2013 március 31. Húsvét vasárnap, HATÁRKERÜLÉS Dobogókőn

2013 március 31. Húsvét vasárnap, HATÁRKERÜLÉS Dobogókőn

Szombatról vasárnapra óraátállítás! Az új időszerint kezdünk!!!

Húsvét vasárnap, a reggeli misén elhangzik. Jézus Krisztus feltámadott! Legyőzte a halált, teste fénnyé vált! Megvalósult a legnagyobb misztérium.

Ugyan ezt elmondják a szombat 18 óra utáni nagymisén is, amely után, ma már a korábbi tíltások elmúltával egyre nagyobb területet átölelő körmenetet tartanak. A diktatúra idején, elenite csak a templomban szabadott körmenetet tartani. Később ez a templom körüli sétára nőtt. Ma pedig a világnak megmutatva hordják körbe a hívők az oltári szentséget, kinyilvánítva hitüket. Várom azt az időt, amikor a határkerülésre emlékeztető körmenet, időben is a helyére kerül, VASÁRNAP HAJNALRA, KRISZTUS URUNK FELTÁMADÁSÁNAK IDEJÉRE! Mi most is ragaszkodunk az eredeti eseményhez. Jézus Krisztus húsvét vasárnap HAJNALBAN támadt fel.

Ezért mi magunk, immáron 5. alkalommal, HÚSVÉT VASÁRNAP, HAJNALI 5 ÓRAKOR, a magyar hagyománynak megfelelően HATÁRKERÜLÉST tartunk, Dobogókőn (Találkozó a Zsindelyesnél, sípálya). A Szent Korona - Szent határ elv mentén körüljárjuk és megszenteljük Dobogókő területét.

Erdélyben a határkerülők, az otthon maradottakkal a falu határában talákoznak és onnan együtt vonulnak a templomba a szentmisére. Mi annyit vállalunk, hogy a szert ca. 9-ig elvégezzük, hogy mindenki eljusson a saját istentiszteletére , miséjére és lehetősége legyen a szentelet ételt családi körben elfogyasztani.

A szertartás során az Isteni jelenlétet a Krisztusi útmutatás alapján reméljük:
„Ha ketten összejöttök az én nevemben, én jelen leszek.”
Babba Máriát, a Boldogasszony Anyánk énekkel, korábbi himnuszunkkal ívjuk meg.

A két ima a Hagyaték féle Miatyánk és az Angyali üdvözlet lesz, a „gonosz” és a „bűn” szavak nélkül. A Miatyánk a következő bejegyzésben olvasható:

Készüljünk: ca.. 6 km sétára, 5 fokkal hűvösebb időjárásra, ha volt eső kisebb nedves földszakaszra (Túrázásra alaklmas cipő ajánlott, ugyanis 2 erdős szakasz is van a körmenetben, amely kevésbé használt túrista út).

Találkozó hajnali 5 órakor a zsindelyesnél (sípálya). A szer után ugyan itt szentelt sonkát, kenyeret kapunk (egy-egy falatot). Lehetőség van igény szerint komplett reggelit igényelni. (Lőrincz László: dobogoko@gmail.com )

Mindenkit szeretettel várunk!

Kérjük a felhívást mindenki terjessze azokban a körében, ahol jónak látja!

Reméljük böjtünk eredményeként hazánknak is jut a feltámadás öröméből. Meglátjuk Húsvétkor, hogy győzhetünk a sötétség felett, a Krisztusi utat követve. Szent László napjára megvalósulhat az a lelki győzelem, amelynek az anyagi kivetülése valós életkörülmény javulást hoz idővel nemzetünknek.

TALÁLKOZUNK, DOBOGÓKŐN, HÚSVÉT VASÁRNAP HAJNALI 5 ÓRAKOR A ZSINDELYESNÉL! (SÍPÁLYA)

ISTEN ÁLDÁSÁVAL!

Somogyi Péter
Lélekszerelő, hagyatékőrző

HozzászólásokVálasz

Milyen jó, hogy végre ide is elértek a magyar hagyományt jól ismerők. :-) Amíg nem tudod, mit tanítok, Kedves Az és Igaz! (Szép felvállalt identitások), addig kár időt fecsérelned a minősítésre! A magyar keresztény hagyomány egyáltalán nem használja más népek történetét és az ő tévedéseiket alapul. Ha ez nem ismert, akkor érdemes lenne utána nézni! ;-) szeretem az ilyen jól bujkáló, megmondókat! :-) viccesek, szájalni nagyon tudnak, de általában csak ennyi.

Mit is kívánjak Neketek? Legyen nektek hitetek szerint!

Péter