lápipóc blogja

Édesanyám

Pár nap múlva lesz tíz éve. Új célt kellett találnod az életednek. Vele együtt Te is, mi is meghaltunk egy kicsit. Volt, amelyikünknek hónapokba, de volt olyan is, akinek évekbe tellett feldolgozni, hogy nincs többé. Közülünk Te voltál a legerősebb.
Gyakran gyújtasz gyertyát az emlékére, sírdogálsz a sírjánál, mégis minden napban, minden pillanatban megtalálod az örömet. Tovább »

Címkék:

Egy új ismerős

Az orvosi rendelő várójában ült oda mellém és - mint akik ezer éve ismerik egymást - azonnal beszélgetni kezdtünk. De nem a betegségekről, ahogyan azt a helyzet adta volna.
Egy sokoldalú embert ismertem meg Norbi személyében, aki most éppen toronydaru kezelőként dolgozik.
- És nem félsz olyan magasan? Tovább »

Címkék:

A szivárványon túl

A hófehér paplanon pihenő sárgás kar ránézésre is hideget árasztott magából. Az asszony azonban nem törődött vele. Két kezébe fogta és simogatta a szeretett férfi kezét, miközben próbált valami életet megpillantani a vékony arcból meredten néző szemekben.
"Miért is nem találtunk hamarabb egymásra? Miért mentünk el éveken át közömbösen egymás mellett?" - kérdezgette gondolatban. Tovább »

Címkék:

A vándor

Hosszú évek vándorlása után végre megérkezett. Elengedte göcsörtös botját és hagyta, hogy az, a fizika törvényeinek engedelmeskedve szinte hangtalanul dőljön el a fűben. Levette válláról a tarisznyáját, letette a bot mellé és fáradtan, de elégedetten ült le elmaradhatatlan társai mellé.
Csak nézte az útjelző táblát és a két irányba vezető utat. Olyan, mint amilyennek nap, mint nap elképzelte. Tovább »

Címkék:

Szélmalom

Nézd...
Mint egy kerék, ami forog, szinte soha meg nem áll,
Így az ember tipeg-topog, örök útvesztőben jár...
Mint a mámor, ami kerget, ami űz és visszatart,
Mint az óra, mit a percek szédült karneválja hajt...
Látod, mindig egymást váltva jön az árnyék meg a fény,
Míg a világ körbe-körbe forog fáradt tengelyén...
Vihar tépte szárnyakon, mint egy régi szélmalom. Tovább »

Címkék:

Bolhapiac

Nyikorogva nyílik ki a hatalmas, rozsdás, rácsos vaskapu. Mielőtt ismét belép, megáll egy pillanatra. Egyetlen lépés a határ jelen és múlt között. A bejáratnál körbe tekint. Nincs az a jellegzetes piaci zsongás. Sétáló emberek, párok nézegetik az árusok portékáit. Emlékek. Vannak, akikben felidéződnek, mások szabadulni akarnak tőlük. Olcsó műanyag játékkatonák állnak ingatag talpaikon, kisebb pléhmotor várja, hogy újra a szőnyeg mintáinak útját követve tolja valaki. Tovább »

A nadrág

- Na, mama, szerinted milyen? - kérdezte Pista bácsi a feleségétől, miközben lassan, toporgó léptekkel forgott körbe-körbe a konyhaajtóban.
- Jól nézel ki papa - mosolygott Terike néni, látván idős férje arcán a gyermeki örömöt.
Mindketten közel jártak a hetvenhez, de majd ötven év házasság után sem unták meg egymást. Tovább »

Címkék:

Kívánom...

"Annyi emberrel találkozunk az életben, de csupán néhány gyakorol nagy hatást szívünkre és lelkünkre. Ők azok, akik kitöltik gondolatainkat, s akik mindig fontosak maradnak számunkra: igaz barátaink." /Susan Polis Schutz/

Gondolkodtam, mit is kívánhatnék az új évre? Tovább »

Címkék:

Hat lépcső boldogság

Az idős ember közel egy éve minden hétköznap megtette ezt az utat. Belépett a kapun a kis udvarba és elindult felfelé a lépcsőn. Egyik kezével a korlátba kapaszkodott, másik kezében a reklámszatyorban ott lapultak az ételhordók.
Tavaly hagyta itt őt örökre az ő "anyjuk"-ja. Egyedül, magába roskadva töltötte a Karácsonyt. Gyertyát gyújtott Margit néni emlékére és csendben üldögélt a kis kályha melege mellett. Tovább »

Címkék:

Aki igazán vagy

Ne hagyd, hogy eltemessem végleg a régi magányom
ne hagyd, hogy álmaim közé férkőzzenek
hisz a nap úgy is fel kel bárhonnan nézed
ugyan az a lényeg

hogy mi az amit kerestél magadban Tovább »

Címkék:

Hunyd le szemed

Hunyd le szemed
Ha valami bántott
Hunyd le szemed
S szememet látod.
Hunyd le szemed
A fájdalmon ablak
Hunyd le szemed
S megsimogatlak.
Hunyd le szemed
Ha fáj az élet
Hunyd le szemed
S ölellek téged.
Hunyd le szemed
Tudd, hogy féltelek
Hunyd le szemed
S megérintelek.
Hunyd le szemed
S ha kinyújtod kezed
Én mindig, mindig
Ott leszek veled.

Címkék:

Bizalom

"Bízz az emberekben!" - mondták neki.
"De hát én bízom!" - válaszolta. És így is gondolta. A bizalmat az ő véleménye szerint nem az jelentette, hogy minden vele történt dolgot meg kell osztani másokkal. Egyfajta titokzatosság lengte őt körül. Kíváncsi emberek próbálták megkörnyékezni, megismerni (?), de az életét firtató kérdéseket általában diplomatikus válaszokkal hárította el. Úgy gondolta, nem kell vadidegeneknek mindenről tudnia. Tovább »

Szállni

Néhány éve ez időtájt visszatér egy álmom. Emlékszem, első alkalommal Ők hárman jöttek el. Feküdtem, aludtam. Ők megjelentek, kézen fogtak és könnyedén emeltek a magasba. Semmihez sem hasonlítható volt az érzés, ahogy szálltunk egyenesen felfelé. Sosem repültem, ráadásul tériszonyos is vagyok, Velük mégis biztonságban éreztem magam. Mentünk egyre magasabbra, közelítettünk a felhők felé. Tovább »

Címkék:

Ha neked így jó

- Engem is utálsz? - kérdezte a levelében.

Itt valami félreértés van. Én senkit sem utálok. Én szeretem az embereket és úgy vettem észre, hogy - talán épp ezért? - ők is szeretnek engem.
Optimista vagy? Az jó. Túlzottan is az? Ott azért már lehet, hogy elszakadsz kicsit a realitástól, de talán még ez sem baj. Lásd meg mindenben és mindenkiben a jót, arra koncentrálj, ettől szebbek lesznek a Te napjaid is. Tovább »

Ki nem volt soha még...

Van, mit a Sors mért rád,
Ellene nem tehetsz,
De ez nem jelenti azt,
Hogy boldog sem lehetsz.

Félsz a változástól,
Semerre sem haladsz,
Pedig tudod jól, hogy így
Boldogtalan maradsz.

És e szenvedésért,
Már nem a Sors hibás,
Hisz tálcán tette eléd
A változást.

http://video.xfree.hu/?n=vacak55|84be42b5090b4f6c05894199554852fb

Címkék: