Táplálék

Táplálék

Mi az a táplálék?

A manapság talán érdemes átgondolni azt, hogy valójában mi a táplálék és mi szükségünk van rá.
A legtöbb esetben ételre, italra asszociálunk. Olyan élelmiszerekre, amelyek éhségünket, szomjunkat csillapítják adott időre, adott körülmények között. Az élelmiszereinket bevásárolóközpontokban, piacokon szerezzük be leggyakrabban. Követünk ilyen, vagy amolyan trendeket, reklámokat, szakértői javaslatokat. Mégis... éhesek és szomjasak maradunk. Kielégítünk, enyhítünk, közben még betegek is leszünk. Aztán mehetünk a patikába gyógyszerért, hogy a táplálék mellett meggyógyítson bennünket.

....
hopp. Mi van akkor, ha mindezt nem a megszokott sémák szerint "csináljuk"? Ha teszem azt nem 3-szor eszünk, ahogy anyu tanította, elhagyjuk a húst, a csomagolt csipszet, a zacskós levest és a buborékos színes löttyöt? Mi történik akkor, ha egyáltalán nem kapkodunk be gyógypirulákat és nem csöppentünk cseppeket, kenünk ide-oda krémeket?

....
Észrevettem, ha jól érzem magam a bőrömben; kvázi egyensúlyban vagyok, akkor sejtjeimet átjárja valami egészen különleges bizsergető energia. Nincs cukoréhségem, nem kívánom a kávét, a zsírosat stb. Nem leszek beteg, aluszékony, fáradt, letargikus. Ekkor nincs bennem düh, harag, félelem, fájdalom stb. Energiát termel bennem az a cselekvés, amiben résztveszek (flow élmény), és nem elvesz. Abban a percben, ahogy kizökkenek ebből az állapotból megnő a külső forrásból származó energiaigényem.

...
Érdekes felfedezés volt ez magamnak. A tisztaság, a szellemi, lelki és testi szintre egyaránt értendő.

Maradjatok fiatalok, üdék, energikusak és nyitottak: a fényes, tápláló energiára. :)

Címkék: