Újrakezdés

Újrakezdés? Érdekes képtársítás s nem tudom, hogy fel vagyok-e rá egyáltalán készülve. Elengedés, persze elengedés, fontos dolog. De maga az újrakezdés szó a furcsa, valamit elkezdeni, igen ám de újrakezdeni, csak úgy lehet valamit, ha a régit befejezzük. S vajon, valóban képesek vagyunk egy tollvonással pontot tenni egy ügy végére?

Először úgy gondoltam igen, legalábbis amikor a hullámok felcsapnak, úgy gondoltam vége, ott a pont, sőt három pont a történet végén, de egyszer csak jön a hullám alámerülök és reménykedek ismét.

De az ember már csak olyan lény, aki a saját hibáiból tanul a leges legjobban, még ha az olykor a legfájdalmasabb is. Bennem is ott élt a remény, hogy persze mondjanak bármit a barátok, velem ez nem történhet meg. Mi az hogy, megtörtént.

S igen egy erős hullámvölgyből kipattanva, mint Vénusz, ama Botticelli képén (lsd. Firenze-Uffizi) imádom a képet, sajnos eredetiben még nem láttam. S igen, az hogy a pont megszületett, már nincs vessző, hogy... újrakezdődjön a régi történet.

Csak a pont van, akkor jön majd gyógyulás és a rövid gyász időszaka. S így új célokat is kitűzhetek magam elé, pl Firenze, új hobbi (pl. tánc) és sok olvasás a léleknek ápolására. S jöhet egy új kezdet, remélem hamarosan itt kopogtat az ajtómon, s még több "társaságba" megyek, nem pasit fogni nem ez most nem célom, csak barátkozni, ismerkedni, beszélgetni. Mert ezt is most tanultam meg szeretek beszélgetni. S ha az útközben megtalálom a nagy Ő-t az csak jó :)

Az alábbi pontokat, a lélekápolás keresése közben találtam meg, hát van benne egy két igazság. Remélem elindultam az újrakezdés útján, s most helyet is tudok adni az új tapasztalatoknak :) S meglátom a lehetőségeket, amik mellett eddig csak elmentem és nem önző módon de saját magamat helyezem előtérbe. Eddigi kapcsolataimban mindig azt néztem, hogy a másiknak jó legyen, ne bántsam meg. Most már azt szeretném, ha olyannak szeretnének amilyen vagyok, és azt szeretnék aki vagyok :) Az érzéseim tiszták ezzel kapcsolatosan, de pontosan megfogalmazni még nem tudom azokat.

S kisütött a nap, egyre közelebb a tavasz, az újrakezdés időszaka.

10 „fogadd meg” újrakezdőknek (nl café)

1. Próbáljunk megnyugodni: fogadjuk el az egyedüllétet. Fogjuk fel úgy, itt az alkalom, hogy változtassunk eddigi életmenetünkön.
2. Ismerjük meg önmagunkat: vizsgáljuk meg, mire van igazán szükségünk, és változtassunk azokon a szokásokon, amelyeket csak volt partnerünk miatt iktattunk az életünkbe.
3. Ne minősítsük a múltat, ne kategorizáljunk semmit jónak vagy rossznak, fogadjuk el, hogy megtörtént.
4. Ne fegyelmezzük magunkat állandóan, engedjük szabadjára az érzéseinket: merjünk sírni, nevetni, akár kiborulni.
5. Ne ragadjunk bele az önsajnálatba, ne keseregjünk a múlton: ne ringassuk magunkat abba a hitbe, hogy minket átvertek, becsaptak, áldozatok vagyunk.
6. Ne meneküljünk hanyatt-homlok egy új kapcsolatba, hagyjunk időt a volt kapcsolat gyászára.
7. Merjünk felszabadultak lenni férfiak társaságában is. Tapasztalatokon keresztül könnyebb rájönni, mi a jó nekünk, mikor hogyan érezzük magunkat valóban jól.
8. Az adott pillanatban legyünk mindig „itt és most”.
9. Próbáljuk meg feltételek nélkül elfogadni és szeretni önmagunkat. Ne mástól, hanem önmagunktól várjuk a boldogságot.
10. Kisgyermekünket ne traktáljuk saját terheinkkel.

Címkék:

HozzászólásokÚjrakezdés létezik. Ezt nem

Újrakezdés létezik. Ezt nem vártam, mégis itt van és egyre közelebb a lélek tavasza és nyara.