Meghalni és megszületni

Meghalni és megszületni

Születés és halál, elmúlás és éledés, az élet örök, folytonos körforgása. Létünk nem a halállal ér véget, s nem a születés pillanatában veszi kezdetét. Egy folytonos vándorút Galaxisokon, Csillagösvényeken át. Ez a mese része. :) Életünk a Mese.

Gyerekként nem próbáltam megmagyarázni magamnak itt létem értelmét, egyszerűen játszottam. Aztán eljött az idő, hogy a Társadalom részeként kerestem, igyekeztem megtalálni a helyemet. Azt hittem, hogy ez az élet célja valami fix pont betöltése és kitöltése. Igen, szükségem volt a magyarázatokra, a kapaszkodókra.

Nagy bátorság kell a repüléshez. Már látom, nagy bátorság. Amikor ülsz fenn a magasban, a drótkötélen és nézed a többi magasban szálló madarat elfog egy érzés, hogy "milyen jó lenne, ha...". Mégsem engeded el a biztosat. Kapaszkodsz, ülsz a megszokott helyeden, a komfort zónádban. Magyarázatokat gyártasz. Közben szívben, lélekben, szellemedben már egészen máshol jársz, a fellegekben. Furcsa kettősség ez, vívódás az anyag és szellem között.

Aztán eljön az a pillanat, amikor történik valami. A szüleid nem biztos, hogy segítenek abban, hogy kirepülj a fészekből, s magad, szárnyaid ura lehess. Valójában nem is az ő dolguk ez, hanem a tiéd. Egyedül a te szép feladatod, a te utad a Tanulás.

Be vagy dobozolva, és vársz. Jön valaki. Melléd ül a drótkötélen. Elmesélsz neki mindent. Az életedet. A vágyaidat, az álmodat, a kétségeidet, sőt a félelmeidet is. (Amiket többnyire félsz megosztani.) Néha szavak nélkül megtörténik a beszélgetés, a megértés. Segít neked. Letaszít a mélybe. Zuhansz, zuhansz, egyre csak zuhansz oda, ahol még sohasem jártál ezelőtt.

Egy percig félelmetesnek hat a mélység, a semmi, az Új, a zuhanás érzése. Aztán ráeszmélsz arra, hogy szabad vagy. Végre nem kötnek meg. Nem kötöd magad. Elszakadtál attól a ponttól, amelyhez kényszeresen, hosszú-hosszú ideje ragaszkodtál. Vége a kapaszkodásnak. Ideje valamit tenni.

A helyzet úgy hozza, hogy a határaidon túl kell nyújtóznod. Elengeded. Átadod magad a pillanatnak. Tested a szíved- lelked ritmusára mozdul.

Mikor Magadhoz térsz, látod, hogy nem haltál meg, vagy mégis, meghaltál, de nem volt ebben semmi rossz. A régi elmúlt, s helyébe léphetett az új. Teljesen természetes, csodálatos átalakulása (metamorfózis) történhetett meg azzal, hogy engedted. Elengedted.

Szállsz. Játszol az Égen. Boldog és szabad vagy. Alkotsz. Élsz. Tudod, hogy Utad során még számtalanszor meg fogod ismerni a határaidat, beléjük fogsz ütközni, s ha engeded, majd át is léped őket. Meghalsz és újjá leszel.
Ennyire egyszerű. A repülés nagyon egyszerű.

Köszönöm a segítséget!

*

"A DZSINA célja felébreszteni az emberben minden rejtett, végtelen lehetőséget. Ez a munka a LÉNY BELSŐ ÖNMEGVALÓSÍTÁSA."

"A világító tűz eltávolítja a lélekből azt a mély álmot, amelyben most van, és a lelki edzések módszereit alkalmazza, amelyek az egyes, különleges, TUDATI és TUDATFELETTI állapotok gazdagítására vagy létrehozására szolgálnak."

A kép forrása: internet

Címkék: