Lujzicat blogja

Aszfaltrajz

Eltelt bő egy év, ismét itt a Titkos oldalon a titkos történettel a szívemben.

Blogom nekem, kis blogom a szívemet kiürítem, az élet szépen halad lassú olykor komótos léptekkel, vagy rohanásba csap át. Dinamikusan változik. Tanulni kell, alkalmazkodni a változáshoz, ámde nem sodródni, csupán alkalmazkodni és figyelni türelemmel. Tovább »

Egyszer volt hol nem volt....

2012-ben írtam utoljára. Egy örökkévalóságnak tűnik....annyi de annyi minden megváltozott és maradt ugyan az. Tovább »

Címkék:

Szemüveg...

Valahol mindenki visel szemüveget. Vagy azért mert valóban gond van a szemével például rövid- ill. távollátás vagy csupán a nap sugarai elől védi a szemét. Bár jelen esetben arra gondolok, hogy mindannyian viseljük (a szemüveget), hisz mind másképp látjuk a körülöttünk lévő valóságot, a jelent, a jövőt, a múltat.

Mert hát emberek vagyunk, mindenki másképp érzékel, mást tekint fontosnak, mást emel ki a körülötte lévő világból. Tovább »

Boszorkányság, fácánság

Sok minden érdekel, sok mindent elolvasok, sok emberrel beszélgetek. Ez okozta ezt az újabb, tanuló pénzt is, amit elvesztettem, mert nem magamban hanem másban akartam hinni. Hiszek egy Istenben (az Univerzumban, a Teremtőnkben!) Kezdem előröl, figyelmeztetés gyanánt.

Bizalom, barátság, haverság

Érdekes tapasztalatban volt részem, úgy is mondhatnánk csalódtam az úgynevezett barátaimban. Nem a düh vagy a harag szól belőlem, a múlt héten történt. Így volt időm átgondolni a történteket. Lehiggadni, bár nem tomboltam csak beletörődtem.

De hol is kezdődik a barátság? Nem tudom, mindig is úgy gondoltam barátkozni jó dolog. Az is igaz, hogy elég hamar barátommá fogadok bárkit, akivel jól el lehet beszélgetni, úgymond egy húron tudunk pendülni, közös témáink vannak. Tovább »

sorstalálás

Sokat olvasok mostanában, és sokat gondolkodom mostanában, mit is kéne tennem, hogy tudatosabban szervezzem az életem.

Próbálok recepteket keresni, vagy legalábbis más példáiból "tanulni", ami olvasás szintjén teljesen logikus és reális, mégis a saját életembe ezeket a "tapasztalatokat" nem tudom beépíteni... Tovább »

Címkék:

"Találom" az utam

Régen írtam... régen olvastam... itt :)

Végre kisütött a Nap, már a második nap a héten, hogy pislákolnak a tavasz első Napsugarai, annyira boldoggá tesz ez a tény, holott, igazán nincs okom a boldogságra. Vagy mégis? Sokszor töprengek ezen. Boldogság, hiszen mindenem megvan!!! S mégis az egyik fele az életemnek még üres, igaz már nyitva az ajtó az új lehetőségek előtt, de még üres a szívemnek a csücske, vagy egésze. Tovább »

Címkék:

Újrakezdés

Újrakezdés? Érdekes képtársítás s nem tudom, hogy fel vagyok-e rá egyáltalán készülve. Elengedés, persze elengedés, fontos dolog. De maga az újrakezdés szó a furcsa, valamit elkezdeni, igen ám de újrakezdeni, csak úgy lehet valamit, ha a régit befejezzük. S vajon, valóban képesek vagyunk egy tollvonással pontot tenni egy ügy végére? Tovább »

Címkék:

(Nem) Kellesz eléggé...

A véleményetek kérem, mostanában sokszor írom le a tapasztalataimat, és nem jutok dűlőre, mert egyet mond az agyam, mást a szívem. Sajnos ez a két szervem nincs összhangban szinte megállás nélkül harsogják a magukét, így nem könnyű okosnak lenni. Tovább »

Címkék:

Vigyázz mit kívánsz...még valóra válik

Sokszor írtam már, magamról az életemről, hogy hogyan is sikerül alkalmaznom a titkot, a vonzás törvényét. De az éjszaka megvilágosodtam, nem úgy persze, csak a helyzetemben adódó görcsre bukkantam rá, s ha ezt kibogozom valószínűleg tovább is fogok tudni lépni. A történetem nem egy tündérmese, hanem a reménykedés rémálma. Tovább »

Teréz anya a szeretetről

"A szeretet az, ami bennünk él, ami átölel mindenkit.
Szeretet, ha meghallgatod a másik embert, és nem ítéled el tetteiért.
Szeretet, ha meg tudsz bocsátani, és akkor is szereted ha vétkezett.
Szeretet, ha nem láncolod magadhoz, ha úgy dönt, elengeded és azt kívánod, boldog legyen mással.
Szeretet, ha egy ismeretlent átölelsz, és segítesz ha rászorul. Tovább »

Címkék:

Tükröm, tükröm

Tükröm, tükröm ... hallom, ez zakatol a fülemben, ...mond meg nékem ki is vagyok én?

Elmúlt Karácsony, elmúlt a szeretett ünnepe, amivel nem értek egyet, mert minden napnak a szeretetről kellene, hogy szóljon. Nos, de van ez a kivételezett néhány nap, ami csak a szereteté, a családé és persze az összetartozásé. S nincs az a szőrös-fagyos szív, akiben legbelül meg ne mozdítana valamit. Még ha csak egy kósza emlék is felvillan vagy akár egy ismerős dallam a rádióban. Tovább »

Naivitásom utolsó szikrája

“Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele.”
Müller Péter

Ugye milyen szép és igaz a fenti idézet??? Igen ezt én is így gondoltam. Sokszor, minden csalódás után arra gondoltam, sebaj fejlődőm, ez is csak a hasznomat szolgálja, mint oly sokunknak az én életem sem könnyű, bár mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb. Sosem akartam cserélni, alapvetően elégedett vagyok az életemmel, van lakásom, autóm, hitelem, munkám, mindenem, és a legfontosabb családom is van, vannak barátaim is, idillikus kép ez. Kérem szépen, olyan mint egy képeslap. Tovább »

Aranyló csillámok

Reggel ismét sírva ébredtem, mint a héten szinte minden nap. Lehet én komplikálom túl a dolgokat, lehet végre visszatért a józanságom. Bár a sírás talán a józanság ellentéte, de lehet hogy az elengedés egy fázisa. Tovább »

Lélekemelés

"Talán semmi sincs szebb a világon,
mint találni egy embert, akinek lelkébe
nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves arca
elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű
jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon
boldogok legyünk." (Hemingway) Tovább »