Félelem

Félek, hogy túl későn, vagy talán sohasem fogok rájönni arra, hogy mi is az én életfeladatom, hogy mi az, amiért érdemes minden nap felkelnem. Elegem van a semmittevésből, mondjuk most vizsgaidőszakban van mit csinálni,de ez akkor sem tud lekötni. Én valami másra vágyom. De nem tudom mi az.
Vagyis van pár dolog ami érdekel pl. szeretek főzőcskézni,de mégse mennék el szakácsnak,mert azt se akarnám hivatás szerűen űzni.
Az elmúlt két évem alatt pedig világossá vált, hogy az évekkel ezelőtti vágyakozásaim ellenére sem akarok geológus lenni. 2éve még akartam,eljöttem ide,hogy tanulhassam. Aztán fokozatosan rájöttem, hogy mégse ez lesz az én utam. És most félek.
Addig a pontig biztos voltam magamban. Azóta elveszítettem szinte minden önbizalmam, és most kétségbeesetten keresgélek. De már ettől fogok bekattanni. Folyton azon töröm a fejem, hogy mit kellene kitalálni magamnak.

Készülök a vizsgákra, de mellette semmit sem csinálok. Még életemben nem dolgoztam sehol. Viszont július, augusztustól már szeretnék valahol, valamit,mert lassan már 21éves vagyok, és még életemben egy kapát nem fogtam a kezembe. Ráadásul, mostanában kellett rájönnöm, hogy a pénz nem a fán terem. :( Eddig akármi bajom volt, ott voltak a szüleim, és segítettek amennyire tudtak. Viszont mondhatni, mára már kinőttem ebből, és többre vágyom. Pl. egy albérletre a barátommal, egy-két mozira, vagy egy kis kirándulásra vele. Ehhez pedig már nekem és neki kell megteremtenünk az anyagiakat. hát lehet mondani, hogy későn érő típus vagyok... :/

De úgy félek, hogy semmihez sem értek. Az állásajánlatokat is félve keresgélem,mert azt sem tudom, hogy melyik "illene" hozzám. Nem tudom. De gondolom,ha megakarom tudni, akkor bele kellene már vágni valamibe.

Hogyan juthatnék túl ezen a válságon? Tudnátok egy-két ötletet adni? Annyira megakarom találni önmagam,és úgy félek, hogy nem fog sikerülni. :( De azt se tudom, hogy mit csináljak, hogy rájöjjek ki is vagyok, és mit is akarok.

Köszönöm szépen!

HozzászólásokLove- Faith-nek!

Talán segíthet az én példám. Hasonló gondolataim voltak, de végül igazi, megelégítő válaszokat kaptam.

http://www.thesecret.hu/blogok/zar-ndok/amikor-tal-lkoztam-istennel-i-r-sz

Üdv.ne félj!!! :)

szia.

Úgy látom az elhatározás már meg van. :)
Ez jóóó! Az 1. lépés kipipálva ;)
Szerintem "mindegy" merre indulsz el, csak indulj!
A többi adni fogja magát.
Figyelj oda, soha ne a félelmeid irányítsák a lépéseidet! Ne engedd gúzsba kötni magad tőlük.
A későn érő típushoz meg annyit, vannak nálad lényegesen idősebbek akikben még az elhatározás sincs meg.
Én azt javaslom, az állások közül amelyiket szimpatikusnak érzed, mindenképpen próbáld meg.
És soha ne add fel!!!
Nem baj, ha nem sikerül eleinte. Be fog indulni a gépezet, csak higgy magadban!
Hisz Te is egyedi és különleges vagy. Ne görcsölj rá, csak menj!
sok sikert! :))
Szmörcsi