Véleményezzétek kérlek :)

Sziasztok!

Már írtam egy hosszadalmas bejegyzést ezzel a problémámmal kapcsolatban,de csak 3-an írtak hozzá.

Én csak annyit kérnék most tőletek,hogy mindenki írjon egy igen-t vagy nem-et,hogy szerintetek is olyan nagy gond az hogy 3.félévem után akarom otthagyni a jelenlegi szakomat és szeptemberben elkezdeni egy újat?

A helyzet ugyanis már az,hogy szüleim jóformán kitagadtak,mondván,vagy folytatom a földtudományi szakot tovább vagy nem finanszíroznak semmit a jövőben. Pénzügy-számvitelre akarok átmenni,mert most már belátom,hogy a geológus szak ugyan érdekel nagy vonalakban,de megélni szinte lehetetlen belőle.

Köszönöm szépen.

Hozzászólások"úgy éreztem,hogy nem vagyok

"úgy éreztem,hogy nem vagyok elég jó,nem vagyok a legjobb és innentől kezdve nem láttam értelmét."

Ki mondta Neked, hogy a legjobb legyél? Mi ez verseny? És egyáltalán mit jelent jónak lenni?
Az ilyen csak kudarcokat szül, és kétségbe esést.

Jó vagy úgy ahogy vagy. Elég vagy úgy ahogy vagy. Fogadd el önmagad, és csak végezd el simán magadért. Ha tudod ötösre, ha nem, kettesre. De ha egyáltalán nem sikerül, akkor is csak intés arra, hogy nem erre kell menned.

Javaslom, hogy merülj bele a tantárgyak mélységébe. Addig erőltesd magadra, míg nem látod meg benne a szépet, és az utolérhetetlent. Ha megtalálod, és valóban meg akarod találni, könnyebb lesz, és még boldogabb is leszel. A világ -a család, és más körülmények- meg egyszerűen kisimulnak. Egyszerűsödnek.Előbb fogalmazd meg magadban

Előbb fogalmazd meg magadban mi a célod? Ha ez megvan merjél lépni, arra amerre menni akarsz. Ha célként kitűzöd a pénzügyet, akkor változtass. Hallgass az érzéseidre. Mit is akarsz valójában?"...nem hibázok..."

Bekesseg nektek!

Kedves Love--Faith,

a hibak, amiket elkovetunk mutatjak, hogy miben van szuksegunk a fejlesztesre onmagunkkal kapcs.
Nincs kitartasod?
Felbehagytad, elhanyagoltad amit elkezdtel?
Probald menteni, ami mentheto. Leg. fejezd be ezt az evet, aztan majd meglatod, hogyan tovabb. Nem baj, ha nem te leszel a legjobb, csak fejezd be sikeresen. Kozeli terv, megvalosithato, kepes vagy ra es a siker motivalni fog.

A kitartas fejlesztheto.
Egyszeru, konnyu tevekenyseget valassz - pl. hajtogass papirhajot- amire minden nap rendszeresen szansz egy kis idot. Az elso 21 nap a legnehezebb, aztan ha tul vagy a 40 napon es egy napot se mulasztottal, szokassa valik. Ha sikerult, johet vmi mas, ami egy fokkal nehezebb.

Minden almod -irtad- eljutni a Grand Canyonhoz. Ehhez nem kell geologusi diploma, csak egy jo terv, anyagi alap v. tamogatas es mar utazhatsz is almaid videkere! :)
Odajuthatsz egyszeru turistakent vagy mint diplomas ,hozzaerto geologus.
Melyiket erzed magadenak?
Mindegy melyiket valasztod, a sajat fejlodesed erdekeben, amit elkezdesz, be kell fejezni.

Minden jot!Köszönöm szépen a válaszokat!

Arra rájöttem,hogy ha belekezdek valamibe,és a dolgok nem úgy alakulnak ahogy azt én előre elgondoltam,tehát ha valami közbejön,akkor olyan mintha kiszakadna a gyeplő a kezemből és nem érzem úgy,hogy én irányítom a dolgokat. És olyankor jövök elő mindenféle ötlettel,hogy hogyan is lehetne valami újat elkezdeni,ergó hogyan kaphatnék új esélyt,hátha abban nem hibázok. :(

Ezen hogy tudnék változtatni??

Imádtam a geológiát,azért is mentem arra a szakra. De eltelt egy év és úgy éreztem,hogy nem vagyok elég jó,nem vagyok a legjobb és innentől kezdve nem láttam értelmét. Elkedvtelenedtem,nem jártam be órákra,most pedig már ugye ott tartok,hogy másik szakra mennék át.... Itthon mindenki bombáz a véleményeivel,én pedig már nem bírom... Mindenki mondja a magáét,én meg azt se tudom mit akarok... Viszont senki sem döntheti el helyettem....

Szép szakma a geológia,de úgy gondolom h a legjobbnak kell lenni ahhoz,h kitűnj a többiek közül,és bármit is kezdhess vele. Azonban azt belátom,hogy nem tettem meg mindent azért h a legjobb lehessek.... Lehet adnom kellene még egy esélyt magamnak??.... Minden álmom h eljussak a GRAND CANYONhoz, így próbáltam már magam motiválni azzal,hogy tanulás előtt megnéztem egy kis videót róla... pár óra erejéig újra úgy éreztem,hogy igen ezt akarom csinálni... de aztán valahogy mégis elment a kedvem.. :SEbben van valami....

"vagy csak az a lényeg, hogy mindenben ellentmondj nekik?"
Ebben van valami....amúgy meg, záró

amúgy meg, záró megjegyzésként, nem is értem mi a problémád... minden vágyad az volt hogy geológus lehess, és ráadásul már a szüleidet is sikerült rávenni hogy támogassák. minden adott ahhoz hogy sikeres légy ebben. mi ellen küzdesz valójában? vagy csak az a lényeg, hogy mindenben ellentmondj nekik? :) ezen gondolkodj el szerintem :)szerintem geológusként is

szerintem geológusként is lehet jól keresni, nézz utána milyen állások vannak, az egyik legnagyobb magyar cég, ahol a legtöbb pénz "tanyázik" elég sok geológust alkalmaz... de itt egy kis segítség útbaigazításképpen:az a legnagyobb hülyeség,

az a legnagyobb hülyeség, hogy geológiából nem lehet megélni. mindenből meg lehet élni ha jó vagy benne. márpedig ahhoz hogy jó legyél, szeretned kell azt amit csinálsz. a számvitel baromi unalmas, nagy eséllyel fogod megunni 2 éven belül, és ha azt hiszed hogy a geológiából nem lehet megélni akkor rá fogsz hamar jönni arra is hogy a számvitelből sem lehet megélni. a könyvelők alig keresnek valamit, és favágó munkát csinálnak. kivéve persze, aki szereti, azért csinálja, és nagyon jó benne. na ők sokat keresnek.

hogy értsd a lényeget: bármivel foglalkozol, mindig az dönti el hogy mennyit keresel, hogy mennyire vagy jó benne. az meg, hogy mennyire vagy jó benne, azon múlik hogy mennyire szereted amit csinálsz. amit "csak" pénzért csinálsz abban előbb-utóbb ki fogsz égni. amit szeretetből, az meg akár egy életre is szólhat... ennyi a "titok" :)Én nem döntök helyetted Lovefaith!

Ugyanis ez egy lecke neked az élettől, itt az idő, hogy kiállj magadért.
Mutasd meg, hogy téged nem lehet megzsarolni a támogatás hiányával!
Csináld meg amit akarsz!
Ha rajtad múlik, akkor tedd meg csupán magadért!:)

NEMIde

írhatnék igent is, nemet is.

Igen: mert nem véletlenül mentél arra a szakra, hanem azért mert érdekel. Bár nem fizetik meg rendesen, esetleg nehéz vele elhelyezkedni. Szerintem az a legszerencsésebb, aki olyannal foglalkozhat, amit szeret. Akinek meg tán a hobbija a munkája, na ő a főmázlista. Idézhetném Marxot? Tudom nem divatos, meg "komcsi" de nem volt ő hülye... "Az ember legnagyobb bukása, ha a munkában nem örömet talál, hanem keserűséget, szolgaságot."

Nem: mert ha új életcélt találtál, akkor válts bátran! Akkor is ha a szüleid nem értik. Állj ki az álmodért.

Te mit szeretnél igazán? Esetleg beszélgetni mindkét karról végzősökkel, hogy látják az elmúlt éveiket, a tanítás színvonalát, a "szórótárgyakat", az egyetem utáni lehetőségeket. Bár, 3. félév, az még nem sok, valószínleg még csak a felesleges, alapazótantárgyakon vagy túl. (Ezt onnan merem állítani, hogy én is 3. féléves vagyok, idén kezdtünk "normális" dolgokról tanulni, amik már szorosabban kötődnek a hivatáshoz.)Te mit szeretnél?

Mit szeretnél? Hogy az igenek és a nemek aránya alapján el tudd dönteni, hogy akkor most neked, vagy a szüleidnek van igaza?
Nekünk fogalmunk sem lehet, hogy a te életed szempontjából melyik a jó döntés. Nem dönthetjük el helyetted, vagy a szüleid helyett. Ők sem dönthetnek helyetted, te sem helyettük.
Ha eldöntjük helyetted, és nem jön be, akkor később visszamutogatsz ide, hogy de mi itt azt mondtuk, hogy...
Vagy ha bejön, akkor később is mások döntésére fogsz alapozni, ahelyett, hogy te döntenél.

El kell döntened, hogy te mit akarsz, és az mit ér meg. Megéri-e lemondani a szüleid pénzéről, megéri-e lemondani az álmodról, stb... Minél tovább agyalsz rajta, annál nehezebb lesz dönteni.
Keresd meg magadban azt az érzést, ami megmondja neked, hogy valójában mit is akarsz. Aztán nézd meg, hogy mit vagy hajlandó ezért kockáztatni, feladni... Vagy mit nem.

Szerintem.Nem nagy gond: ha tényleg

Nem nagy gond: ha tényleg beláttad, hogy a számvitelből tudsz megélni. Tanúltál, és változtatsz. Legalább mered.

Igen nagy gond: ha nincs kitartásod, és ez kóros, olyan értelemben, hogy félbehagyod a dolgokat.

:)