Útkereszteződésben

Kedves Secretfalva lakók, olvasók!

Korábban, még az oldal indulásakor sokat olvasgattam az írásokat vagy éppen naplóként használtam az oldalt. Régóta nem jártam erre, de most úgy érzem, fontos lenne, hogy tanácsot, segítséget kérjek tőletek:

Az idén októberben egy úgy munkahelyen kezdtem el dolgozni mediátorként, gyógypedagógusként, s mpont az első héten, mint egy szülinapi ajándékként érkezett a hír, hogy babát várunk a párommal. próbaidőn vagyok jelenleg az iskolában, ahol tudják, hogy állapotos vagyok, azonban ma behívtak az irodába, hogy közöljék a próbaidő lejárta után nem hosszabítják meg a szerződésem. Nem tudom ebbe mennyire játszik közre a baba, de a lényeg és a tények már adottak. Ráadásul próbaidő alatt még igazán indok sem kell, miért küldenek el, vagy ha kel, egész könnyedén találnak magyarázatot. Táppénzre pedig csak 45 napra mehetek el, mert próbaidős voltam.
Furcsa mód nem vagok összezuhanva, érzem, hogy ez egy fontos változás része az életemben, de elkenni sem szeretném a valóságot, hogy jelenleg nem tudom, mihez kezdjek, hová vesznek fel 4 hónapos kismamként. A gyeshez, gyedhez pedig fontos, hogy az elmúlt két évben biztosított legyek legalább 365 napot. Nem vagyok veszélyeztetett terhes, teljesen jól vagyok a babóval, s dolgozni szeretnék, csak ötletem nincs merre és hol. Szeretném, ha az anyagi terhek nem szakadnának csak a párom nyakába, hanem közösen vállalnák az anyagiakat, s egy nyugalmas, de anyagi biztonságot adó munkát találnék áprilisig.

Segítségeteket előre is köszönöm,

macsesz

HozzászólásokEgy-két

kérdést nagyon de nagyon őszintén tegyél fel magadnak, és oszd meg velünk is, különben nem fogunk tudni segíteni.

Biztos az, hogy akarsz dolgozni?
Miért nincs két év alatt 365 napod?
Ha nincs meg és az anyagi helyzet meghatározó, akkor miért nem vártatok még egy évet?
Tervezett volt vagy csak így esett?
Te milyen gyereke voltál a szüleidnek, mennyire vártak és mekkora anyagi veszteséget "okoztál"?
Az többi életterületedben mennyire vagy irányító és mennyire hagyod hogy a dolgok csak úgy sodorjanak?
Tudod és tényleg hiszel abban hogy annyi pénzed van ahogy a pénzről gondolkozol?

Lehet, hogy első nekifutásra ez így kemény, de ha ezekkel a dolgokkal nem teszed magad tisztába, akkor az élet kőkeményen megteszi ezt, hidd el, jobb elébe menni.