Gyerekbeszéd

Gyerekbeszéd

Véleményem szerint sok minden a pelenkában dől el. Természetesen el tudom hinni azt, hogy meghatározott feladattal, céllal, személyes vonásokkal születünk le a Földre, mégis rengeteg befolyásoló tényező hat ránk világra jövetelünk kezdetétől. Beszél hozzánk apa, anya, a család, barátok, ismerősök, beszélnek rólunk, mi is beszélünk idővel másokkal, halljuk a "híreket", pletykákat stb.

A homokozóban számtalan hasonló beszélgetésfoszlányt el lehet csípni (főleg felnőttek körében).

"Ez a gyerek jaj de helyes, jaj de okos." / "Amaz meg kiköpött apja." / "Sára biztosan az anyja természetét örökölte." / "Ez a fiúcska sok lány szívét fogja összetörni." / "Az a Julcsi olyan, akár egy királylány." / "Peti, rossz mint az ördög!" / "Gazember lesz ebből a kölökből, én mondom."

...telnek, múlnak az évek, és agyerek okos felnőtté cseperedik. Amaz valóban kiköpött apja lesz. Sára dettó anyja. A fiúcska, szívtipró macsó. Julcsi basáskodó királylány. Peti "ördi", a kölök meg csirkefogóvá növekszik.

A szavaknak kimondatlanul is teremtő erejük van. Te miért vagy az, akinek hiszed magad? Elgondolkoztál már rajta? Talán épp itt az ideje.

Let's go, vissza a pelenkába! (szerintem)

Címkék: