Következtetés - böjt, 2010

Tanulságok keletkeznek, úton útfélen.
Az egyiket megosztom, mert fontosnak tartom…

Kedves Mindannyian!

Két, oskolás hétvége telt el.
Nagyon szembetűnő volt a következő, amit megírok Nektek. Azért írok róla, mert a tapasztalatom szerint az elhangzott dolgok nem mindig épülnek be és ezt a mostanit nagyon fontosnak tartom.

Mindannyian problémákkal küzdünk. Általában többel. A félelmeink irányítanak ezekben a helyzetekben. Ha megvizsgáljuk a félelmeinket, akkor egy adott időszak problémái, 1, azaz EGY alap félelemre korlátozódnak. Ha ezt a félelmet felszámoljuk, akkor az összes bajunk megoldódik, egy csapásra. Mintha nem is lettek volna. Ezzel szemben, ha az alapfélelmet nem ismerjük fel, akkor hiába próbálkozunk minden félével, hiába oldunk meg részfeladatokat, a végeredmény várat magára. Sokszor ezért elkedvetlenedünk, és néha fel is adjuk a harcot, az eredményért.

Teljesen biztosan megállapítható, hogy akkor érünk el eredményt, ha az alap problémát oldjuk, meg, a gyökerénél. Ha párkapcsolati problémánk van, akkor hiába változtatunk munkahelyet. Semmi sem oldódik meg, egészen addig, amíg a párkapcsolati, alap problémánkat meg nem oldjuk. Ha viszont az alap esetre vonatkozóan hozunk döntést, megfelelőt, akkor hirtelen megmozdul a föld is alattunk, annyira gyors lesz a változás. Gyors, eredményes és csodálatos. Reménytelennek tűnő dolgok oldódnak meg, csodaszerűen, egy csapásra.

A Mennyei prófécia egyik legfontosabb üzenet, hogy semmi sem történik ok nélkül. Tehát, ha folytonosan állásajánlatokkal bombáznak minket, vagy egy kis kívánságszerű sóhajunkra, azonnal megoldás érkezik, akkor lépnünk kell. Sok dolgot tudunk irányítani az életben, de az idő koordinálása nem adatott meg nekünk! Ami jelentkezik, akkor azzal, ott és akkor kell tenni valamit. Ha nem lépünk, akkor az is egy döntés. Kihagyunk egy lehetőséget, ami lehet, hogy ezután, csak sokkal később, és nehezebb körülmények között adódik újra. Egyáltalán nem számít, hogy nem látjuk át, mi vár majd az erdőben minket. Csak azt dönthetjük el, hogy eljutunk odáig, mert adódik a lehetőség. Hinnünk kell, hogy ha addig elsegít minket az Úr, akkor majd aztán is segít nekünk. (HAGYATÉK, 12. történet) Ha arra alkalmas munkahelyet, társat küld, akkor majd abban is segít, hogy megfeleljünk az új kihívásnak, akkor is ha eddig soha sem sikerült, ha nem látjuk hogyan, minként oldjuk meg a feladatot. Egyet tudhatunk, ahová az Isten gyermeket ád, oda enni is. Tehát, ha adja a lehetőséget, akkor adni fogja a képességet is. Segít, ha tesszük, amit mutat az üzenete! Segíteni csak azon lehet, aki eleve tesz valamit. Aki nem tesz semmit annak nem lehet segíteni, csak megtenni helyette. Az Istennek pedig nem ilyen a természete!

A világ, mátrix szerűen működik. Nem elég, ha Te kész vagy dolgokra, a többieknek is készen kell állniuk. Amikorra ezt összeszervezi a Teremtő, akkor van itt az idő. Ha elszalasztod, akkor egy másik ember döntése, vagy egy másik esemény miatt, már nem biztos, hogy korrigálhatsz. Hiszen minden állandóan változik!
A böjt jó arra, megtudd mi a legnagyobb félelmed, hogy jobban értsd az üzeneteket, tisztán láss és merj tenni, felelősséggel, de hittel! Hittel, mely szerint az Isten megsegít, hogy megfelelj a kihívásnak amivel szembe találtad magad!

Bátorság! Ne csak higgyétek, tudjátok is az Istent!
Tegyetek, hogy hozzá tehesse a másik felét!

Ne habozzatok, abban, hogy kövessétek-e őt!
A Fél-elemből hozott döntés rossz.
Számoljátok fel az Isten nélküliségből adódó fél-elmeiteket!

Találjátok meg vele az egységet, ismerjétek fel az ővele megélhető telességet és ezzel megerősítve magatokat lépjetek, éljetek…

Ne féljetek!
Szépet! Péter