lavinka blogja

Néhány pár versem :)

Csillagpárbeszéd

Éjjeli csillag párbeszéd az egyszerű szív daláról,
Bolond szél kavarja fel az érzést újra magától.
Azt súgják a szabadság a pillanattal létezni,
Tenni, amire vágysz, senkit sem kérdezni.
Kedvünk szerint választ adni a világnak,
Ha tudjuk mit akarunk, mindegy mások mit csinálnak. Tovább »

Címkék:

csoda

´Hisz a csodákban, és mert hisz bennük, meg is történnek. Biztos benne, hogy a gondolkodása megváltoztathatja az életét, és mert biztos benne, meg is változik az élete. Bízik benne, hogy rátalál a szerelem, és mert bízik benne, rá is talál...Olykor kiábrándul, olykor megsérül... De a harcos tudja, hogy megéri hinni, és... minden vereségre két győzelem jut. Ezt mindenki tudja, aki hisz.´(P.Coelho)

Címkék:

vágycélom merre vagy?

Most először történik velem olyan, hogy hónapok óta nincs vágycélom és nemtalálom a helyem.. Pedig a vágycél az, ami éltetett mindigis, legyen az bármivelis kapcsolatos.. Mióta megszűnt a munkahelyem és a sulikat is befejeztem nemtalálom a helyem.., (pasikról nemis beszélek mert ottis épp pangás és káosz van.. ) Tovább »

Címkék:

SzeReLeM

Annyira szeretném hinni, hogy létezik olyan nagy igazi elsöprő szerelem, amikor ugyanabban az időben szerelmes mindkét fél a másikba. Ami szenvedélyes és őrült és őszinte és gyomorbizsergető! ..mint a filmekben.....vagy ilyen csak a mesében létezik? Légyszi mondjátok azt, hogy nem! Tovább »

Címkék:

hajvágás:)

SziasztokKedvesMindenki,

jövőhéten szombaton lesz az egyik záróvizsgám a fodrász suliban és szükségem lenne még egy Hölgy és egy Úr modellre hajvágásra. Női hajnál vagy sima egyeneset vagy előre hosszabbodósat kellene vágnom, minimum 2-3centit, pasiknál bármi modern frizura szóbajöhet. Kérlek ha tudtok esetleg valakit, aki szívesen eljönne írjatok! Tovább »

Címkék:

Claude Steiner: Meleg bolyhos mese

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer régen két nagyon boldog ember, úgy hívták őket, hogy Tamás és Margit Volt nekik két gyermekük, Jancsi és Juli.
Hogy megértsétek, Milyen boldogok voltak, tudnotok kell, milyen is volt az élet akkoriban. Tovább »

Címkék:

Rosé Fröccs

rosé bor fröccsAzon gondolkoztam tegnap hogy amikor az ember iszik és 'megmódosul a tudatállapota' akkor az alkohol mi az amit a felszínre hoz olyankor...
Nyilván függ az aktuális lelkiállapottól, de olyankor az ember általában bátrabb és őszintébb és felszabadultabb és sokkal inkább meg mer tenni olyan dolgokat is, amiket amúgy lehet nem tenne, mert nem meri... Ilyenkor a szívünkre hallgatva cselekszünk? Vagy mi történik ilyenkor? Nekem olyan volt párszor, mikor Tovább »

szülinapom..

kábé egy hónap múlva lesz a szülinapom.. eddig akárhányszor tartottam bulit mindig baromirosszul sikerült vmi miatt..viszont tavaly megtört a jég és annyira jólsikerült estét hoztunk össze teljesen spontán, hogy azóta is mindenki ezt emlegeti.. valószínűleg a 'spontánsága" miatt volt olyan amilyen.... Tovább »

Címkék:

ATeliholdvarázsa..

Holnap telihold lesz..Nemtudom miért, de mindigis elvarázsolt és többet éreztem mögötte. Olyannak látom, mint valami nagy hatalmas erőt, ami varázserővel bír és ami valóra válthatja titkos álmaim. Már pici koromtól érdekeltek ezek a dolgok, de azthiszem kábé 16éves lehettem amikor először, mint valami bolond elkezdtem beszélni a csillagokhoz és a holdhoz. Tovább »

Címkék:

Az elkülönülés törvénye

elkülönülés törvénye"Ez a törvény azt mondja ki, hogy a fizikai világegyetemben bármi megszerezéséhez, fel kell hagyni az utána való sóvárgással. Ez nem jelenti, hogy fel kell adni a szándékot a vágy megvalósítására. A szándékot ne adjuk fel és ne szűnjünk meg vágyakozni. Az eredményhez való görcsös kötődést kell feladni.

A biztonság keresése illúzió. Az ősi, bölcs hagyományban az egész kérdés meg-oldását a bizonytalanság vállalásának bölcsességében látják. Ez azt jelenti, hogy a biztonság és bizonyosság keresése tulajdonképpen az ismerthez való görcsös kötődés. De hát mi az ismert? A múltunk az ismert. Az ismert nem egyéb, mint Tovább »

A Legkisebb erőfeszítés törvénye

sport szelet erőfeszítés"A Legkisebb erőfeszítés törvénye
A Természet intelligenciája erőfeszítés nélküli könnyedséggel érvényesül... gondtalansággal, harmóniával és szeretettel. Amikor törekszünk a harmónia, öröm és szeretet érvényesülésére, erőfeszítés nélküli könnyedséggel/elengedettséggel teremtjük meg a sikert és a jó szerencsét.

A Védikus tudományban, India ősi filozófiájában ez az alapelv a "kevesebb tevékenység, több megvalósítás" vagy Tovább »

változás..

Azon kattogok, hogy ha minden folyton változik minden pillanatban, beleérve magamat is és a bennem lévő dolgokat, akkor hogyan lehet jó döntéseket hozni? Holnap már semmisem ugyanaz, akkor miért kéne ugyanazt akarnom ma mint tegnap? dehát mégis felelősséget kell tudni vállalni a döntéseinkért és jólenne nem megbánni ezeket.. Tovább »

Címkék:

jó dolog gondolkozni?...

"Egy alkalommal Artúrban megfagyott a vér a félelemtől, amikor Merlin egy hatalmas mészároskéssel őrülten hadonászva futkosott.
- Mit csinálsz? - kérdezte a fiú reszketve.
- Gondolkodom - válaszolt Merlin. - Te nem így gondolkodsz?
- Nem - válaszolta Artúr. Tovább »