Emberek

Ahányan vagyunk, annyi félék. Ezt minden nap, így ma is sikerült megtapasztalnom.
Házaspár vásárolt az élelmiszer áruházban. Ahogy barangoltam, többször összefutottam velük. A nő sokat morgott a férjével, de a férfi sem hagyta magát. Nézelődtek, válogattak, "nem igaz, hogy itt semmit sem lehet kapni!". Mögém álltak be a pénztárnál a sorba. De nem akárhogy. Egy hölgy állt mögöttem, ők pedig közölték vele, hogy "mi már az előbb is itt álltunk!" A hölgy pedig "semmi baj, tessék csak" udvariasan maga elé engedte őket. Persze a bűvös "köszönjük" nem hangzott el. A sor elején - nem kell hosszú sorra gondolni, ketten voltak előttem - kis fizetési probléma akadt, a bankkártyát csak nehezen fogadta el a rendszer. A pénztáros hölgy és a vásárló viccelődtek, mosolyogtak. A mögöttem álló nő pedig hangos megjegyzéseket tett. Rájuk, az üzletre, a bevásárló kocsimat lökdöste... Míg vásároltak addig ráért. A pénztárnál már rettentően sietett. Amikor végre kiértek az üzletből, "ide se jövünk többet" már megint nem volt semmi sürgős. Nem ítélek elsőre. Másodikra is csak ritkán. Mégis, a nagy fekete terepjáró alapján az villant be, hogy mennyire lenézhetik az anyagilag alattuk elhelyezkedő embereket. Vagy minden embert. Mert nekem ez jött le a jelenetek összességéből. Felsőbbrendűek.
Én nem vetem meg őket. Mindössze sajnálom. Ezek az emberek sosem boldogok. Szerintem sosem nevetnek, még csak nem is mosolyognak. Nem szeretnék a gyerekük lenni.:(

Címkék:

HozzászólásokNem, Admin, nincs velük

Nem, Admin, nincs velük bajom. Nem ítélek meg senkit az anyagi helyzete alapján. Újra olvasva talán az a mondatom félreérthető, amikor azt írtam, "Ezek az emberek sosem boldogok." Itt kimondottan erre a házaspárra gondoltam, miképp az egész történetben.
Engem is legfőképp szegény emberek nyúltak le, nem is akárhogyan, de őket sem ítélem el, csak a saját boldogulásukat keresték. Azt hiszem, az egyik legrosszabb dolog általánosítani és csoportokba sorolni az embereket bármilyen tulajdonság alapján is.
Hogy nem láttál ilyen jelenetet? Biztosan webshopban vásárolsz.:D:D:Dnem lehet hogy talán neked

nem lehet hogy van valami bajod a gazdag emberekkel, vagy a pénzzel? :) a világ sokszor csak a bennünk lévő gondolatok visszatükröződése... én például ilyen jelenetet nem láttam még soha életemben, pedig nem te vagy az első aki hasonló élményekről beszél :) az én világomban a gazdagok segítőkész, becsületes emberek. persze nálam is vannak hasonló rossz élmények, de az én világomban mindig a szegény, rossz anyagi helyzetben lévő emberek vernek át, lopnak meg, hagynak cserben másokat