Egymásra hangolva

“Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.
Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe.”
(Gary Chapman: Egymásra hangolva)

Címkék:

HozzászólásokKöszönöm szépen:)

Köszönöm szépen:)"olyasvalaki szeressen, aki

"olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk"

Na pontosan ez az amit sokan befolyásolnak, mert azt feltételezik, hogy önmagába nem jó ahogy van és így másvalakit mutat magából.

Ez a legrosszabb és leginstabilabb alap amire épülhet kapcsolat.

Egyszer lehull a lepel és akkor megmutatkozik a csaló az álarc mögött. Aki kicsalta a másikból a szeretetet. A másik pedig megtudja, hogy befolyásolták a választást illetően.

Nagyon jó írás.