Sikeres teremtés (szükség elengedése)

Sokan észrevételezték már, hogy kis dolgokban sikerült teremteniük, míg a nagyokban nemigazán, vagy csak elvétve. Teremtés szempontjából mindegy, mekkora dolgot vonzunk. A folyamat ugyanaz. Egy dolog más, az ember hozzáállása. Ezen kell változtatni. Az emberi tényező, ugye... :)

Nézzünk egy kis dolgot, mondjuk egy kávét. Megkívántad, úgy innál egy finom kávét. Megszületett a gondolat, vágy keletkezett. Elképzelted, és nem foglalkoztál vele. (nem minden esetben, de sokszor van így) Elengedted. Tetted tovább a dolgaid, folytattad az utad, vagy a napod. És egyszer csak meglett a kávé. Finom, ahogy vágytad. És ennyi.

Nagy dolgok bevonzásánál másképp cselekszel. Figyeld csak meg magad közben. Akarsz mondjuk egy autót. Vágysz rá. Már itt is lehet bibi, például, hogy nem az új autóra koncentrálsz, hanem a régire, hogy le kéne cserélni. Most hagyjuk ezt az aspektust. Szóval kocsit akarsz. Mit teszel? Elképzeled, vizualizálsz, álmodozol, rengeteget foglalkozol vele. Miért? Mert nem veszed olyan lazán, mint a kávét. Mert akarod, és nem engeded el, vizualiálsz, hogy meglegyen. Másnap újabb vizualizálás, hogy ráerősíts. És így tovább. Észre sem veszed, és nem vonzod, hanem taszítod. Légy éber, tudatosan figyeld meg gondolataid! Megtalálod a gyenge pontot, szükséget fektettél a dologba. Változást akarsz, elégedetlen vagy a mostani helyzettel. És ez az! Nem vagy elégedett a MOSTTAL. Így olyan dolgokat vonzasz, amikkel szintén nem leszel elégedett...

Megoldás: képzeld el amit akarsz, tulajdonképpen elég egyszer. Utána érezd jól magad, cselekedj úgy egész nap, hogy örömöd leld minden percben. Figyelj a jelenre, ne bolygasd a jövőt! Nem kell tervezgetned, hogy majd ide megyek az autóval, odaviszem a párom, stb. Minek? Felesleges. Ha ebbe belekezdesz, egy idő után hiába álmodozol, a szükséget erősíted, a hiányt táplálod. Gondolataid a jövőben, és az autós álmod is a jövőben van így. És ott is marad. :D Te tartod magadtól távol, te gondolkodsz úgy, hogy majd, amikor meglesz... Figyeltél? Majd!!! Bizony.

Légy laza! Érezd jól magad most! Autóval, vagy a nélkül. Tedd meg magadért, hogy tudatosan a jelenben élsz, a mostra fókuszálsz. Így könnyen bevonzhatsz bármit. Olyan könnyedséggel, mint egy kávét. Tedd az egészet olyan egyszerűvé és természetessé, minthogy megiszol egy pohár vizet. ;) Easy! :)

Ha felmerülnek gondolataid a szükségről... Dolgozz a gondolataidon!

Minden jó úgy, ahogy van. Fogadd el! Egyszerűek a dolgok, hagyd is őket egyszerűnek lenni! :)

HozzászólásokNagyon tetszett a bejegyzést!

Nagyon tetszett a bejegyzést! :) Mostantól csak lazán veszem a vonzást! :) :) Köszönöm!Szia Judit!

Nos, tök jó, hogy vannak sikereid, és vannak kudarcaid. Gondold át a tapasztalataid! Működött már sikeresen a céged. Hisz mindened amid van, abból származik. Tehát vannak utak, megoldások, amik összehoznak téged a sikerekkel. Van már rá saját példád. És vannak kudarcok is. Valami miatt nincs már ott az a 20-25 ember. Keresd meg az okát! Lazán tegyél fel magadnak kérdéseket, ha jön egyből válasz, oké. Ha nem, akkor ne agyalj rajta, tedd a dolgod, a válaszok meg majd jönnek. Csak csináld!

Ilyen kérdéseket tennék fel magamnak:

- működött már sikeresen, mi az oka, hogy most kevésbé sikeres?
- mitől érek el ismét sikereket?
- mit kell tennem, hogy ismét legyenek munkatársaim?
- miképp tudom kiépíteni a cégem, hogy nekem nem kell dolgoznom benne, mégis remekül élek belőle?
- min kell változtatnom, hogy sok sikeres dolgozóm legyen, elégedetten és boldogan dolgozzanak nálam?
- stb.

Például felhívhatnád a volt dolgozóidat, hogy mondják el tapasztalataikat. Miért mentek el, szerintük miken kéne változtatnod, stb. Ne akard őket visszacsábítani, csak segítséget kérj tőlük, mondják el a véleményeiket! Aztán, ha úgy érzed, ajánlj fel nekik lehetőséget a munkára, de ne erőltesd!

Első lépésben, magadon kell dolgoznod. Félsz az elutasítástól... Miért? Mi van, ha nemet mondanak a telefonban? Összedől a világ? Ugye, nem? :D Akkor??? Csak csináld! Hívd az egyiket a másik után! Nem az számít, hány nemet kapsz. Az számít, mennyi igen. :) Ne foglalkoztasson túlságosan a kudarc! Lépj tovább, hagyd figyelmen kívül! Csak csináld kitartóan, állhatatosan! Tekints rá feladatként!

Meg azt is gondold át, ezt akarod-e csinálni! Mi a legjobb neked? Ezzel akarsz foglalkozni, vagy inkább másba vágnál bele? Mit tennél igazán? Mi az amit, a legjobban akarsz tenni? Mivel akarsz foglalkozni? Stb.

A válaszaid, és megoldásaid te tudod. Én csak leírtam pár dolgot, ami eszembe jutott. Döntéseid te hozod meg, cselekvéseid te teszed meg. Cselekedj! ;)

Sok sikert, szép napokat!
KálmiKöszönöm a választ!

Kedves Kálmi!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és segítőkész választ! :-)

Még 1 kérdés ha megengeded.Saját cégem van ami mára már csak belőlem áll... (20-25 alkalmazottam volt). Minden nap úgy ülök le dolgozni hogy na ma végre... aztán el sem kezdem... (telemarketing). Már az elején félek az elutasítástól,pedig a számláimat ebből tudom csak fizetni,hisz ez a munkám... és ez így megy 5-6 hónapja... a tartalékaimat élem fel, ami sajna apad... bevételem ezáltal zéró-nulla. Tudom hogy más nem tud rajtam segíteni csak Én magam,de mégis... Mit tegyek hogy újra élvezzem a munkám,és sikeres legyek? Egyébként 12 éve csinálom,és mindenem amim van ennek köszönhetem.Ez az életem.... ebben vagyok profi,és ebben voltam nagyon sikeres..... De most úgy érzem mint .... hát nem is tudom megfogalmazni... remélem érted.

Elnézést hogy rád zúdítottam... de Téged olvasva minden olyan könnyűnek tűnik... de csak olvasva... az életben alkalmazni pedig...

Még 1X köszönöm a jóindulatod,és a segítséged így ismeretlenül is! :-)

Üdv
JuditA félelmeiddel pedig bátran

A félelmeiddel pedig bátran nézz szembe! Nem ártanak neked, csak akkor károsak, ha elnyomod őket, vagy az érzéseket, amiket okoznak. Éld meg az érzéseid, előbb szabadulsz tőlük. Ha felszínre jön valami, okkal teszi. Nem baj, ha kellemetlen érzéseket okoznak, fogadd el, most ez van. Elfognak illanni, megszabadulsz tőlük. És ami energiát lekötöttek eddig (ellenállásod, elnyomásod miatt), azokat automatikusan a céljaid érdekében fogod használni. Élj meg minden pillanatot! Legyél tudatosan a jelenben, nem kell állandóan a szép jövőn merengeni!

Menni fog!Szia Judit!

Fogadd el, hogy vannak félelmeid. Ha felmerül negatív gondolat, ne küzdj ellen. Nyugtázd magadban, hogy oké, most ezt gondolom, így érzem magam. És szépen finoman, lazán kezd el áthangolni magad.

Ne akard helyrehozni! Így arra koncentrálsz, amit nem akarsz... így ebből teremtenél többet. Bocsáss meg magadnak, és mindenkinek a múltadban, jelenedben. Dolgozz magadban! Nézd másképp a múltat! Csak lazán, ne görcsölj rajta, ne foglalkozz ezzel egész nap! Amikor eszedbe jut valami emlék, tekints úgy rá, hogy ez történt, így volt, valamilyen okból úgy volt a jó, ahogy épp történt. Lépj túl rajta! Csak akkor törődj vele, ha eszedbe jut! Kezd el, másképp értékelni a múltat!

Jelen. Ne görcsölj, ne akarj minden áron vonzani! Csak szép lazán. Ne arra figyelj, hogy bevonz dolgokat (erre elég pár perc, amikor eszedbe jut és jól esik), hanem arra törekedj, hogy érezd jól magad! Bármit csinálsz, lehet jó kedvűen, szeretettel cselekedni. Ha van olyan, amit nem szívesen teszel, gondolj arra, ez egy feladat, megcsinálom, a tőlem telhető legjobban cselekszem.

Mindenben van valami, ami miatt úgy jó, ahogy van. Kezd el felfedezni ezeket! Vedd észre, minek mi a haszna számodra. Csak lazán, egyszerre egy lépést kell megtenned. Haladj fokozatosan! Haladj a saját tempód szerint! Egy idő múlva megszokássá válik a megváltozott szemlélőmód, és rutinná válik, automatikussá válik.

Tekints magadra másképp! Csodálatos ember vagy, vannak értékeid. Fedezd fel magad! Nem kell megváltoznod, fogadd el magad úgy, ahogy vagy! Ha van valami, amit már másképp tennél... Ne kritizáld magad! Minek bírálnál, ítélkeznél? Felesleges. Oké, így döntöttem, úgy volt, de tanultam belőle, jobb lettem általa, gazdagodtam értékes tapasztalatokkal.

Tanfolyamok, előadások... Oké, tanultál eleget, kívülről... Itt az ideje, hogy magadtól tanulj. Tökéletes vagy, csak még nem fedezted fel (teljesen). Figyelj befele! Hallgass magadra! Számodra a saját véleményednek kell lennie a legfontosabbnak. Mások véleménye, az a mások véleménye. Ha keresel valamit, magadban keresd! Minden megoldás, minden válasz, minden felismerés, minden tudás ott van benned! Mindened megvan, ami kell a sikerekhez. Minden!!! Csak figyelj belülre, és amikor cselekvést súg a szíved, tedd meg!

Sok sikert és szép életet kívánok!
KálmiSegítség kérés!

Kedves Kálmán!

Nagyon tetszenek az írásaid.... főleg hogy olyan könnyedén és természetesen beszélsz róla!
Kérlek segíts,hogy hogy tudom elengedni a félelmeimet,és a görcsös akarást?
Mert ahogy leírtad az mind szép és jó,de hogy csináljam?
Kb 2 éve elakadt az életem,és most hogy olvasom az írásaid jöttem rá,hogy annyira akarom helyrehozni,de félek hogy nem sikerül,és ezért nem jön össze semmi.... olyan érzés mintha ingoványra építenék házat....
Már annyi tanfolyamot elvégeztem,előadás sorozata,a Titok c. film, A Vonzás törvénye,stb és még sorolhatnám....
Kérlek segíts,mit tegyek???

Várom válaszod,és előre is köszönöm!

Üdv:JuditSegítség kérés!

Kedves Kálmán!

Nagyon tetszenek az írásaid.... főleg hogy olyan könnyedén és természetesen beszélsz róla!
Kérlek segíts,hogy hogy tudom elengedni a félelmeimet,és a görcsös akarást?
Mert ahogy leírtad az mind szép és jó,de hogy csináljam?
Kb 2 éve elakadt az életem,és most hogy olvasom az írásaid jöttem rá,hogy annyira akarom helyrehozni,de félek hogy nem sikerül,és ezért nem jön össze semmi.... olyan érzés mintha ingoványra építenék házat....
Már annyi tanfolyamot elvégeztem,előadás sorozata,a Titok c. film, A Vonzás törvénye,stb és még sorolhatnám....
Kérlek segíts,mit tegyek???

Várom válaszod,és előre is köszönöm!

Üdv:JuditEgyetértek veled Krisztián.

Egyetértek veled Krisztián. :)

Minden embernek ki kellene próbálnia, hogy nem küzd az érzések ellen, hanem megéli őket, engedi és elfogadja létezésüket. Minden ami felmerül, okkal van. Ha szomorúság, düh, harag, vagy bármilyen érzelem, melyet negatív jelzővel illetünk, megjelenik, hiába tiltakozunk ellene. Felesleges küzdeni vele, csak újabb küzdést szül. Legjobb átélni az érzést, engedni, hogy legyen, és így a legkönnyebb és leggyorsabb távozásának útja. Van sok haszna a negatív érzelmeknek is, átéli őket az ember, és közben tisztul, feloldódnak benne dolgok. Így olyan energiák szabadulnak fel, melyek le voltak kötve. felszabadulás után pedig bármi másra lehet őket használni.

Néztem az oldalad, tetszik! :)Én pedig azt írom le, miért

Én pedig azt írom le, miért görcsöl az ember, miért okoz egy vágya görcsöt, erőlködést, erőfeszítést.

Szóval nem bonyolult, hiszen a vágyunk éppen abból keletkezik, amiből éppen szeretnénk kikerülni. Ez természetesen nem helytelen dolog. Ami nem szolgál, ami nem tetszik, azon szeretnék változtatni. A probléma akkor kezdődik, amikor menekülőre fogjuk a dolgot, azaz a vágyunk tárgya az éppen jelen lévő helyzetből való menekülés eszköze.
És általában ez van jelen az emberekben. Mindig is az ellenállás, a menekülést nevelték belénk. Ha valamit kellemetlennek, rossznak, gyötrőnek értékelsz, és érzed is, akkor abból azonnal menekülni próbálsz. Próbálod elutasítani magadtól, próbálsz megszabadulni az érzéstől. Mit teszel? Hát mindent, ami éppen korábban már bevált, csak tereld a figyelmed róla. És sikerült? Néha. De legtöbbször inkább erősebb lett, de nem volt hajlandó békén hagyni.
Aminek ellenállsz, az addig veled is marad. És éppen ez a szép és trükkös az egészbe, amit szépen elnyomtak bennünk, hogy semminek ne állj ellent, mert pont azzal adsz neki erőt és figyelmet, és tartod ott magaddal. Mintha észrevenné a problémád, hogy érdekled őt, mivel figyelsz rá és ő természetesen mutogatja is magát. De ha téged nem érdekel és hagyod hogy legyen, akármilyen érzést is táplál, akkor pillanatok alatt békén hagy.
Tudom, hogy egy olyan kultúrában, ahol folyamatosan arra nevelnek, hogy nem szép dolog dühösnek, szomorúnak, félősnek és negatívnak lenni, nehéz megérteni azt, hogy nem elmenekülni kell a dolog elől, mivel az követni fog, hanem éppen azzal, hogy hagyod hogy legyen, megvonod tőle a saját erődet, amivel tápláltad őt eddig és akár elhiszed, akár nem, fogja és lelép.
Nem hiszed? Akkor "puding próbája az evés" Tégy egy próbát.

Bővebben is informálódhatsz blogoldalamon, amit éppen ennek a témának szántam vagy kérdezz személyesen ha úgy könnyebb.Szia Mermaid77!

Megírtad a választ is: "számtalan alkalommal bizonyosodott be, hogy ha nem görcsölök rajta, elengedem, akkor: egyszer csak jön magától..." - ENNYI. :)

Teljesen jó, amit mondasz. Este vizualizálsz, napközben nem pörgeted magad rajta, hanem teszed a dolgaid. És mikor eszedbe jut, jó érzések járnak át.

Minden jó így. :) Jól csinálod, bízz jobban magadban! ;)Kérdezni szeretnék...

Nagyon tetszik ez az írás és végigolvasva logikus is.
Ha belegondolok az életemben már számtalan alkalommal bizonyosodott be, hogy ha nem görcsölök rajta, elengedem, akkor: egyszer csak jön magától...

A vizualizációval kapcsolatban lenne a kérdésem.
Ha én esténként, lefekvés előtt vizualizálok valamit, amit szeretnék, de napközben nem pörgetem rajta az agyam, nem foglalkozom vele vagy ha eszembe jut akkor is pozitív gondolataim vannak a "vágyott dologgal" kapcsolatban.

Szóval kicsit összezavarodtam, hogy akkor most a vizualizáció jó dolog vagy nem?
Vagy arra "kell vigyázni", hogy ne görcsökkel csináld...

Egy kis segítséget kérek ebben! : ))))))Oké. :)

Oké. :)Ja amit nem írtam le, hogy

Ja amit nem írtam le, hogy egy vágyott dolog nagyságát ugye nem a mérete teszi naggyá. Egy kávé ugyan kicsi, de egy olyan helyen, ahol elérhetetlen, csak kiváltságosok körében, azoknak az embereknek, akiknek nem adatik meg, bizony nagyon nagy dolog. És ez a kávéval ugye meg is történt ugye. Csak gazdagok kiváltsága volt akkor a kávézás. Na akkor, ha kedved lett volna kávézni, de nem tartoztál volna a felső rétegbe, akkor bizony, nagy dolognak számítana. És a vízről a sivatagban, már nem is beszélve :)

És akkor ugye egy autó sem nagy. Ami nagy a vágy, a ragaszkodás, a tét, és a be nem teljesüléstől való félelem. Ezek teszik naggyá a dolgot. Itt mindig az a kérdés, hogy miért akarod az autót, vagy bármi mást? És itt jó mélyre kell menni őszintén magunkban.

Míg a kávé esetében nem számít, hogy iszol vagy sem, mert bármikor megteheted, az autó esetében ez nem így van. Legalább is nem így gondolod. A fejedben kialakult elérhetetlenségi illúzió az ami nagy.

De tudom hogy így gondoltad, csak leírtam. Ennyi.Minden szavad igaz:)

Minden szavad igaz:)Köszi! :)

Nem felejtettem el, bár éreztem kéne még valamit beleírni. :)

Jó, amit mondasz. :) Bizony, bizony a félelmek gátló tényezők, és feloldásuk vezet igazi "nagy" eredményre. Jelentettek meg a napokban írásokat, gondolatokat az elengedésről az oldalon, ezek is voltak némi hatással e bejegyzésem megszületésére. Írtam én is korábban gátak megszüntetéséről (Engedés, elengedés, megengedés).

Gondolat ébresztőnek, mindenképp jók szerintem a fentebb olvasható gondolatok. És a hozzászólásod is értékes dolgokat tesz hozzá. :)

Köszönöm! :)...csakhogy a legtöbben

...csakhogy a legtöbben képtelenek lazán felfogni, képtelenek nyugodtan felfogni, nem tudják azt megtenni, hogy mindegy mi a végeredmény, akkor is jó, mert félnek. És ezek a félelmek önmagukról szolnak. A vágyott dolgok pedig ennek a félelemnek az enyhítését szolgálná, ennek a nyugtalanságnak a feloldását, azaz nyugalmat eszközölne. De ez csak téves hit. Ezért akarunk mi külső dolgokat. Elhitették velünk, hogy az kel a nyugalomhoz.

Minden külső vágy ami akarattal lett létrehozva, amit kierőszakoltunk az életben, mind a félelmeink enyhítéséül lettek megalkotva. Csak azért, hogy elterelhessük a figyelmünket másfelé, pontosabban hogy lekössük az elménket, hogy ne kelljen szembenézni a fájdalmas jelennel, mert az rémisztő.

A félelmek feloldásánál keletkezik az igazi teremtés. És mikor feloldottad, rájössz, nincs is szükséged semmire ahhoz, hogy nyugodt és félelemmentes légy. De attól még meglehet, sőt meg is lesz, mert az még attól jó. De már nem szükségből keletkezett, ami azért nem okoz a megléte után örömöt, mert akkor már attól félünk, hogy miként tartsuk meg. Örökös körbe-körbe futkosás.

Szerintem ezt elfelejtetted még leírni, vagy véletlenül kitörölted, ezért tettem be :)