Ami érdekes...

AMI ÉRDEKES...

Számomra nagyon érdekes, amikor hallom, ahogy a szülővé vált emberek sóhajtozva a gyermekeiknek jobb Világot remélnek. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy milyen az a jobb Világ, s egyáltalán miért hiszik azt, hogy a világ olyan, amilyennek az adott pillanatban látják, vagy láttatják velük.
Véleményem szerint a Világ épp olyan, amilyennek megéljük. Rajtunk áll, hogy mit kezdünk vele. Nagyon klassz helynek tartom, tele szépséggel és lehetőséggel.

Senki sem kényszerít bennünket semmire és mindvégig szabadok vagyunk életünk során. Így Világunk minősége azon múlik, hogy milyennek szeretnénk megélni azt. Egyszerűen szólva: teremtésünk gyümölcse.

Amikor azon töprengünk, hogy miként tegyük a világot szebbé gyermekünk számára, akkor jusson eszünkbe az, hogy mindenekelőtt saját szívünket és lelkünket mossuk át a tiszta Szeretettel. Ha ezt sugározzunk magunkból és hisszük, hogy a Világ gyönyörű, hiszen magunk azok vagyunk benne, akkor gyermekeink arcán és szívében is ez a fény fog megjelenni.

Tükrözzünk Tudatosan.

Címkék:

Hozzászólások



:)

macskabili :) Ez aranyos példa! Azért a kismacska sem megy egyből a bilire, ha megkérem rá. Nyávog előtte egyet-kettőt olyan kis miausan. Aztán a lábad elé pisikél és szemérmesen pislog, mire te elmagyarázod neki, hogy a szőnyegre nem szabad pisilni, mert büdös lesz és közben feltakarítod. Mire ő éhes lesz és dorombol, dörgölőzik, simul.

*
Jó éjszakát!



Fiatalon a macska is gyermek még. :D

Ugyanolyan felelősséggel jár nevelni, mintha másfajta emlős élőlény lenne. :-)
Egyébként az igaz, hogy értelmesebben születik le erre a világra, mint egy embergyerek, könnyebb rászoktatni például a macskavécére, mint egy gyereket biliztetni. :-) De attól még, hogy okosabb, mint az emberek, ő is csak gyerek. :D Kis bébibaba. :-)



nem! *

Szerintem kutyát, cicát, halat felnevelni nem sokban különbözik mástól. Amúgy nem én neveltem őket. Vagyunk egymás mellett. :) Azért mert nem tudnak beszélni, úgy ahogy az emberek és nem tekintünk rájuk általában véve úgy, mint magunkra, nem jelenti azt, hogy ez így is van. Nagyon kedves és őszinte élőlények.

Természetesen a gyerek másabb. Ha valami belőled (általad) születik, akkor szorosabb a kapcsolat.

Pedagógusok? :) Azért nem lengetnék csatabárdot a fejük felett. Senki sem hibás, hiszen magunk vagyunk szerencsénk és életünk kovácsai. Ezt a vetítést nem kéne a gyerekekbe belenevelni. Csecsemőkorban még érdekes módon egy csomó-csomó mindent nem "tudnak", amit a felnőttek igen.

Ezen érdemes lehet elgondolkozni. Nézz meg egy kisgyereket egy kis állatkölyökkel játszani.