A REIKI és én

A minap beszélgettünk valakivel a reiki-ről. Érdekelte, hogy hogyan is kerültem vele kapcsolatba, mik a tapasztalataim, Ő most készül reiki-t tanulni. Mivel úgy gondolom, hogy itt többünknek vannak reiki-s tapasztalati, kezdem én a sort, leírom, ami hirtelen eszembe jut… és akinek van kedve, folytassa. :)

A reiki történetét, eredetét és Európában való elterjedését, most nem taglalnám, mert nagyon sok szakirodalma van, a világhálón is, bárki, akit érdekel, utána olvashat.

Én a tradicionális, Usui reikivel kerültem kapcsolatba, ebben a földi életemben1990-ben először.
Nagyon szegények voltunk abban az időben. 3 lányunk volt már, akiket el kellett tartani. Sokat olvastam, sok tudás elevenedett meg bennem és keresni kezdtem egy olyan módszert, ami nem tilt semmit.
Így találtam rá az Elixírben egy írásra, melyet Kövesi Péter, reiki mester írt alá.
Akkor már tudtam, hogy közöm van Péterhez is, de a reiki -hez is.
Írtam Neki egy levelet, melyben kértem, hogy segítsen, mert kifizetni nem tudom, de érdekel a dolog.
Kedvesen válaszolt, ott a helyem és majd kitalálom a honorálást. (Remélem ez azóta már sikerült.)
Így lettem reiki I.-es. Aki meg akarta váltani evvel a világot. :D
Ma már nevetek az akkori magamon, mert mindent és mindenkit reiki - zni akartam, a tipikus „Erővel is, ha jólesik!” –et képviseltem és bizony rá kellett döbbennem, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában. Ez tavasszal volt és ősszel már megkaptam a reiki II. fokozatát is.
Mesterem így gondolta jónak és én nagyon büszke voltam magamra.
Emberek jöttek, kezeltem mindenkit… és már csendesebben tettem. Már csak a fél világot akartam megváltani vele. Akik jöttek (vagy távol voltak, de kérték – reiki II.-vel távolságilag is lehet kezelni, nem csak közvetlenül) mindenkit reiki - ztem és ma már nem szégyellem bevallani, élveztem a „hatalmam”.
Keserves úton tapasztaltam meg, hogy bizony a szerénység, alázatosság, tisztelet az első lecke kell legyen, aki embereket kezel.
Péternek 2-szer mondtam, hogy szeretnék mester lenni. Mind a kétszer az volt válasza: Tanulj még!
Tudni kell, hogy a tanítvány, ha 3-szor kéri a beavatását, még ha méltatlan is rá, meg kell kapja, akkor is, ha a Mester látja, hogy evvel életeket vet vissza a fejlődésében.
A Mester a II. fokozattal már karmikus felelősséggel is tartozik tanítványáért. A mesterré avatását így nagyon alapos megfontolás után teszi csak lehetővé.
A reiki sokkal inkább egy szellemi út, mint gyógyítás. Persze van egy ilyen mellékhatása is, de igazából az út a lényeg. :)

Sokáig nem is foglalkoztam a mester kérdéssel, ha őszinte vagyok, kicsit meg is voltam sértve. Éltem a mindennapjaimat. Tettem a dolgom és a földi világ minden kínja rám szakadt – hittem én -, holott dehogy ez még csak az út eleje volt. :)
2000-ben kaptam egy telefonhívást Pétertől. Itt az idő, mester kell legyek.
Akkor már egyáltalán nem éreztem, hogy szeretnék mester lenni. Méltatlannak éreztem magam hozzá. Ezt el is mondtam Péternek. Nevetett és azt mondta, de igen, itt a helyed.
Vitatkoztam. … Ő győzött.
Felmentem Pestre, és vártam a többi 15 tanítvánnyal együtt.
Körben ültünk, beszélgettünk. Mindenki elmesélte, amit tudni kellett róla. Rám került a sor.
Én őszintén elmondtam, hogy nem igazán értem mit keresek itt, méltatlan vagyok minderre. Péter csak mosolygott.
Később egy hölgy fordult hozzám, hogy sok egér van a lakásában így ősszel, de Ő sem öl, mi a módszer és én biztosan tudom, mert Péter azt mondta, kérdezzen meg engem.
Én mint a világ legtermészetesebb dolgát meséltem el az én módszerem – én is falusi házban laktam, ahol szintén volt ilyen gondunk.
Egér irtás:
Ellazítod magad. Megkeresed gondolatban az egerek királyát. Üzletet ajánlsz neki. Ha és amennyiben Ő és népe a Te territóriumodat tiszteletben tartja, akkor Te szólsz, ha macska jár a környéken. Ennyi. Nálunk azóta nem volt egér.

Kitört a nevetés. Majd egy csendes hang: „Még jó, hogy nem tudod, mit keresel itt!” :)
Mesterré avatásom után kellett rájöjjek, hogy ez bizony csak egy út eleje, mert a mesteri feladatok ezután jöttek, jönnek. Amiket meg kell oldj, ha így tetszik akadályokat , próbákat kell kiállj.
Most is ezt az utat járom. :))

HozzászólásokKedves Mágusnő!

Valahogy kusza amit írsz a magányról. Mesterek, ki is ők? Most az igazi nagy tanítókra gondolsz?
Én nem gondolom, hogy aki a spirituális szellemi életét éli most legfőképpen, annak nem lehet a világ örömeit megélni. Persze nekem is voltak ilyen jellegű gondjaim amikor elvégeztem a reikit. Azok akiknek fogalma sem volt, hogy min megyek keresztül, nyilván nehezen értettek meg. De magányossá még sem váltam, hiszen sokkal több olyan ember vett kis időn belül körbe, akik viszont értették mi játszódik bennem. Ha a szerelmi vagy társi életemet nézem, sokkal több kudarcom volt még előtte, mint utána. De azért, mert bölcsebb lettem és végre magamat láttam. Magamba néztem és tudtam hol kell változtatnom ahhoz, hogy legyen bennem ennyi kín.
Sokszor érzem én is magam egyedül, hogy vannak dolgok amit egymagamban kell megfogalmaznom, mert a mostani társamnak ez még nem érthető feladat. Viszont jobban kezelem az Ő nem értését mint egykoron. Mert akkor még a saját működésemet sem értettem.
Bár én magam is olyan bonyolult lélek vagyok, hogy nem is várhatom el másoktól ki ismerjenek. Azt pedig, hogy mikor és kivel kötök kompromisszumot már jobban megválogatom. Mert már nincs bennem félelem ha nem teszem akkor elhagynak. Ugyanis most már nem akarok mindenkivel kapcsolatban lenni. Ott hozok áldozatot ahol azt érzem nekem is jó így, annak ellenére, hogy nincs ínyemre. Mert nem megerőszakolom magam, ha nem csak engedek olyanban ami még is távol áll tőlem. Nem tudom érthető ez az egész amit írtam? Remélem.Azon túlmenően kedves SZABOX,

Azon túlmenően kedves SZABOX, hogy valóban tévesztettem egy betűt, Szabó vezetékneved, ki kellett volna találjam? :)

.... és a heroin választási hsz-edre való reagálásomra, valóban ez volt a lényegi válasz :)Kedves Mágusnő! A Szabó

Kedves Mágusnő!

A Szabó vezetéknév mióta tartalmaz "d"(dé) betűt? :) Abból ered a nicknév, amit itt használok.Érdekes, hogy pont ezt, pont

Érdekes, hogy pont ezt, pont így és pont itt írod, szadox.Tudod Rózsafa, mégis azt

Tudod Rózsafa, én is azt gondolom, hogy a magány, nem társaság függő. :)
Köröttem is sokan vannak.... és mégis. :)

Nem , a társtalálás valóban nem egyszerű.
Az oka sem az.
Kezdem sejteni az okokat, pont ma, most pár perce értette valaki meg velem.
No, ha magány.... hát legyen. :D
Inkább, mint alku, inkább, mint más, mint az álomideál. :))
... és, ha már meg is van és NEKI nem kellesz?
Magadban keresed az okot.
Én is ezt teszem. :)Válaszd az életet, válaszd a

Válaszd az életet, válaszd a munkát, válaszd a karriert, válaszd a rohadt nagy TV-t! Válaszd a mosógépeket, kocsikat, CD-lejátszókat és elemes konzervnyitókat! Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterin szintet és az fogászati ellátást, válaszd a fix kamatozású jelzálogkölcsönt, válassz első otthont, válaszd meg a barátaidat! Válassz szabadidő ruhát, és hozzá illő sporttáskát, válassz egy három szobás lakosztályt részletre, egy ócska sorházban! Válassz DIY-t, és kérdezd meg egy vasárnap reggel, hogy ki a fene vagy?! Terülj el egy fotelban, és nézd a lélekölő, agypusztító TV-s kvízjátékokat! Tömd tele a szádat ócska szemét ételekkel! Válaszd a végén a rothadást! Pisálj utoljára egy szánalmas otthonban, élj pusztán zavaró körülményként rohadék kölykeid számára, akiket azért nemzettél, hogy magadat helyettesítsd! Válaszd a jövőt, válaszd az életet! De miért akarnék ilyesmit csinálni? Úgy döntöttem, hogy nem választom az életet. Mást választottam. Hogy mi az oka? Hmm. Nincs semmi oka. Kinek van szüksége okokra, ha a heroint választotta?

/Irvine Welsh - Trainspotting/Kedves Mágusnő!

A névválasztásom nagyon egyszerű. Amióta édesanya vagyok úgy éreztem, hogy én egy szép rózsaszál vagyok és a gyermekem a hajtásaim. Így lettem rózsafa, hiszen általa lettem több.

A mestereknek nem kéne magányosnak lenni. De valóban valahogy még is így alakul. Rengeteg ember veszi őket körbe, de az igazi társukat ritkán találják. Vagy nem akarják észre venni őket. Ez is rajtuk múlik mit választanak.Kedves Ann! Konkrétan tudom,

Kedves Ann!

Konkrétan tudom, hogy Erdélyben is vannak tanfolyamok.
Hogy most épp ki és hol tart ezt nem tudom megmondani.
De Neked is javaslom Kövesi Pétert, (Lejjebb megadtam az elérhetőségét.) aki egyébként Debrecenben él, tehát Hozzád közel. :)
... és hogy mikor, hogy leszel mester, vagy az leszel-e erről én most itt nem szeretnék nyilatkozni, mert 6-8 sorból ezt nem lehet leszűrni, de még 2-3 oldalból is nehéz.
Ezt majd a mesteredtől kell megtudd, ha eljön az ideje.
Most mindenképp javaslom, hogy a reiki I.-et csináld meg. Csak utána kerülhet sor az összes többire is :))Kedves Magusno !

Kedves Magusno !

Szeretnek en is Reiki mester lenni , de itt Erdelyben nincsenek ilyen tanfolyamok . Nyaron Brusszelben jartam es a sors (tudom , hogy nem veletlenul ) egy Reiki mesterrel hozott ossze . Csodalatos volt , sokat tanultam tole , O is meg volt dobbenve , annyira jol reagaltam a dolgokra . Energiat kuldott nekem tobbszor anelkul , hogy tudjam es en azonnal ereztem. 200 % - osan vettem a jeleket . Azt mondta , hogy kellene foglalkozzak a Reikivel , mert nem vagyok egy hetkoznapi ember , van erzekem hozza .
Szeretnem e velemenyedet tudni ???

Szeretettel , AnnKedves Magusno !

Kedves Magusno !

Szeretnek en is Reiki mester lenni , de itt Erdelyben nincsenek ilyen tanfolyamok . Nyaron Brusszelben jartam es a sors (tudom , hogy nem veletlenul ) egy Reiki mesterrel hozott ossze . Csodalatos volt , sokat tanultam tole , O is meg volt dobbenve , annyira jol reagaltam a dolgokra . Energiat kuldott nekem tobbszor anelkul , hogy tudjam es en azonnal ereztem. 200 % - osan vettem a jeleket . Azt mondta , hogy kellene foglalkozzak a Reikivel , mert nem vagyok egy hetkoznapi ember , van erzekem hozza .
Szeretnem e velemenyedet tudni ???

Szeretettel , AnnKedves Rózsafa! (Érdekes a

Kedves Rózsafa!

(Érdekes a névválasztás, emlékeztet valamire:) )
Egy bizonyos szint felett az ember gyermeke nagyon zárkózott / magányos.
.... és ez néha nagyon tud fájni . :)
Magányos, mert a legritkább esetben találja meg (talál rá) az a társ, aki az Ő másságát el tudja fogadni.
Érdekes játéka ez az Univerzumnak :DD
Ha másokért (itt: Önmagadért is!!!) tehetsz és sokat, akkor ne akarj a földi világ-beni örömöknek élni?
Talán igen.
Egyenlőre előttem, homályos a válasz.
De ezt látom, hogy a mesterek bizony társtalanok, magányosak, csendesek ... és nagyon zárkózottak :))Kedves Szadox! A mesterré

Kedves Szadox!

A mesterré válás egy folyamat.
Az út kezdete a mesterré avatás (behangolás), de igazából az a tudás, amit megtapasztaltál.
Tehát mesterré akkor válsz, ha az utat járod, megtapasztalod, és HASZNÁLOD, amit a "behangoláskor" kaptál.
Ehhez nem elsődlegesen a mester szimbólum a lényeg, hanem maga az út.
Az pedig mesterhez méltó út.
Tele megpróbáltatásokkal, ha így tetszik, akkor a "mesebeli 7 próbával".
Vagy elvérzel, vagy megcsinálod.
Ha megcsináltad, nincs jutalom, nincs fizetés emelés és nem kapsz glóriát sem.
Egy olyan lépcsőt (lépcsősort) jársz végig, ahol a lelki (szellemi, fizikai) fejlődésed teljesedik ki. :))Rózsafa :) Köszi!

Rózsafa :)

Köszi!Kedves Szabox!

A reiki és a többi hozzá hasonlók igazából egy megfogalmazhatatlan világ. Hozzá segít dolgok megértéséhez.
Mindenki számára teljesen mást jelent. Én a saját szemszögemből úgy tudnám megmagyarázni, hogy a saját mestereddé válsz. Aki elvégzi a reiki III. vagy más szóval mesterit, az még nem válik tanítóvá, csak is saját mesterévé, tanítójává. A beavatás segít a rezgés szinted emelésében. A szimbólumok is nagyon bonyolult rendszer alapján működik, úgy mond felgyorsítja az energia áramlását átadó és fogadó között.
Nem könnyű ezt megmagyarázni.
Mitől lesz valaki mester? Én elvégeztem a mesterit, de soha nem gondoltam, hogy szó szoros értelemben lettem mester. Ez csak már egy magasabb "szint" a tanulónak. Ez még nem hatalmaz fel, hogy másokat oktassak vagy beavassak. Csak is magamat emelhetem vele feljebb. Akit mi mesterünknek hívunk, ők a reikin belül a IV fokozat tanítói lesznek. Na ide már tényleg kevés ember jut el.

Remélem nagyjából áttudtam adni kérdésedre a választ. De lesznek még követőim ebben.Reiki vagy Pránanadi... okés.

Reiki vagy Pránanadi... okés. De mitől lesz valaki mester? Mert gondolom nem a beavatástól vagy az átadott szimbólumoktól!Én Kövesi Pétert javaslom

Én Kövesi Pétert javaslom természetesen, Ő a mesterem. Vagy Eördögh Kristófot, aki az Ő mestere.
Péterrel itt tudod a kapcsolatot felvenni:

Kristóf viszont Svájcban él, nem tudom, hogy el tudod-e érni.
:))Kedves Mágusnő!

Itt ezen az oldalon olvasgattam először a reikiről.Nagyon tetszik amit utánaolvasva dióhéjban megtudtam.Egy gondom van,hogy én Vajdaságban élek és senkit sem tudok aki itt ezt tanitja.Pedig biztos van valaki,mert egyszer volt egy előadás róla a városunkban amire sajnos nem értem haza.Ha tudnál valakit ajánlani,megköszönném. :)Kedves Mágusnő!

Nekem is sok jó emlékem és tapasztatom van a reikivel kapcsolatban.
2000-ben találkoztam vele és sok barátommal egyetemben végeztem el az I. majd nem sokára rá a II.
és rá egy évre a III.-at. Az életem akkorát változott, hogy a mai napig is hálás vagyok érte. Jómagam is átéltem amit leírtál, hogy megváltom a világot és mindenkin segítek. Szerencsére hamar ráébredtem, hogy nem kell megváltani, sőt segíteni sem kell mindenkinek. Nem is lehet, főleg olyanoknak nem akik nem is kérik.
A lényeg, hogy nagyon belevettem magam. A saját életemre volt nagy hatással, hiszen megláttam mi van körülöttem. Miben élek és miben már nem akarok élni. Nagyon szerettem az utána következő három évet.
Aztán lecsendesedett minden. Most már belém van kódolva, magától működik minden. Amennyi öröm annyi keserűség is volt benne. A csoporttársaimmal is hamar kiderült ki az aki szellemileg és ki az aki egoistaként éli meg az egész tudást. Sok ellentét lett, ezért két éven belül igen kis létszámra redukálódott a csapat. Volt aki irigységből megvádolt, hogy fekete mágiát folytatok, mert olyan sikereket értem el amit Ő nem tudott szerintem azóta sem. Szóval aki emberekkel foglalkozik ki van téve sok ártalomnak is. Most már én döntöm el ki az akivel foglalkozom igazán. Ez nem azt jelenti, hogy aki megkér nem segítek, csak már tudom kinek mennyit adhatok magamból.
A reiki I. volt számomra a legmeghatározóbb. Elmondani nem tudom micsoda élmény volt. Én mindenkinek ajánlom, de ha valaki elmegy csak is úgy tegye, hogy elvárások nélkül. Hajlamosak vagyunk várni azokat a csodákat amiket mesélnek mások. Pedig ez nagyon személyre szabott. Olyan mint a horoszkópunk. A beavatást bármikor megismételném. A legnagyobb élmény volt számomra. Meglátni és megízlelni egy másik világot.

A reiki II. érdekesen éltem meg. Alig vártam, hogy megkapjam a távkezeléshez járó szimbólumokat. Na azóta sem használtam őket. Ott jöttem rá, hogy ez igazából egy mankó a kicsit hitetleneknek. Tudom azóta, hogy nem kell hozzá semmi mert minden gondolati úton halad. A kezelés is. Persze felerősítheti a kezelést, de ha a hited erős, szerintem nem kell hozzá eszköz. Nekem jó visszajelzések jöttek utána. Érezték hatását, sőt gyógyulások is sok számban mentek végbe. Különben Nyilván azért választott a reiki engem, mert én is a tiltás nélküli dolgokat kedvelem. Ahol nincsenek szabályok.

A mesteri fokozatra egy évet vártam. Illetve ez így túlzás. Nem volt bennem akarás hozzá. Tudtam, hogy a mesterem úgy is szólni fog. Amikor már gondolatban sem foglalkoztam vele, akkor hívott fel. Most gyere.
Kétségbe estem mert nem volt rá pénzem és időt kértem a válaszra. Hát ahol ott kell lennünk ott leszünk.
Haza jött az akkori párom és kezembe nyomott x összeget, hogy a tanfolyamba beszáll, mert én megérdemlem. Még aznap este felhívott anyám, hogy oda adja a másik felét, mert tudja ott a helyem. Így történt, hogy rá két napra vissza szóltam megyek.
Ami érdekes, hogy a mesteri nem volt olyan áttörő élmény mint a legelső. De nem is ez számít, ha nem ami utána jött. Lavinaként zúdult rám a sok érdekesség. Felfedezhettem bizonyos láthatatlan világok rejtelmeit. A hozzám járók meg sokszorozódtak és kiteljesedhettem önmagam sokszínűségében. Azt hiszem életem egyik legszebb szakasza volt. Azóta sem éltem meg olyan csodákat, élményeket, megértéseket.
Valahogy most zárkózottabban élek, talán ez lehet az oka.Nem értem az

Nem értem az összefüggéseket.

Erről beszélsz?
"Thermo-akupresszúra, infravörös és hélium
A Ceragem készülék egy dél-koreai orvosok által kifejlesztett, Koreában gyártott szerkezet, mely ötvözi a távol-keleti gyógymódokat a XXI. századi modern technológiával. ..."

Mi köze ennek a szellemi fejlődéshez?
Vagy ma nagyon szőke vagyok? (Pirulós smile)... a kigyó a farkába harap

Én a Reikit is a Pránanadit is, az Agykontroll után megkóstoltam. És akkoriban a gyógyászat, mint olyan nem vonzott.... ezen elgondolkodtam már azóta többször is:) Ráadásul mindkettőben a Szankszrit jelek taszítottak, mert, hogy úgy kellett a jelekre vigyáznom! Nehogy "illetéktelen" kezébe kerüljön.

Most, ahogy ezeket a sorokat felidézem, érdekes dolgok jutnak eszembe.... és akkor most a gyógyítás a CERAGEM-ben.... és Dél-Koreában gyártott termékkel! Ez egyszerűen meghaladja értelmemet. Egyenlőre.Tibo, nem kérdezem. Ebben

Tibo, nem kérdezem.
Ebben nincsenek miértek.
Azért, mert csak, ahogy én szoktam fogalmazni.
... és mert, hogy semmit nem tilt, igen, mindenkinek ajánlom.
Az I.-est mindenképp, majd a Mester eldönti, hogy tovább is van-e létjogosultsága?
.... vagy a tanítvány eldönti, hogy kell-e? :))Kedves Mágusnő!

A reikit mindenkinek ajánlod? Mármint megtanulni. Valahogy az energiagyógyászatok közül ez a legszimpatikusabb. Ne kérdezd miért, csak megérzés. :)