Színes kövek

"VÖRÖS
(Gyógyító kövei: vörös korall, gránát, vörös jáspis, rubin, mookait)

Dinamikus szín energiát, aktivitást, forróságot, tüzet sugároz, az új születésére sarkall, felébreszti a tehetséget. Általában az aktív, életvidám emberek színe, az eltökéltséget, az akaratot, a szenvedélyt, a bosszút, a haragot, az érzelmek erősségét jelképezi. A visszahúzódó, passzív, életunt emberek elutasítják. A vörös kövek a bennük lakozó tűz erejét fokozzák, hogy életútjukon kitartóan és bátran mehessenek tovább.

Segítik az élettapasztalatok gyűjtését és megfelelő feldolgozását, fokozzák a teljesítőképességet. Hatnak a vérre, ezért vérkeringési bajoknál, vérszegénységnél, nem gyulladásos bőrbetegségeknél használhatjuk őket. Kiegészítő színe a zöld. Ha az aurában túl sok vörös van, vagy szennyezett piros: agressziót, idegességet, felindultságot, izgatottságot, szenvedélyességet, kiegyensúlyozottságot jelezhet, de utalhat kiegyensúlyozásra is. A gyökércsakra színe.

NARANCS
(Gyógyító kövei: karneol, holdkő, gyöngy, narancskalcit, tűzopál)

Meleg, ösztönző, aktív szín. A kreativitás, az érzelem és az életöröm színe. Jelenti az asztrál sík felé megnyílást, a hasi csakra színe. A vidám társaságot kedvelő emberek vonzódnak hozzá. A narancsot kimondottan nem szeretik a depressziós és a lehangolt emberek, ezért a pesszimizmus, a depresszió és az ernyedtség esetén fontos gyógyító szín. Kedvezően hat kóros fogyás, étvágytalanság, székrekedés esetén. Immunrendszer erősítő, fokozza a test öngyógyító erejét, a mirigyrendszer működését. Befolyással bír a lépre és a nyirokkeringésre. Kedvező a hatása krónikus és heveny légcsőhurutnál is, erősíti a tüdő szöveteit. A narancsszínű kövek életerővel töltenek fel, erősítik a véredény falait, szabályozzák az anyagcserét, fokozzák a nemi erőt. Érzelmességre, kreativitásra szólítanak fel, ugyanakkor önuralomra és a helyes egyensúly megtartására is alkalmasak. Ha az aurában túl sok a narancs szín az árnyalatától függően utalhat izgatottságra, érzelmi kiegyensúlyozatlanságra, becsvágyra, ötletgazdagságra. Ha az aurában a piszkosabb narancssárga árnyalatok jelennek meg túlzott büszkeségre, hiúságra, feltűnési vágyra következtethetünk. A narancs kiegészítő színe a nyugtató, levezető hatású kék.

SÁRGA
(Gyógyító kövei: borostyán, citrin, nemes topáz)

A Napot a melegséget juttatja eszünkbe. Segíti az összpontosítást. A sárgát az intelligens, bölcs, nyílt, derűs, öntudatos, optimista emberek szeretik. A pesszimista életunt búskomor lehangolt emberek elutasítják. A melankolikusokat felvidítja. A sárga színű kövek hatnak az emésztőrendszerünkre, erősítik a gyomrot, ösztönzik a méregtelenítő szervek működését. Támogatják a vegetatív idegrendszer működését, kiegyensúlyozzák az alacsony vérnyomást. A sárga kövek a napfonat kövei, általában elgondolkodtatnak, tudatosítják velünk a bajainkat, kívánságainkat, segítségükkel jobban megemésztjük a hétköznapok történéseit, öntudatossá és magabiztossá tesznek, felkeltik bennünk a felelősségérzetet. A sok sárga az aurában értelemre utal, ha a haj körül észlelünk halványsárga színt az optimizmusra mutat. A halványsárga spirituális fejlődést, lelkesedést, erős eszméket jelent. Ha az aurában mélyebb szennyezett sárga jelenik meg becsvágyra, kritikai hajlamra, dogmatikusságra következtethetünk. Kiegészítő színe az ibolya.

ZÖLD
(Gyógyító kövei: aventurin, krizopráz, malachit, nefrit, smaragd, szerpentin, verdelit)

A természet a megújulás színe. Az ősi egyiptomiak a termékenységet, a növekedést kapcsolták hozzá. A harmóniára törekvő érzékeny, együtt érző, megbízható, barátságos, természetszerető nyílt emberek kedvelik, akikben felébredt az öngyógyító erő. A bizonytalan, elégedetlen emberek elutasítják. A zöld kövek csökkentik a fáradtságot, kimerültséget, elégedetlenséget, tisztító hatásukat a test, a lélek és a szellem szintén is kifejtik. Energiával töltik fel a szívet, segítik a máj működését, szembetegségeknél, ízületi és visszérgyulladásoknál is használják őket. A sárgászöld kövek támogatják az epe és a máj működését. Harmonizáló egyensúly helyreállító, semlegesítő hatásúak. A zöld tartalmaz hideg (jin) és meleg (jang) elemeket. A szív csakra reményének szeretetének színe. A sok zöld az aurában kiegyensúlyozott, elégedett, egészséges emberre utal, aki megteremtette a belső egyensúlyát. A tiszta fűzöld megértést, a smaragdzöld szabadságérzést, a lágy zöld árnyalatai szimpátiát jelentik, míg a barnás zöld féltékenységet, a szennyezett zöld bizonytalanságot, önbizalomhiányt, birtoklási ösztönt és hazugságot mutat.

KÉK
(Gyógyító kövei: azurit, lápis lazuli, szodalit, zafír, indigolit, akvamarin, kalcedon)

Ez a megnyugtató hűvös szín a csönd színe, ezt a színt szerető emberek általában kiegyensúlyozottak, komolyak. A sötétkék a tisztánlátást, a megérzést, a szellemvilág megismerését, a belső egyensúly felfedezését, az igazság keresését jelenti, akár csak a harmadik szem csakrája. A világoskék a nyitottságot, a tisztán hallást, a szókimondást, az őszinteséget, az önmegvalósítást jelenti, mint a torokcsakra. A kék szín kiváló görcsoldó hatású, a klimaxos zavaroknál is segít, a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy működésére hat, szabályozza a testfolyadék kiválasztását, kezelnek általa gennyes megbetegedéseket, gyulladásokat, csökkenti a magas vérnyomást, segít a torokgyulladásnál. A sötétkék hat az agyalapi mirigy működésére, idegi eredetű zavaroknál, lelki kimerültségnél, továbbá gennyes hörghurutnál, asztmánál, fül- és orrjárati panaszoknál, melléküreg gyulladásoknál. Mélyebb rétegekbe hatol, mint a világoskék, ehhez a színhez érzékeny, befelé forduló, odaadó, becsületes emberek vonzódnak. Azok az emberek utasítják el, akik megrettennek a saját mélyebb rétegeiktől. Az aura sok kékje jó tanulási képességekre, élénk képzelőerőre, odaadásra, jó ítélőképességre utal. A túl sok indigókék általában a magányos, befelé forduló vagy a nagy telepatikus képességekkel rendelkezők aurájában jelenik meg a transzcendentális kutatók, a látnokok és a szellemi irányítókéban. A piszkos kék melankóliát, aggodalmaskodást, félénkséget, feledékenységet jelez, az érzékelés gátoltságát is jelentheti. Kiegészítő színe a narancssárga.

IBOLYA
(Gyógyító kövei: ametszit, sugilit, charoit, lepidolit, lila fluorit)

Ellentmondásos szín: az átváltozás színe, meleget és hideget is tartalmaz. A magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak, a felszabadult, megvilágosodott emberek szeretik. Elutasítják a földhözragadtak, akik a szellemi tapasztalatuktól félnek, és az istentagadók. Ez a szín legfőképpen spirituális szinten hat, a meditáció hasznos segítője, megkönnyíti belső megtisztulásunkat, Istenhez vezető utunkat az áldás, az ima színe, véd a negatív energiáktól. Segíti a megrázó élmények feldolgozását, megérteti a gondjainkat. A tobozmirigy működésére hat, egyensúlyba hozza a két agyfélteke működését, fokozza az agy tevékenységét, erősíti az idegeket, csökkenti a túlfeszített agyi tevékenységek okozta fejfájást, segíti a sejtek légzését. Az aurában a sok lila önállóságot, spirituális hajlamot tükröz, de jelenthet erőteljes álomtevékenységet is.

A BÍBOR szín a dolgokhoz való világias hozzáállást mutatja, a halványabb bíbor alázatos, spirituális egyént jelképez. A szennyezett szín szenvedélyes vagy akaratos emberre utal. Az aurában látható piszkos lila árnyalatok jelenthetnek hatalmi vágyat, meg nem értettséget, együttérzés utáni sóvárgást, erős erotikus képzeletet. A hetedik a fejtető csakra kapcsolódik hozzá. Kiegészítő színe a sárga.

Az aurában látható még a FEHÉR. Igazságos, bölcs embert jelent. A fehér és az átlátszó kövek, mint a halit, hegyikristály, magnezit, ulexit tisztaságot, áttekinthetőséget jelképeznek minden szinten. Energiájukkal az összes kő hatását felerősítik, mert a tökéletesség jelképei.

A FEKETE elnyeli a fényt, így a negatív energiák leküzdésére, fájdalom csökkentésére használjuk. A fekete ónix, a hópehely-obszidián, füstkvarc, sörl mind állóképességre, kitartásra, szilárdságra, teherbírásra szólítanak fel. Matt fekete aura foltok láthatók a sokat dohányzó, kábítószeres, alkoholista embereknél ez a szín kísérője sokszor a gondterhes embereknek is.

Az ARANY inspirációt, lelkesedést, életerőt, magasabb rendű energiát jelent. Az igazi isteni szeretet, a vallásosság, a boldogság az újrakezdés színe. Ez a fény rejlik a gyémántban, a piritnap arany színe így emlékeztet önmaguk belső isteni szikrájának megtalálására.

A szív csakrához kapcsolható RÓZSASZÍN a szeretet, a tisztaság jelképe, nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberekre jellemző. A szerelem rózsaszín fényként jelenik meg. A rózsaszín követ, mint a rubelit, rodokrozit, rodonit, kunzit, mangánkalcit és a morganit erősítik a szívet és a keringési rendszert, érzékennyé tesznek."

Mielőtt... azért...

Címkék:

Hozzászólásoktudom,

ismerem ezt az abraka-dabrát. Ezért írtam, hogy "mielőtt".