A Course in Miracles) Tovább »

Címkék:

A megfelelő cselekedet

jelenlétAz ego ezt kérdezi: hogyan tehetném ezt a helyzetet olyanná, hogy kielégítse az igényeimet? Vagy: hogyan juthatnék valamilyen más helyzethez, ami kielégíti az igényeimet?

A JELENLÉT a belső tágasság állapota. Amikor jelen vagy, ezt kérdezed: hogyan feleljek meg e helyzet, e pillanat igényeinek? Valójában még csak föl sem kell tenned ezt a kérdést. Elcsöndesült vagy, éber és nyitott arra, ami éppen van. Ezzel új dimenziót viszel Tovább »

Címkék:

A múlt cipelése

múlt terheiA múlttal kapcsoltatosan szeretnék megosztani Veletek egy kis részletet, egy számomra nagyon kedves Könyvből.

"Az emberi elme képtelen, pontosabban fogalmazva: nem hajlandó szélnek ereszteni, nem akarja letenni a múltat. Gyönyörűen szemlélteti ezt a két zen szerzetes, Tanzan és Ekido története, akik olyan úton lépdeltek, amely a heves esőzés hatására rendkívül sárossá vált. Egy falú közelében találkoztak egy fiatal asszonnyal, aki éppen az úton probált átkelni, ám Tovább »

Címkék: