Egy új ismerős

Az orvosi rendelő várójában ült oda mellém és - mint akik ezer éve ismerik egymást - azonnal beszélgetni kezdtünk. De nem a betegségekről, ahogyan azt a helyzet adta volna.
Egy sokoldalú embert ismertem meg Norbi személyében, aki most éppen toronydaru kezelőként dolgozik.
- És nem félsz olyan magasan?

- Miért félnék? Amikor pilóta voltam, akkor sem féltem! Pedig a repülő sokkal magasabban van.
- Te pilóta is voltál?!
- Persze.
- És hogy tanultál meg repülőt vezetni?
- Könnyen. Én mindent könnyen megtanulok. Az állatokat is szeretem - váltott egy könnyed mondattal.
- Minden állatot?
- Jaj, hát a pókot meg a hangyát azt nem! De dolgoztam már cirkuszban is és segítettem az oroszlánokat etetni.
- Hogy lettél toronydaru kezelő?
- Felmásztam és kész. De már nem sokáig fogom csinálni. Mozdonyvezető leszek vagy kamionos.
- Most akkor melyik?
- Először egyik, aztán a másik. De először inkább mozdonyvezető, mert a kamionosnak tudni kell külföldi nyelveket. Még meg kell tanulnom angolul, olaszul, franciául és négerül.
- Négerüüüül?!
- Persze. Mert, ha például zsiráfot kell vinni a sivatagba, akkor nem tehetem le akárhol. Ahhoz tudni kell négerül.
Bármilyen furán is hangzottak Norbi szavai, én komolyan vettem őket. Szerintem ő az, aki minden vágyát valóra tudja váltani az életben. Mert már most úgy éli meg az álmait, mint ami be is teljesült. Norbi három és fél éves.

Címkék:

Hozzászólásokszia

Köszi a történetet, nagyon megfogott :-)Valaha, középiskolában rövid

Valaha, középiskolában rövid ideig alapszinten tanultam filozófiát. Egy kifejezés még így több, mint 25 év után is folyamatosan ott bújik meg az agyamban és valamilyen formában mindig előjön: Tabula rasa. De addig is, míg a filozófusok és tudósok vitatkoznak az elmélet hitelességéről, én azt mondom, a megfelelő neveléssel nagyban hozzá járulhatunk ahhoz, hogy a Norbiéhoz hasonló álmokat ne romboljuk le akár egyetlen szóval, inkább erősítsük meg abban, hogy bármelyiket elérheti. És valóban, Hamy, ha őt megerősítjük, azzal mi is erősödünk.:)
Szmörcsi, mi már sajnos nem indulhatunk el erről a szintről, hiszen - többek között - az életben tapasztaltak és a környezet reakciói miatt sokszor feladjuk az álmainkat, van, hogy már szinte a megszületésük pillanatában. Vannak üdítő kivételek, és ezekből lehet töltekezni. Teljes szívből hinni benne... Na, ez az, ami ellensúlyozni hivatott azt, hogy nekünk már nincs gyermeki elménk. És ezt a hitet kell beültetni az agynak abba a szegletébe, ahol a sok negatív tapasztalat mellett még van egy kis hely.remélem Te is tudsz álmodni!?

remélem Te is tudsz álmodni!? :))

s ha megálmodtad, meg is tudod valósítani. csak hinni kell benne teljes szívedből.

van hozzá hited?Aki tud és mer álmodni.

Aki tud és mer álmodni. Nagyon kell vigyázni, hogy ne vegyük el tőle az álmait mi felnőttek, hanem tanuljunk meg Tőle újra álmodni mi is. :-)