Előrelépés?

Valamelyik nap újra elkezdtem nézni a filmet. Alapvetően most elvagyok, csak úgy egy unatkozós pillanatomban eszembe jutott hogy belenézek újra. Ma pedig ez az oldal jutott eszembe, már a jelszavam is elfelejtettem, de nagy nehezen beléptem és megdöbbentem, hogy 1 év 4 hónappal ezelőtt regisztráltam ide. És belegondolva először azt mondtam magamban, hogy hát lehet hogy ez az egész nem ér semmit, mert nem nagyon változott azóta semmi. Aztán a bejegyzéseimet nézve lehet, hogy mégis. Ráléptem egy elég jó kis útra, szépen lassan ballagok egyenlőre, de legalább ráléptem.
A szerelmi életem azóta is hát... kérdéses. Én szerelmes vagyok, sokat gondolok rá, sokkal pozitívabban állok hozzá és mindenhez. 1 hete meg is említette, hogy milyen kisimult vagyok, külsőleg-belsőleg. De még nem lángolt fel részéről újra dolog, csak jóban vagyunk, keveset beszélünk. Most talán ezért is jutottam el újra a titokhoz. Többet szeretnék vele beszélgetni, ami majd azt kell hogy vonzza hogy többet találkozunk, ami aztán már mindegy is mit vonz, mert hiszek magamban és tudom hogy örökké a közelében akar tudni. Lassan 4 éve ismerjük egymást, már lassan ott tartunk, hogy több ideje vagyunk "szakítva" mint amennyit együtt voltunk, mégis még mindig egymás közelében vagyunk, találkozgatunk. Sokszor nagyon lélekölő és féltékenykedek, ma is majdnem ezt tettem, aztán megláttam ezt az idézetet: "A féltékenység gyökere mindig az önbizalomhiány, az az érzés, hogy rosszabb vagyok másoknál, az összehasonlításkor pórul járok, vagyis előre felkészülök a vereségre."
És megnyugodtam. Jobb formában vagyok mint valaha (bár kicsit többet kellene sportolnom), jól érzem magam, találtam egy szakmát ami nagyon-nagyon érdekel és amivel előre láthatóan jól fogok keresni, találtam egy hobbit ami maximálisan kikapcsol és boldogsággal tölt el (kertészkedem, különleges zöldségeket szereztem be, virágokat, szinte minden időmet a kertben töltöm), szeretnék több barátot/barátnőt és ŐT. Ez a 2 dolog hibádzik és ennyi, minden más, amit lerendeltem az égi katalógusból szép lassan ideért, egyről tudok ami úton van, de úgy látszik az emberi kapcsolatokat a legnehezebb bevonzani. És nem véletlen hogy most tévedtem újra ide. Talán most kell újra ezekre jobban koncentrálnom és akkor bejön. Ja és a pénzügyek... Hát az negatív. Próbálkoztam de nem sikerült munkát találni (diákmunkát), de azért néha csurran-cseppen valami. Sokszor elfelejtettem a titkot, csinálhattam volna sokkal jobban-intenzívebben. Mégis a vágyaim egy része teljesült. Mi lett volna ha tényleg rá koncentrálok?? Majd most kiderül. Újra megnézem a filmet, kis videórészleteket belőle, vezetek egy "titok füzetet", nyomtattam ki képeket a vágyott dolgokról, vidám vagyok, pozitív, reggel ébredéskor mindig elmondom magamban, hogy ma ez egy jó nap lesz, megcsinálom ezt és ezt és ezt is, és húú lehet kicsit nehéz lesz de megéri és jó lesz. Ha rámjön néha annyi ötlet cikázik a fejemben, amiből pénzt tudnék szerezni és nem is hülyeség és simán kivitelezhető, csak olyankor egy baj van. A családom általában negatívan áll az újdonságokhoz. A gondolattól például hogy autót szeretnék venni, szerintem rettegnek, akkor sem kaptam túl sok pozitív szót mikor meglett a jogsim, én nagyon nagy dolognak éreztem. Rajta volt a listámon, amit a titok megnézése utána írtam, az autó is rajta van és alig 1 hónap múlva lesz lehetőségem megvenni. Sokszor hagytam hogy elvegye a kedvem az, ha más senki nem támogat az ötleteimben, de a film óta ez is változott. Ha nem támogatnak, nekiállok egyedül. Végül úgyis odaállnak mellém ha látják hogy egyedül nehezebben megy de mégis mennyire akarom.
Összefoglalva, igen, léptem párat előre, annak ellenére hogy koncentrálhattam volna jobban, annak ellenére hogy szinte el is felejtődött néha a titok. Most újra itt vagyok, félutat megtéve, most kell még rátenni egy lapáttal. :)

Címkék: