„A néninek rasszistának tetszik lenni?”

Hangzott el a kérdés minap a dolgozószobám falai közt, s bár mosolyogni lett volna kedvem a kérdés feltevése okán, mikor belenéztem a lányka kék szemébe, szőke haja frissen mosva, mostani divat szerint farmerben, pulóverben, csinosan felöltözve, mégsem mosolyodtam el.
Értetlenségem látva elkezdett mesélni.
-Tetszik tudni én cigány, vagyok. Már Apukám cigány, Anyukám magyar.
Most vagyok tizenkettedikes a kertészeti szakközépbe, de eddig magántanuló voltam. Nem tudtak elviselni az osztálytársaim. Sokat megvertek, sokat bántottak. Most már be kell járnom, hogy leérettségizhessek, de nem szeretek oda járni. Már a szakmát szeretem.
Az osztálytársaimat nem. Vannak tanárok is, aki ha elmegyek mellettük, elfordulnak, „Le büdös cigányoznak”, de soha nem nyíltan.
Azon gondolkoztam, hogy ha már Apa és Anya nem lesznek mellettem, akkor hogy fogok én az életben élni? Mindig bántani fognak? Én nem tehetek arról, hogy cigánynak születtem. Miért bántanak? Tessék nekem megmondani miért vagyok én más?
Bennem is piros a vér. Én is ember vagyok. Nekem is van kezem, lábam.
Mennyivel jobb az a magyar, ki lop, csal, hazudik, öl? Miért kell valakit, csak, mert cigány leköpni? – kérdezi már elfúló, könnyes hangon, és én megteszem, amit az első mondat után szerettem volna tenni. Odamentem átöleltem, és mint lányaimat, amikor kicsik voltak vigasztalva ringattam ölelésemben.
Még sokáig beszélgettünk mindenféléről. A lányka értelmes, komoly felnőtt fog válni belőle, aki nagyon tisztán látja az élet dolgait.

Miután hazament, én sokáig gondolkoztam a beszélgetésünkön, s az egész helyzeten.
Hogy a lányka nem fogadja el magát, és azt a helyzetet melybe született egyértelmű. Bár külső jegyei nem tükrözik, ott, legbelül tudja, hogy más, mint a tömeg.
Önmagát zárta ki a normális tini élet szépségeiből.
Magántanulóként logikusan nem azt élte meg, mint korosztálya megélt. S bár van ennek előnye is, hisz tiszta tekintetű, és nem kiégett, mint sok lány az Ő korában, de ..
Itt jutott eszembe egy barátom, aki 1,5 évesen lett beszédképtelen.
Érdekes párhuzam, de avval, hogy Ő sem tudja saját magát elfogadni, teljes magányra ítélte magát, ugyan úgy elzárja magát a teljes élettől, miként a lányka is teszi, tette.
No, akkor hogy is van ez?
Nagyon értékes emberek lesznek magányosak, mert mi, akik azt gondoljuk, hogy teljes értékű emberek vagyunk, ítélkezünk felettük?
Ki dönti el, hogy mi a „normális” és mi a deformált?
Ki mert egyáltalán egy másik emberre véleményt, nota bebe ítéletet mondani, csak, mert nem a megszokott?
Hogy merünk egyáltalán embereket, ember csoportokat egy kalap alá venni és megítélni, mert van bennük „társadalmilag nem elfogadható cselekedeteket végrehajtó” is?
Ha Gazsi lop, csal, hazudik, akkor biztos, hogy Józsi is ezt teszi?

Ülök a dolgozó szobámban, gondolkodom a beszélgetésünkön. Felrémlik előttem a lányka tiszta, kék, könnyes szeme és szégyellem magam. Szégyellem magam mindenki helyett, aki rasszista, aki elítél, aki bánt csak, mert a másik más.
…. És nem kicsi lány, - innen üzenem -, így nem vagyok rasszista.
Embert nézek és nem fajt.

HozzászólásokÉrtem Mágusnő.

Értem Mágusnő.Ha annyira vérmes rasszista

Ha annyira vérmes rasszista lennék, mint amennyire egyáltalán nem vagyok, akkor ezt most le kellett volna csapjam. :)
Igen. Van helyük.
Jelenlegi tudásom alapján, Ők a többi Európai nép, karmái. Ha ez így érthető?
Egy olyan adóssághalmazt sikeredett összegyűjtenünk Velük szemben, hogy most itt a nagy lehetőség a törlesztésre, a ledolgozásra... és mindenek felett a tanulásra.
Nem annyira tőlük, mint inkább magunk miatt.
Elfogadást.
Türelmet.
Szeretet... stb.Nem akarlak meggyőzni

Nem akarlak meggyőzni Mágusnő:)
Csak leírtam a gondolataimat.Szerintem a cigányok különleges nép,egyedülálló.Nem találták a helyüket soha sehol. Valami helyük biztos van.Szerintem ez fog most kijönni.Nem igazán vagyok cigány

Nem igazán vagyok cigány szakértő, de úgy tudom, hogy csak egy kis részük zenél.
Vannak egyéb "ágak" is. ... és nem kötözködni szerettem volna :)
Egy réteg tartja az ősi kultúrát.
Viszont sokan "deformálódtak". Te is láthatod.
Hogy Tőlük kellene tanulni?
... hm... lehet.
Én úgy gondolom, hogy minden néptől lehetne, akik kisebbségben élnek.
Nézd meg a Székelyeket, akik ugyan úgy tartják az ősi kultúrát, vagy nézd meg Felvidéket, vagy Kárpátalját.... és még sorolhatnám. Pedig Ők Magyarok.
Csak az élet körülményeik miatt megtanulták, hogy figyeljenek egymásra. (Egy vérből valók vagyunk!-at tartják, nagyon.)
Tehát ezt az érvelésed nem tudom elfogadni.
Győzz meg másként! :))Arra gondolok,hogy

Arra gondolok,hogy követek,hogy elmondják az embereknek mit hogyan csináljanak,hogy hozzá tudjanak passzolni az új dimenzióhoz.Szóval hogy segítenek ez ügyben az embereknek,mert képességeik által kicsit előrébb tartanak náluk.Azért gondoltam,hogy a cigányok plejádok,mert az érzéseiket tartják fontosabbnak a gondolkodásuknál és tul.képp. aki ezt teszi,annak a dimenzióváltáshoz könnyebb hozzápasszolnia.Szóval én elképzelhetőnek tartom, hogy tőlük lehetne ezt megtanulni.Persze nem csak tőlük,de ők ilyen téren előrébb vannak a legtöbb embernél. Valamint mi volt a cigányok funkciója a Földön idáig?Zenéltek,az egy dolog,de amúgy mindenhol utálják őket, kevesen nem.Szerintem nekik most lesz meg a szerepük.Furcsa az is,hogy fenn tudott maradni a kultúrájuk, pedig soha senki nem támogatta őket,sőt.".. A Plejádok vagy Pleiaszok

".. A Plejádok vagy Pleiaszok a görög mitológiában Atlasz titán és Pleioné ókeanisz, tengeri nimfa leányai voltak – hét nővér, a Fiastyúk csillagkép istennői. A görögországi Külléné hegyén születtek. További testvéreik és féltestvéreik Kalüpszó, bátyjuk Hüasz, húgaik a Hüaszok és a Heszperiszek voltak. A plejádok Artemisz kíséretéhez tartozó oreaszok voltak és öt húgukkal együtt Atlantidáknak, Dodonidáknak, vagy Nüsziadáknak is nevezték őket.
..." (Wikipédia)

Plejád üzenet 2010-ről .Új Tudatosság a Plejád kollektívától - Wendy Kennedy közvetítésében

Kertész Kata · 2010. február 19. 23:42
Kategória: Csatornázás
Forrás: azujenergia.hu (Az amerikai oldalról fordította: Szénási Kata)
Szervusztok kedveseink, itt a Plejád Kollektíva a 9. dimenzióból. Mint mindig, most is nagyon boldogok vagyunk, hogy összekapcsolódhatunk veletek.
Először szeretnénk 2010-ről beszélni, amely a megvalósítás éve, hogy mit is jelent ez mindannyiótok számára. Ez egy lehetőség arra, hogy elkezdjétek valóban gyakorolni mindazt, amiről eddig prédikáltatok, amiről tanultatok, és finomítsatok a megvalósítási képességeiteken. Rengeteg alkalmatok lesz nagyon-nagyon gyorsan megvalósítani dolgokat önmagatok számára, azokat a dolgokat, amelyekre koncentráltok. Ha a negatívra irányítjátok figyelmeteket, nos, mit gondoltok? Nagyon gyorsan láthatjátok majd a megvalósulását, és ez természetesen a pozitív dolgokra is igaz. Amikor látjátok a negatívat megvalósulni, valójában csak arról van szó, hogy felismerhetitek a rezgést, amelyben tartózkodtok, és dönthettek úgy, hogy nem akartok ezen a frekvencián maradni, és ezáltal elkezdtek egy másik rezgésspektrumban vibrálni, hogy önmagatok számára a valóság egy másik változatát teremtsétek meg.
Ez tényleg ennyire egyszerű. Nem bonyolult. Ami mégis megnehezíti mindannyiotok számára a dolgot az a mentális zavar, amit teremtettetek, az illúziótok, amely az elmétekben fut, a hiedelmeitek a társadalomról, a hiedelmeitek önmagatokkal kapcsolatosan, és arról, hogy milyen nagy kihívást jelent megteremteni vagy megváltoztatni a valóságotokat. Pedig tényleg igen egyszerű, csak meg kell változtatni a rezgéseteket és azt, hogy mire irányítjátok a figyelmeteket.
Mindez, pedig azt kívánja majd tőletek, hogy nagyon a jelenre összpontosítsatok. Egy dolgot ajánlhatunk számotokra az elkövetkező évre, hogy próbáljatok meg annyira jelen lenni, amennyire csak képesek vagytok. Hiszen, amikor jelen vagytok, be tudjátok lőni, hogy hol tartotok, hogyan érzitek magatokat, ott ahol tartotok, és ha nem vagytok elégedettek, végezhettek kiigazításokat. Ám, ha a múltra összpontosítotok, vagy épp a jövőre, akkor az energiáid széttöredeznek, és nem használjátok ki a teljes erőtöket és az összes potenciálotokat. Ha a múltbéli történések miatt aggódtok, akkor az energiáitok elnyelődök, és a megvalósítási képességetek legyengül, mert nem teszitek oda a teljes nyomatékot és intenzitást mögé, és ugyanez történik akkor is, amikor a jövőn aggódtok. A jövő nem létezik, csupán egy illúzió, amely a jelenben meghozott döntéseken alapul. Szóval, ha valóban hatni akarsz a jövődre, akkor figyelj a jelenre, és változtass azon, amit teremtesz magadnak. Hogy valóban olyan jövőt teremts, amilyenre vágysz.
Így 2010 a megvalósítás éve, míg 2011 az aktiválás éve, amely azt jelenti, hogy elkezditek gyakorolni a megvalósítást, miközben a DNS-eteket aktiváljátok. Megváltoztathatjátok a genetikai adottságaitokat, a kódjaitokat is, újra és újra, ennek eredményeképp a 2012 következik majd, a 2012-es év, amely az átalakulás éve lesz. Ebben az évben keresztülmentek majd egy olyan átalakuláson, amely megváltoztatja majd a bolygótokat, a stabilitásotokat a bolygótokon, átváltozik majd a járgányotok - a testetek - egy újfajta testet fogtok teremteni magatoknak, amely egy új rezgésrendszerre épül majd, amelyet ti teremtetek magatoknak a megvalósításaitokon keresztül.
Miközben egyre tökéletesebben értitek, hogy megvalósítók vagytok, a Forrással együtt Társteremtők, és aktiváljátok a genetikai programjaitokat. Ennek van egy hatása, amely kibontakozik majd. Mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy hogyan teszitek majd mindezt. Van esély egy nagy adag ragacsra, körbevesz benneteket, tehát mindig is itt van a potenciálja, de ugyanakkor ugyanennyi esély van arra, hogy csodálatos dolgok történjenek. Nos, hol lesz a figyelmetek? A megsemmisülésen, vagy a felemelő ötletek kiterjedésén, a kreativitáson, és az emberiségen, úgy általában. Az emberiség emelkedésén? Szóval, arra bíztatunk benneteket, hogy merjetek egyet ugrani teljes hittel. Bízzatok abban, hogy valóban ti ültök a vezető ülésen - és erről nagyon-nagyon gyorsan meg is kapjátok a megerősítést, hogy ez tényleg így igaz. Tehát kedveseink, mi figyelünk Benneteket, várunk, és mindehhez sok jó kívánságot küldünk nektek!
(Forrás: )
Magyar fordítás: Szénási Kata

...stb. Másolhatnám, hisz a világhálón sok meghatározás van.
Jayme! Pontosan mire gondolsz, amikor ezt a fogalmat használod?Szerintem a cigányok mind

Szerintem a cigányok mind átrezegnek,plejádok mind.Ezért nem tudta senki se rákényszeríteni őket arra,hogy bele passzoljanak más kultúrába.mit ébreszt bennem?

Elég toleráns emberke vagyok, nem utasítom el mások másságát, mert abból lehet a legtöbbet tanulni.

A cigányokat szabályosan tisztelem, amiért van bátorságuk minden érzésüket mélyen átélni, kinyilvánítani.
Ebből van mit tanulnom tőlük. Szeretek cigány zenére táncolni, mert a mozgás szabad örömével tölt el.
Szívesen vásárolok tőlük piacon, aluljáróban, vagy bárhol, ha tetszik a minősége annak amit árulnak.
A kedvenc "pszichológusom" a Vásárcsarnoki cigány zöldséges fiatalember, aki kedvesen és mosolyogva mutat rá arra, hogy - "kezitcsókolom nem a korával van a baj, hanem az önbizalmával". Milyen pontos felismerés, és utána magányban már csak dolgoznom kell rajta kicsit.

Mondjátok sosem gondolkodtatok még azon, hogy pl. a cigányok között nincsenek hajléktalanok, mert befogadják egymást. Nem kellene ezt is eltanulnunk tőlük, ahelyett, hogy elítéljük őket különféle dolgok miatt?

Amikor egy cigány mellett vagyok és ráhangolódom, akkor minden érzést intenzívebben átélek, még a félelmet is akár. Ez segítő a számomra és örülök mindennek, amit így átélhetek.

Nem hallgatom el a másik oldalt sem: nem ismerjük elég mélyen az őket egyedileg körülvevő kulturális különbséget, az adott ember hátterét, ez kicsit félelmet és bizalmatlanságot ébreszthet néha bennünk.
Azt hiszem rasszista én sem vagyok, csak vannak dolgok, amik még elriasztanak néha.
Ha meg tudom tenni azt, hogy nem általánosítok, hanem csak az egyes embert nézem, akkor én már elégedett tudok lenni magammal. Most ezen a szinten ezt tudom tenni:)OK:) Én vagyok értetlen :D

OK:)
Én vagyok értetlen :DMiért kesze-kusza?Én értem

Miért kesze-kusza?Én értem Mágusnőcici.Mit nem értesz benne?Szerintem tök egyértelmű mit írt:)Vibri, kicsit kesze és kusza

Vibri, kicsit kesze és kusza a két hsz. Cizellálnád?
(Vagy én vagyok szőke? :O)Jayme! VT gyakorlati

Jayme!

VT gyakorlati oktatónak csaptál fel? :DD
Brávó!! :)Arra kényszerítik a tudatot,

Arra kényszerítik a tudatot, hogy az emberek túllépjenek a saját határain.
És tudjátok mi a legszebb az egészben?

Elsősorban az a célja ennek az egésznek, hogy elmozdítsák a valóságról alkotott elképzelésünket, hogy rávegyenek minket arra, hogy gondolkodás helyett érezzünk.De jót Írtál Jayme!

De jót Írtál Jayme! Szép.

Tudjátok mit mutat a cigány kultúra, ami így felbosszantja az embereket és a külsőséggel azonosítják, azaz arra fogják?

Azt a természetes szabadságot, szabad felfogást, ahogyan élnek.
Megmutatják azoknak akik szembe kerülnek velük és a másság illúziójába kerülnek a határait, a korlátait.

Ez a nép egy igen természetes hozzáállást mutat. Egyszerűen nem engedik magukat bekorlátozni holmi szabályokkal, törvényekkel. Akit ez felidegesít, az csak irigyli őket mélyen és félni kezd.

Példát lehetne venni róluk sokszor, hogy mennyire szabadon élnek, és hogy mennyire büszkék arra, hogy cigányok, mennyire büszkék a kultúrájukra, hogy nem engedik magukat beskatulyázni.

Sokan pedig megtesznek mindent, hogy olyanná tegyék őket, amilyennek ők maguk gondolják hogy jó lenne.
Miért? Mert mint fentebb is írtam, a szabadság szele csapta meg őket, de mivel félelmek között élnek, le akarják rángatni őket. Nagyon sok mindenre tanítanak, csak észre kell venni.

Természetesen, rájuk ugyan ez érvényes. Ezért vagyunk együtt egymással.Amúgy én rájöttem mostanság

Amúgy én rájöttem mostanság arra,hogy nem is a negatívumaiért kell leszídni egy embert,hogy miért van benne és változtassa meg,hanem kiemelni belőle a pozitívumot és akkor a negatívum csökken és eltűnik.Szóval nem az ego ellen küzdeni,hanem a spirituális ént(vagy hívjuk ahogy akarjuk) kiemelni.Mert arra emlékeznek a sejtek,a tökéletességre.És ha elkezdődik az emlékezés a pozitívumok kiemelésével,akkor jön a változás.Tegnap kipróbáltam.Mentem a barátnőmhöz,aki önállótlan,határozatlan,rossz a házassága,stb.....Régen mindig mondtam neki,hogy hagyja el a férjét,mért hagyja,hogy így bánjanak vele,de ő maradt.Aztán tegnap elkezdtem neki pozitív dolgokat mondani saját magáról,teljesen máshogy viselkedett utána,amikor a pasi hazajött.Szóval szerintem ha pozitív oldalt erősítek,akkor az vagy hatással lesz rá úgy,hogy a pasi is megváltozik az ő hatására,vagy meg éppen így fogja esetleg elhagyni,mert túl nagy lesz a kontraszt az új önmagáról alkotott véleménye és a pasi véleménye közt.Majd kiderül:)Igazad is van

Igazad is van Mágusnő,előbb-utóbb mindenki így fog tenni.Látom kitört a lázadás

Látom kitört a lázadás :D

Nos, idézek, mert úgy tűnik a lényeg nem ment át.
"Szégyellem magam mindenki helyett, aki rasszista, aki elítél, aki bánt csak, mert a másik más.
…. És nem kicsi lány, - innen üzenem -, így nem vagyok rasszista.
Embert nézek és nem fajt."
Tehát mindennel lehet vádolni,csak egyoldalúsággal nem. Ráadásul nem azt írtam, hogy cigány rasszizmus, hanem, hogy rasszizmus, ami jelenlegi tudásom szerint : A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Jayme!
Tökéletesen igazad van. Egy beépített kódról van szó. (Hozott vagy szerzett, mindegy is.)
Erre volt a beszédképtelen barátom a példa.
Örülök, hogy legalább Te megértetted írásom okát. :)
... és igen. Ez a therapia. Ezt teszem. Erősítem benne az embert,a tökéleteset :)Mit lehet tenni?Gondolom

Mit lehet tenni?Gondolom gyerek korától kezdve a büdös cigányozást hallja,tehát olyan embereket fog vonzani,akik lenézik ezért.Szerintem biztosítani kéne őt arról személyesen, hogy nem tartod büdös cigánynak és akkor ezáltal felszínre hozhatod benne azt,hogy ő se tartja magát annak.Amint ez a része megerősödik,más embereket fog vonzani,és ha büdös cigányozást hall,nem mérges lesz,vagy meghunyázkodó,hanem elfogadja a gondolkodásmódjukat.Az a helyzet szerintem,hogy ha valakiben annyira mélyen vannak érzések,mert kisgyerekkorában alakulnak ki,vagy előző életből hozzák,akkor külső segítség nélkül,tehát külső megerősítés nélkül nem fog tudni leszámolni ezekkel,mert annyira a személyiségének a része és természetes neki,hogy nem jön rá,hogy a félelem áll a háttérben.VANNAK A CIGÁNYOK KÖZÖTT IS

VANNAK A CIGÁNYOK KÖZÖTT IS RASSZISTÁK,A ZSIDÓK KÖZÖTT IS,AZ ARABOK KÖZÖTT IS,AZ ÁZSIAIAK KÖZÖTT IS STB.TESSÉK FELEMELNI AZOK ELLEN IS A HANGODAT,ÍGY KEREK A KÉP,ÉS AKKOR EL TUDOM FOGADNI AMIT ÍRTÁL.NEM AZZAL VAN TEHÁT BAJOM,AMIRE FELHÍVTAD A FIGYELMET,HANEM A GONDOLKODÁSMÓDOD EGYOLDALÚSÁGÁVAL.és a cigányok kiket utálnak

és a cigányok kiket utálnak vajon? ök nem rasszisták mikor azt mondják h a magyar utálja öket?? ez nem rasszista kijelentés?