Akiket...

Akiket ...

Észrevettem magamon, hogy akiket szeretek, akiket közelebb érzek magamhoz, azokat bántom.
Sokszor írtam mindezt a meggondolatlanság, a heves természetem vagy más egyéb indok számlájára. Próbáltam magyarázatokat gyártani önmagamnak, hogy enyhítsem az ilyenkor fellépő belső frusztrációmat. Hiszen tudom én, hogy a bántás, az bántás. Fájdalommal és rossz érzésekkel jár. Magamnak sem kívánnék hasonlót, akkor miért teszem meg másokkal/magammal? Hiszen fáj...

Nem értettem, nem akartam megérteni az okot. Közben mindvégig tisztában voltam vele. Hagytam, hogy zombiként reagáljak az adott helyzetben, megfosztva önmagam a szabad akarat által áthatott döntés lehetőségétől. Bizony, könnyebb a mélyen programozott ösztön útját választani, az "üsd és menekülj" mechanizmust, mint a belátást.

Amikor többedik alkalommal kaptam magam a leírt reakción, még mindig találtam megnyugtató magyarázatot. Feloldottam a feszültséget. Egészen a tegnapi napig. Végre átláttam és megértettem, elismertem, hogy mit, miért teszek. Beláttam, hogy van másképp is.

Mindezt egy számomra nagyon kedves emberkének köszönhetem. :) Őt is megbántottam. Nem egyszer, nem kétszer. Ami a legcsodálatosabb benne, hogy képes volt mindezek után is felém fordulni; türelemmel, szeretettel, megbocsátással. Sokat segített nekem. "Belém" lát, és ez jó.

Megfogalmaztam magamban a változás szándékát. Célul tűztem ki. Tudom, hogy sikerülni fog, mert hiszek benne. Ez a leggyengébb pontom, ami talán a legerősebb lesz.

Végezetül elnézést kérek azoktól, akiket bántottam.

Szeretettel *

Hozzászólások:)

Amikor megérint a feltétel nélküli szeretet, nyomot hagy. Felemel, magához ölel. :))

Az az igazság, hogy félünk.
Félünk elhinni, hogy szerethetőek vagyunk, úgy, ahogy vagyunk.
Pedig igen. :))

Sok kitartást kívánok az utadhoz, mert rengeteg könnyel és fájdalommal lesz kikövezve,
de ha egyszer elindultál, soha ne fordulj vissza!

ölellek. Ági.Kedves Kila!

Szép írás,már az elismerő,és bátor cselekedett hogy le írtad.
FÉLSZ azért bántasz másokat,így védekezel,én így gondolom,ez a magyarázat rá.
Az írásodat köszönöm:)