Élet-kerék

Érdekes az Élet. Tegnapi filmélményemből merítkezve azt is mondhatnám, hogy olyan mint a buddhista szerzetesek által nagy gonddal készített színes mandala. Egy az apró fogaskerekek egymásba kapaszkodásából álló kerék. Forog, forog, forgatjuk, forgatjuk. Minden pillanatban hozzáteszünk egy tarka darabkát az "egészhez". Minden szívverésünk, rezzenésünk számít. Igenis számít! Legyünk tudatában ennek.

Jelentősége van annak, hogy hova megyünk, mit csinálunk, kikkel találkozunk. Az idegennek vélt ismeretleneknek is jelentőségük van. Az a szép az életben, hogy mindent megtehetünk a játék során. A döntéseink és a dobásaink természetesen következményekkel járnak!

Teremtünk. Akkor is, ha nem vagyunk tudatában ennek. Akkor is, ha hárítjuk a felelősséget. Ez is döntés. Az egyéni cselekedetek hatással vannak a közösség sorsára, amely végső soron visszahat az egyén boldogulására, boldogságára. Tehát ne hidd azt, hogy amit teszel, az csak téged érint! Minden, mindenkit érint.

Változtatni sohasem késő! A változtatás elhatározás kérdése. Mindig, minden változik. Kérdés az, hogy honnan indul, s milyen minőségben veszi kezdetét.

Hiszem, hogy minden lehetséges! Képesek vagyunk korunk fogyasztói társadalma helyett egy a Természettel összhangban élő "Szerető Társadalom" létrehozására. Az alapok megvannak hozzá. Ha sokan akarjuk, ha tiszta szívből hisszük, ha tesszük és éljük, akkor a folyamat részeként megszületik az Új. Változik a rendszer.

Már látom, hogy végül a színek megfakulnak. A darabkák széthullnak, s a játék ideiglenesen véget ér. Ez a Tudat felszabadít. Ösztönöz arra, hogy úgy éljek, s azt éljem meg, míg itt vagyok, amit igazán szeretnék.

Szép napot! Szép Életet :-)

Címkék:

HozzászólásokDehogy Harmat. Csak

Dehogy Harmat. Csak tapasztalnunk kell még.
Hisz ez senkinek nem könnyű kérdés!

:-)huh

Hatás-sokk.

Úgy kéne megvalósítanunk önmagunk, hogy máson ne gázoljunk át. Lehet ezt?
Addig legyek szabad, míg a más szabadságát nem korlátozom.

Olyan kicsi a határvonal. Oly vékony.

Élni és élni hagyni?Kila!

http://www.youtube.com/watch?v=QMDhygN4pJs

Külünbözőek vagyunk,az írásodról ez jutott eszembe ez a dal......
Szép estét!