Cápa a Balatonban

A Fekete-tengerben egyszer csak megszólalt egy cápa.

- Sziasztok, elköszönnék, megyek a Balatonba élni.
- Hülye vagy? A Balatonban nem élnek cápák.
- Tudom, pont ezért megyek, unom már, hogy köztetek minden nap ugyanaz történik. Vadászni, zabálni, aludni. Plussz semmi újat nem tudtok mondani nekem.

- Hogy lehet ezt unni? Mégis mit szeretnél? Ez a cápák dolga. Vadászni, zabálni, aludni. Idáig ezt tanultad. És jól megy. Te agy az egyik legjobb vadász köztünk. Szerintem Te megbuggyantál.
- Dehogy buggyantam meg, de gondolhatod így is, magánügyed. Itt már mindig ugyanaz ismétlődik. Nekem ez unalmas. Nincs már itt lelki fejlődésem. A Balaton az Új Világ.
- És mégis hogy akarsz oda eljutni? Úgyse tudsz. 2850 km, közlöm. Mikorra fogsz odaérni? Ráadásul felfelé kéne úsznod, árral szemben, ez képtelenség, plussz ott a Sió csatorna, amit aligha élsz túl, ráadásul a hajók, amik kinyírhatnak. Nem utolsó sorban édes vízben kéne lenned, sose voltál még abban, nem vagy az a fajta. Amúgy meg minden hülye tudja, hogy a sós víz jobb.
- Utánajártam a dolognak és volt egyszer egy kékcápa, aki New York közeléből Braziliába úszott, 16 hónap alatt 6000 km-et tett meg. Plussz ott van a nagypapám is, mint példakép.
- Az az antiszoci aki egyszer csak eltűnt és sose tért vissza, mert meghalt valahol?
- Nem halt meg. Elege lett az unalmas körforgásból és felúszott a Dunába. Azóta ott meditál. Jut eszembe, legalább őt is láthatom, ha elindulok.
- Honnan veszed ezt a baromságot, hogy nem halt meg?
- Honnan veszed ezt a baromságot, hogy meghalt? Mert hogy csak annyit tudunk róla, hogy nem jött vissza. Ezek a tények. Szóval lehet, hogy valakinek már sikerült.
- Sikerült a mi? Az öngyilkos merénylet maga ellen? Az a Te bajod, hogy nem bírod értékelni a jót. Mazochista vagy. Itt semmi problémád.
- Tudom. De ez nekem már nem jó. Túl sok a szabály. Sőt, csak szabályok vannak. Kőrözni egy meghatározott ideig, mert úgy kell azt. Aztán támadni, ahogy mindenki támad. Aztán enni. Aztán úszkálni, mert az a szokás. Aztán aludni kell, mert mindenki alszik. És a legjobb vadászok közé tartozni.
- Nem érted, hogy mindenki ezt csinálja? Ez a cél. Akinek megvan, az boldog, örül neki és büszke rá.
- Mert igénytelen önmagára nézve. Ha igazán boldogok lennénk, nem akarnánk a legjobb vadászok lenni. És nem is érdekelne senkit se ki a legjobb vadász és ki a legrosszabb. Csak mindenki örülne annak aki és mindegy lenne másokhoz képest milyen. És nem az lenne a cél, hogy másokhoz képest mit érünk el és nem is az, hogy magukhoz képest mit érünk el. Hanem az, hogy harmóniában tudunk-e élni önmagukkal függetlenül a szituációtól mondjuk épp vadászat közben.
- És ennek mégis mi a jelentősége? Nem tök mindegy? Vadászunk, vadászunk. Alszunk, alszunk. Kőrözünk, kőrözünk. Nem mindegy miért? Mi értelme ennek az üres filozofálgatásnak?
- Pillanatnyilag nem tudom, hogy van-e értelme. De ha eljutok a Balatonig, akkor igenis van értelme. Konkrétan azért indulok el, hogy ez kiderüljön számomra. Szerintem eljutok amúgy. Ha nem jutok el, akkor meg nektek volt igazatok és mindegy miért élünk úgy, ahogy. És nektek az a fix poén az egészben az, hogy én most elindulok és ti sose fogjátok megtudni, hogy boldogan élek-e az Új Világomban, vagy meghaltam-e, csak akkor, ha utánam jöttök.

(Folyt. köv.)

Címkék:

HozzászólásokDrága Lápipóc!

Igen. 2007.-ben nyitotta meg kapuit az oldalunk.

És én vagyok azon kevesek egyike, Adminnal együtt, akik nem maradtunk el.

És igen, sok-sok kedves embert barátként szerettem meg, és Jami is ezen emberek közé tartozik, volt is nálunk, és személyesen hiányolom.
A személyességet a találkozókon tudjuk találni, legfőképp!

Nyitott vagyok. Elfogadóvá nevelem magam és ez az oldal segít engemet ebben, IS!!!!.Látom...

Hát én nagyon benne látom magamat ebben a "mesében?". Van valaki aki szintén ilyesmivel küzdik manapság? Vagy csak éppen ezért vonzottam magamhoz? Talán a folytatással részemről majd én is dicsekszem, ha megjön az ideje...ez nagyon jó..........

ez nagyon jó..........Te több embert ismersz itt,

Te több embert ismersz itt, láttam, hogy több, mint fél éve írt utoljára. De többen is vannak biztosan, akik hirtelen "felindulásból" nyitottak itt blogot, aztán ugyanolyan gyorsan el is tűntek. Ha rábukkanok egy-egy ilyen régebbi bejegyzésre, akkor a szerző más bejegyzéseit is el szoktam olvasni... Tényleg kár, hogy többen is eltűntek.Kedves Lápipóc! :)

Nekem is több mesénél. Jamit, hiányolom nagyon az oldalról, meg aztán szerettem volna felemelni, hogy más is tanulhasson belőle. Köszönöm neked, hogy reagáltál:) Szeretettel: AnikóNem mese ez

Örülök, hogy Ragyogás hozzászólásának köszönhetően rátaláltam erre a "mesére". /Én általában a friss tartalmaknál kezdek böngészni:)/ Hogy miért tettem idézőjelbe a mesét? Nekem sokkal több a mondanivalója. Sokkal, sokkal több.Mese, folytatás nélkül.

Cápali és Cápeti
Én is várom.köszi

Köszi eddig nagyon jó, s már nagyon várom a folytatást:)Az én cápámnak az a

Az én cápámnak az a sorsa,hogy eljusson a Balcsiba,szóval azt nem remélni kell,biztos,hogy összejön:DDDkíváncsian várom a

kíváncsian várom a folytatást, ja és én is megcéloztam az én Balatonomat, remélem összejön nekem is, meg a te cápádnak is!!!!!!!!
:))))))))))))Jonathan, a cápa :)

Jonathan, a cápa :) kíváncsian várom a folytatást!Nem gondolom, hogy bajom

Nem gondolom, hogy bajom lenne vele, már a nőiességemmel.
Csak a becézgetés valahogy.... no, mindegy.
Tőlem cicizhetsz, ha ez esik jól :DD:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDHÁTHA BEUGRATÓS A CÍM:)AZT A

HÁTHA BEUGRATÓS A CÍM:)AZT A VÉGÉN KIDERÜL CSAK ÁLMODTA AZ EGÉSZET,ÉS BELÉP PAMELA,ÉS DZSOKI:)Eljut,mint a címe is

Eljut,mint a címe is mutatja:"Cápa a Balatonban"-Legfentebb van írva,a címnél:DHA MOST NE JUT EL EZ A CÁPA A

HA MOST NE JUT EL EZ A CÁPA A BALATONBA A STORY VÉGÉN,ÉN MEGHARAPLAK TÉGED:)Miért,valami bajod van a

Miért,valami bajod van a nőiességgel?Ettől a "ci".-től egyszer

Ettől a "ci-től egyszer visítani fogok :SÖrülök,hogy tetszik

Örülök,hogy tetszik Mágusnőci:DDDJóóóóóóóóóóóóó :DDDD

Jóóóóóóóóóóóóó :DDDD