Utolsó vacsora

Megtörtént. Három féle halból, kenyérből és badacsonyi kéknyelűből állt. Gondolom régen nem volt 3 féle hal. Van aki szerint, bárányt ettek akkoriban. Lehet. Az én böjtöm viszont vasárnap hajnalig tart. A feltámadásig! Így marad a hal. „Marad” – pedig nem ilyen lemínősítő ez a „marad”. Sőt magam sütöttem, borban pároltam. A bor. A Váli Péter barátomtól származó kéknyelű, saját szerzemény. Böjtben az első korty. Ráadásul ketten sem voltunk, hogy igaz legyen a mondás: „Ha ketten összejöttök az én nevemben, akkor én jelen leszek.” Ennek ellenére megjelent és áldásával szentesítette az emlékezést, hogy teljes legyen az este. Minden megtörtént! Csodás volt!

Segítséget kértem a vasárnap hajnali Határkerüléshez. Remélem lesz erőnk és kitartásunk végigcsinálni, hiszen nagy hideget mondanak. Jól fel kell majd öltözni. De ezen azért nem múlhat! Ott leszünk és „szert” teszünk, áldást kérve a megkerült területre és az azt körülvevő Pilisre, Visegrádi hegységre! Áldást a Teremtőtől, erőt Krisztus Urunktól és szeretetet Babba Máriától! Ha a böjtött tettük, akkor a halálon átmenve, régi énünket letéve, egy előremutató döntéssel, feltámadunk Krisztus urunkkal vasárnap hajnalban!

Vezet minket a hagyomány, évről évre, ha hagyjuk! Vezet, utat mutat és erőt ad a folyamatos újrakezdéshez, bármilyen nehéz legyen is a saját, vagy nemzetünk sorsa! Az idén közös böjtöt hírdettünk, a nemzet felemelkedéséért. Mostantól minden évben tesszük, hogy a határkerülést, a feltámadást támogassuk. Mert nem csak a régiek hagyománya segít minket, hanem az általunk megkezdett hagyomány is a mi erősségünk! Hiszen ez is csak akkor ér valamit, mint a régi is, ha tesszük!

Isten áldásával, találkozunk vasárnap, húsvét hajnali 5 órakor, Dobogókőn a Zsindelyesnél! Ha valaki otthon kerülne határt, kérem jelezze! Számára megküldöm az általunk végzett szer leírását, hogy együtt végezhessük el a hagyomány által előírtakat.

Somogyi Péter
Lélekszerelő, hagyaték őrző