Csendes pillanatok

CSENDES Pillanatok

A kiáradás és a visszahúzódás között számtalan csendes pillanatra lelhetünk. A Tenger nem mondja el, hogy gyere ide és ide, feküdj le oda és oda, ahhoz, hogy megéld a csendet. Egyszerűen rád bízza, hogy megérezd hova menj és mit tegyél.

"A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni; a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. Hosszú az út, és mindig biztonságosabb inkább el sem indulni rajta, mert az út ismeretlen, és semmit nem lehet garantálni. Ezer és egy veszély leselkedik az úton; csapdák és kelepcék szegélyezik mindenfelé - a mag a kemény maghéjba rejtve biztonságban van. De most tesz egy próbát: összeszedi magát, ledobja magáról a biztonságot jelentő kemény burkot, és elindul. A küzdelem azonnal elkezdődik: a kínlódás a talajjal, a kövekkel, a sziklákkal. És amilyen kemény volt a mag, olyan lágy lesz most a csíra, s a törékeny növényre ezerféle veszély leselkedik. A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna - a csíra számára azonban rengeteg a veszély. De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná "hová?" és "miért?" Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá."

Zen-e:

Jó utat!

Címkék:

Hozzászólások(*.^)

"De aki csak felnéz az égre, egy pillanatra megszakítva monoton létküzdelmeit, az tudja, hogy a titkot meg kell fejtenie. "

Köszönöm! :)