Bad (nem rossz ám ez sem)

Épp egy régi zenét hallgattam, mikor elindult a gondolatfolyam. Itt van, ni: http://www.youtube.com/watch?v=dsUXAEzaC3Q

Rosszaság, ami idézőjeles rosszaság, mondhatjuk csibészségnek, huncutságnak, életre valóságnak. Erről írok pár sort.

Egyszer, egy pókerezés alkalmával mondta nekem az egyik játékos, hogy: "nagy huncut vagy". :D

Mosolyogtam és örültem neki. Egy öregúr mondta. Tiszteletből nevezem most öregúrnak, kb az apám lehetett volna kor alapján (28 éves vagyok jelenleg). Azért mondta ezt a jelzőt, mert sok kasszát húztam be. Véleménye szerint több zsetont szereztem, mint amennyi járna. :D Ki dönti el, mennyi jár... ??? Hát, nem? De! :) Nem éreztem rosszallónak a megjegyzését, bár biztos nem örült, hogy az asztalnál nem tudott érvényesülni. Hiába volt idősebb, hiába volt tapasztaltabb, nem számított. Azért nem, mert ott voltam. Jelen voltam. :) Egyébként tudom jól, hogy sokkal többet pókerezett már életében, mint én. De a tapasztalat nem minden.

Kell az élethez némi huncutság, vagy teszem azt rosszaság. Mit értek most ez alatt? Merni kell megtenni olyat, amit mások esetleg nem. Kell életre valóság, ha bármit elakarsz érni. Amúgy bevállalósan játszottam, bátran, félelelem nélkül cselekedtem. És így jó! Gondolj bele: ha félsz a veszteségtől, akkor az van a fókuszodban, és amire figyelmet fordítasz, az növekszik. Nem azt néztem mennyi zsetont veszthetek, hanem, hogy mennyit nyerhetek. Nagy különbség.

Lehet, arra gondolt az öregúr, sokat blöffölök. Pedig nem. Egy cseppet sem. Semmi blöff nem volt a dologban. Az nem blöff, ha tudom, hogy gyenge lapjai vannak a másik játékosnak, és helyesen becsülöm meg, mekkorát kell emelnem a téten, hogy eldobja a lapjait. Túl nagy emelés sem jó. Fontos a helyzet felismerés, az ösztön, a tudás, az emberismeret, a zsetonarányok figyelembe vétele, a kasszában lévő zsetonkupac mértéke, stb. Meg a lelki beállítottság, hozzáállás, éberség, jelenlét, stb.

Póker szempontjából közelítem meg az egészet, de nagyon sok élethelyzetre le lehet ezt fordítani. Rajtad múlik, mit jelentenek neked a szavaim, mit olvasol ki magad számára ebből a cikkből.

Felismertem az asztalnál ülők gyengeségeit, erősségeit, az egész helyzetet. És ezek alapján cselekedtem. Nem nagyon mertek beavatkozni. Persze időről - időre megtették, hisz azért voltak ott, hogy játszanak. Meg unhatták is már, hogy sorban áramlik hozzám a zsetonjaik egy része. :) És ez megint az én malmomra hajtotta a vizet. Mert volt számukra zavaró tényező, én. Illetve a játékom, amiben tökéletesen kamatoztattam a tudásom. És mertem. Meg mertem tenni, amit mások nem. Aztán mikor szembe szálltak... Sokan mehettek haza miattam. :) Valószínűleg rossz voltam a szemükben. Huncut... :D Pedig nem tettem mást, csak használtam a tudásom, éltem a lehetőségekkel, és nyertem. :) A póker ilyen. Van aki kiesik, van aki nyer. De az élet nem pont ez? Van, akinek sikerülnek dolgok, van akinek... Bizony.

Jaaaa... az öregúr nagyon óvatosan játszott. Mert volt pontverseny, amiben sok versenynek az összesített eredménye számított. És ő nagyon jól állt a pontok tekintetében. Az számított neki, hogy sokáig játékban maradjon, így több pontot szerez. Ezért nem kockáztatott, csak tartalékolta a zsetonjait, amíg tehette. Na de, kérem szépen! A póker arról szól, hogy ismerd fel a helyzeteket, és helyesen dönts. Ez a lényeg: Helyes döntések meghozatala. A bácsi nem zsetonokat akart (elsősorban) nyerni, hanem pontokat szerezni. Leült a pókerasztalhoz, és nem akart pókerezni, csak várt arra, hogy mások ki essenek. Ki is akkor a huncut... :D:D:D

És ez egy jó lecke. Amit akarsz, amire figyelsz, ami alapján cselekszel, azt kapod. Ha jól csinálod. A bácsi pontokat akart, én zsetonokat, amik alapján pénzt nyerek a verseny végén. Mindketten megkaptuk, amit akartunk. Te mit akarsz? Már az életben. Mire összpontosítasz? "Mire gyúrsz"? Mi az, ami alapján cselekszel, döntéseket hozol? Ezt gondold át! Mert e szerint kapod az életben, amit kapsz.

Bármit akarsz, azt ajánlom legyél életre való! Még, ha mások rossznak, vagy épp huncutnak gondolnak is...

http://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo

HozzászólásokMinaj