6 hetes baba

Tegnap, kora reggel a klinikára menet, hallgatom a kocsiban a rádiót. A műsorvezető hölgy arról beszél, hogy egy hölgyet felkértek fotózni, akinek van egy hat hetes, babája. Ahhoz viszont, hogy a fotókon jól mutasson, fogynia kell gyorsan 8 kilót.
Kérték a hallgatókat, hogy mondjanak véleményt.
Egészen változóak voltak a reakciók.
A másik műsorvezető (férfi), úgy vélekedett, hogy: 6 hetes baba és akkor mi van?

No, akkor mi is van?
Az emberke megszületése, mint tudjuk, nem teljesen stressz mentes sem a baba, sem a mama számára.
Azt már talán kevesebben tudják, hogy az első 7 évünkben még a mamánk aurájával védekezünk a külvilág ártalmaitól. 7 éves korunkra alakul ki a saját auránk.
Ez az energiaburok olyan mértékben fontos, hogy kinél milyen és hogy alakul ki az első 7 évben, hogy az egész további földi életét befolyásolja.
(Nem véletlen, hogy egyes országokban már, 7 és nem 6 év a beiskolázás kezdete.)
Az, hogy a kedves műsorvezető úr, most egy kiegyensúlyozott, higgadt és értelmes ember lett (legalább is annak tűnik), az bizony annak köszönhető, hogy anno Őt a mamája, nem hagyta magára. Nem vitte fotózni….stb.
Nagyon sok nő kényszerül arra, hogy babáját 1-2 évesen már idegenekre bízza. (Bölcsőde, majd óvoda.)
Ha a későbbi fejlődésüket megfigyeljük ezeknek az emberkéknek, bizony komoly „érzelmi lyukakat” találunk, az aurájukban. Sokan lesznek agresszívek, magányosak vagy épp túlzottan társaságkeresők, menekülési célzattal.
Sokat foglalkoztam / foglalkozom avval, hogy miből adódik emberek harmónia megbomlása, egyensúly elvesztése, hiszen amikor a világra jöttünk, még nagyon természetesen tudunk a környezetünkkel, teljes harmóniában élni.
Nos, sajnos ez egy ilyen ok.
A magára hagyott, vagy „eltaszított” emberke, soha nem lesz „teljes”, lehet bármilyen okos, lehet bármilyen intelligens…stb. az érzelmi élete hiányos lesz.

A másik. Nyolc kiló fogyás az nagy valószínűséggel élelem megvonás, illetve az élelem minőségének, változásával is jár.
A baba meg anyatejjel táplálkozik. 6 hetesen csak anyatejjel.
Tehát ilyen hiánybetegségek is felléphetnek a babánál, kinek az édesanyja volt olyan bátor és a pénz mellett döntött, mint élete nagy lehetősége és nem a baba egészséges fejlődése mellett, úgy érzelmileg, mint testileg.

Kedves Műsorvezető Úr!
„Csak” ennyit okozhat egy 6 hetes csecsemő melletti fotózás.

HozzászólásokO.k. Ennyi.

O.k.

Ennyi.Nem írom le,mert rám

Nem írom le,mert rám tartozik,hogy én mit látok.Jayme! Te is tudod semmi nem

Jayme!
Te is tudod semmi nem rossz vagy jó. Minden önmagáért való.
De ha belementünk ilyen mélységekben.... játszunk.
Játszol velem?

Ok. akkor csukd be a szemed és láss egy virágot Magad előtt.
Írd le pontosan , mondom PONTOSAN, hogy mit láttál!Engem nem hívtak fotózásra,de

Engem nem hívtak fotózásra,de ha hívtak volna,mentem volna,akár ingyen is.A fogyást nem vállaltam volna a szoptatás miatt.Az nem stressz,amikor megszületik a baba,szemébe világít a lámpa,körülállja 5 ember,fogdossák,a szájába turkálnak és naponta 20 látogatót fogad?Szóval én nem érzem azt,hogy itt most a nő rosszat tett.Nem hiszem,hogy ettől lesz boldogtalan a gyereke.:D No, akkor kitérek arra,

:D
No, akkor kitérek arra, amit eredendően is mondani akartam, de valami miatt nem ment át.
Itt nem az anyagi előnyökért, hagyom a babám, volt a lényeg, ill. én nem ezt szerettem volna kiemelni, hanem a szülő nő felelősségét.
Abban az esetben, ha egy baba a világra akar jönni - és ebbe én beleegyezésem adtam, anno domingó -, akkor ott és akkor, no, majd fogantatásakor és után... eldöntöttem magamban, hogy a gyermeket nevelem. Nem birtoklom nyilván, nem is tehetem, nem a tulajdonom, csak időlegesen van ránk bízva a nevelésük, ELLÁTÁSUK, LÉTFENNTARTÁSUKRÓL VALÓ GONDOSKODÁS.... stb. Tehár felelősséget vállaltam. Itt fontos az apa szerepe is, aki nem szólt bele ebbe a döntésbe, de a fotózásra nem tudott kimenni, ergo a kedves mama gondoskodjon a közös gyermekükről, ahogy tud.
Húúúúú, de ismerős is ez a téma.
Adott egy szülőpár, az egyiknek felkínálnak egy nagy lehetőséget - nem tudom, hogy a kedves papa ez idő tájt mit csinál / csinált erre nem terjedt ki a műsor - és a mama, kaszát kapát, babát eldobva, megvalósítja élete nagy álmát.
Tessék szíves lenni megmondani nekem, hogy akkor hogy is van ez?
Ugye most nem azt akarjátok elmondani, hogy a VT arra vonatkozik, hogy a felelősség és gondoskodás alól is ki kell bújni, ha életem nagy lehetősége előtt állok?
... és mielőtt még valakinek eszébe jutna meggyanúsítani, nekem 4 lányom van. Végigcsináltam Velük a nélkülözés minden csínját-bínját, anno, de FONTOS VOLT, HOGY VELÜK LEHESSEK.
Anno erre mondta egy barátnőm:
Igen, mindent félredobtam, mert NEKIK EZ AZ EGY GYEREKKORUK VAN, amikor nagyon fontos, hogy ÉN ott legyek, mellettük legyek, Velük legyek... én még megvalósíthatom magam utána is.
... és igen, az ember hoz néha hibásnak bizonyuló döntéseket, itt most bennem még mindig az a kérdés, hogy van-e olyan lehetőség, tudnának-e annyi pénzt felkínálni, hogy egy 6 hetes babát ennek a nem kis stressznek kitegyek?Már megint kiragadtak egy

Már megint kiragadtak egy mondatot egy helyzetből és aköré építenek egy műsorblokkot a rádióban. Lehet, hogy ebből a történetből minden igaz volt, csak nem abban az összefüggésben, ahogyan ezt közölte a műsorvezető. Szerintem ezen kár rugózni, mert nem ismerjük a körülményeket. Bár fantáziálni lehet és továbbvinni a gondolatmenetet. Mindenesetre a műsorvezető elérte a célját, mert reakciót váltott ki és ez a dolga. Ennyi a hozzáfűzni valóm. Egyébként meg az az érzésem a hírekkel kapcsolatban, bármilyen médián keresztül is közvetítsék azt, hogy az élet árnyékos oldalára terelje a gondolatok, negatív érzéseket keltsenek a hallgatóban, a nézőben stb. Jó dolgokról ritkán hallani, ami mosolyt csal az emberek arcára, hogy lássák, nem csak negatívumok történnek ebben a világban, hanem örömteli események is. Ezért mászkál az utcán annyi lesütött fejű, jobb esetben közönyös, rossz esetben durva arckifejezésű ember. Miért??? Mert mind nézik a televíziót, hallgatják a rádiót és ha azt sugározzák feléjük, hogy minden szar (elnézést kérek a kifejezésért), akkor azért jobb nekik, mert rájönnek, hogy nemcsak nekik rossz. Miért járnak csukott szemmel az emberek??? Annyi sok szép dolog van a világon. Elég, ha reggel felébrednek és elindulnak dolgozni és nem lehajtott fejjel kullognak, hanem felemelik a fejüket és az égre néznek, vagy egy fára, egyszerűen csak létezzünk és éljük meg minden nap a csodát. Földi életünket nem azért kaptuk, hogy szenvedjünk, hanem megoldjuk a feladatainkat. Hát munkára fel emberek, és keressétek a rátok váró feladatokat, mert az meghozza a gyümölcsöt, ami mosolyt csal az arcotokra!!! Fel a fejjel, szó szerint!!!!Lehet az is,hogy tápszeres

Lehet az is,hogy tápszeres volt a baba.Plussz ha kellett a pénz annyira,akkor nyilván lehetőségként fogta fel a nő, lehet,hogy már gázszámlára se futotta.Egyébként én nagyon nem értem miért kell a pénzről úgy beszélni,mint egy szörnyetegről és minek állandóan választani akarni a pénz és az értékek közt.A kettő párhuzamosan nem lehet? Mert ez a cikk arról szól,hogy pénzért cserébe rosszat tesz az anya a gyerekével.Közbe meg lehet,hogy tényleg nem tudott szoptatni,lehet,hogy alapból fogyni akart,sőt,lehet,hogy könnyen is fogy,lehet hogy tényleg kellett a pénz,lehet,hogy álma volt az,hogy a gyereke az újságban legyen,lehet,hogy szülés után depije volt ős örült,hogy hívták valahová és ez a szitu húzta ki a depiből,ha választani kéne,hogy anyatej és depis anya,vagy tápszer, lefogyott és fotózott anya,akkor én a másodikat választanám.Nem tudhatja egy nő előre,hogy milyen hatással lesz rá az anyaság,egy férfi se tudhatja,hogy milyen hatással lesz rá az apaság,elképzelni lehet,de ez is ugyanolyan dolog az életben,mint minden más is,hogy nem így képzeltem,ritka az,hogy valakivel pont úgy történnek a dolgok ahogy elképzeli.Mondom ezt a Titok oldalon,majd kapok Admintól,na mindegy:DDDD...

Nem mindegy! Legalább jut neki pelenkára. Azt csinál amit akar.
Ő megtette. Mások 6 hét alatt 1 kilót nem bírnak leadni.