macsesz blogja

Inspiráló könyvek gazdára várnak!

Kedves Secretfalva lakók!:-)

a hétvégi lomtalanítás eredményeként néhány könyvem vár gazdára, amikből én is sokat tanultam. A könyvek darabjáért 1000 Ft-ot gondoltam.
Amennyiben valaki épp ezeket keresi, megköszönöm, ha megosztod vele!

A könyvek:

1. Szepes Mária: Mágiák könyve (két kötetes)
2. Müller Péter: Titkos tanítások
3. Beszélgetséek istennel (3. és 2. kötet) Tovább »

Címkék:

Léleksugarak

Kedves Barátaim,

korábban naplószerűen írtam az oldalra, ma már az ecset és a színek beszélnek helyettem. Lassan már nincs helyük a képeknek itthon, s vágytam arra, hogy valahol máshol életre keljenek. Elkezdtem utána járni, hová lehetne kiállítani, több kevesebb sikerrel ugyan, de nem éreztem, hogy jó helyen tapogatózom.

amíg meg nem fogalmazódott Bennem egy jótékonysági kiállítás (vásár?) gondolata... Tovább »

Útkereszteződésben

Kedves Secretfalva lakók, olvasók!

Korábban, még az oldal indulásakor sokat olvasgattam az írásokat vagy éppen naplóként használtam az oldalt. Régóta nem jártam erre, de most úgy érzem, fontos lenne, hogy tanácsot, segítséget kérjek tőletek: Tovább »

Kérdés - sorok

Címkék:

Aludj csak én álmodom...

...papírzsepi hegyek... fél literes kanalas... köhögés... torokfájás....könyvek... laptop... hátha rájövök arra, mi az ami nem látok, nem hallok, mi az, amit nem tudok kimondani... egy hét pihenő... betegállomány... egy éve nem voltam... itt volt az ideje, de minek is? Tovább »

Címkék:

Lakótárs

Sziasztok!:-) Tovább »

Maradj éhes, maradj bolond!

Ma reggel kaptam egy nagyon kedves barátomtól a következő videót...tanulságos 15 perc volt, amíg végignéztem...

Szeretettel:

Macsesz

Címkék:

Hazajöttem

Címkék:

Szintén szakdolgozatot írok...:-)

Kedves Domcsi, én is éppen a szakdolgozatomat írom, úgyhogy egy kalappal..:-) sok sikert hozzá és kitartás az utolsó simításokhoz.:-)
Az írásod adta az ötletet, hogy szívesen venném én is azoknak a segítségét a dolgozatomhoz, akik szívesen elmondanák, mint szülők, hogy mi a személyes véleményük a dolgozatom témájával kapcsolatban.:-))) Tovább »

Címkék:

Ecsetvonás

Macsesz festményeiHa egy hang azt mondja belül: nem tudsz festeni, azonnal fogj egy ecsetet és kezdj el festeni....:-)))

Hát én megtettem...:-) Ma már inkább a képeim beszélnek helyettem.:-) jó érzés megmutatni nektek, s ezzel magamat is...most már vállalom...:-))))

Mosolygós szép napot mindenkinek! Tovább »

Címkék:

Régi és új

Néhány hónappal ezelőtt a főiskolán rátaláltam egy önkéntesi munkára....gyógypedagógusként azt hittem már mindent láttam, nincsenek meglepetések....de tévedtem, rájöttem mekkora kincs a munkám, mekkora felelősség, mekkora alázatot kíván... Tovább »

A lélek zenéje

a lélek zenéje - magány vagy társ"A barátom magányos ember volt. Komoly és megbízható. Csak élettársa nem volt. Az ilyenre mondják, hogy agglegény típus, ami persze nem létezik. Ez nem típus, hanem hanem egy önvédelmi mechanizmus: nem enged be magába másokat. Egy nap hatalmas kísérletbe fogott: elméleti alapon gyártott magának egy eszményi nőt, aki tökéletesen illeszkedik hozzá. regényt tudtunk volna róla írni. Csak az volt a baj, hogy a nő nem létezett. Nagy megalkuvások után végül jött a válasz: barátom minden újságba betett egy hirdetést. Jöttek a levelek. Dőlt belőlük a magány, a társtalanság, a szerencsétlenség. De egy nap megtörtént a csoda. Van! És él a csoda! Barátom vonatra ült. Mint egy festő, aki évekig dolgozik egy képen, Tovább »

Belső hang vagy belső bohóc?

belső bohócAzt hiszem, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy a sok ezoterikus könyv, önismereti tanfolyam ugyan ad egy „aha” élményt, s valahol értem és tudom is min kellene változtatni, a gyakorlatban azonban mégsem működik. Valójában ki az aki, felel arra a kérdésre, hogy mi is az, amit valójában akarok? A belső hangunk? A belső bohócunk? Hogyan lehet tisztán és őszintén leírni a vágyunk, amikor feldolgozatlan sebeink vannak, amik néha észrevétlenül újra és újra előbukkannak, a félelmeink, a kétségeink, amik gátat szabnak? Hogyan lehet azt a falat összetörni, amit az évek során magam köré építettem? Tovább »

A te életutad

Kurt Tepperwein: A te életutad

Senki nem ismeri az utat, amely előtted áll.
Még soha senki nem járt ezen az úton,
és nem is fog más járni rajta,
mert ez a te utad.

Olyan egyedülálló,
mint amilyen egyedülálló te vagy.
Igen, egyedülálló vagy,
és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az élethez:
ez a te igazi rendeltetésed. Tovább »

Címkék:

A sajátos nevelési igényű gyerekek az én szememben-válasz a diszlexiára

Az egész napomat főképp tanulási zavarokkal és nehézségekkel küzdő gyerekekkel töltöm…gyógypedagógusként dolgozom egy fejlesztő általános iskolában…. Amikor megkaptam a mostani osztályom végigfutottam a szakértői véleményeken. Tovább »