Hogy vonzottam be néhány hét alatt mindent, amit akartam?

Kedves Secret olvasók, kedves barátaim!

A legjobb barátnőm által kerültem erre az oldalra kb 6 hónapja, és azóta rendszeres olvasója vagyok többek között az előző életes fórumnak is. Megígértem magamnak hogy akkor regisztrálok, ha lesz valami érdemleges, amit el tudok mesélni. Ez mostanra következett be. Élvezettel olvastam az élménybeszámolókat, és be kell valljam, kicsit meseszerű, de nagyon izgalmasak voltak a történetek. Állandóan ott motoszkált bennem, hogy vajon ezek valós dolgok-e, vagy csak képzelődik az ember. És ha valós, vajon én is képes vagyok rá?

Szívesen meglátogattam volna Vikit, de én Bécsben élek, így hamar letettem róla. Gondoltam, ha majd valóban szükségszerű lesz, bevonzok egy terapeutát.
Június elején összedőlt az életünk. A férjem munkahelyét megszüntették, engem meg egyszerűen eltanácsoltak a munkahelyemről. Egy viszonylag jó élethez vagyunk szokva, osztrák viszonylatban is. Tipikus luxusrabszolgák voltunk vállalati autókkal, vállalati telefonnal. Azt az életet éltük, amit sokan szeretnének. Igen ám, csak sokszor a legbiztosabbnak tűnő állások a legbizonytalanabbak. Nem csoda, ha állásnak hívják, mert haladni nem igazán lehet vele.
Annyira összetörtem, mint életembe még soha. Pont most, itt, családalapítás előtt... Nagyon mérges voltam az egész világra. Aztán elgondolkodtam, hogy vajon miért történt ez az egész. De sehogysem tudtam rájönni.
Ekkor éreztem aktualitását, hogy meglátogassam Vikit. Bármit megtettem volna, hogy megértsem, miért történik az egész, és mi a megoldás erre az élethelyzetre.
Nagyon izgalmas volt az első alkalom. Anélkül, hogy bármit mondtam volna, felvázolta a helyzetem, és azt mondta, szükségszerű változások jönnek az életembe, mert magamtól nem lépem meg ezeket. Hozzáteszem, nem tudtam, hogy meg kellene tennem, bár ha nagyon őszinte akarok lenni, éreztem. Megtudtam, hogy nem egy nagyvállalati irodában kellene csücsülnöm, hanema szépséggel foglalkoznom. Divat, smink, és ezen keresztül önbizalmat adni a nőknek. Ezenkívül a női lélek pszichológiáját kezdjem el tanulmányozni. A páromról azt tudtuk meg, hogy tehetsége van a zenéhez, a hagszerekhez, állítólag sok életében volt zenész. Azt tanácsolták, minél előbb költözzünk haza, mert ott a küldetésünk lejárt. Gyakorlatilag azért kellett Bécsben élnünk, mert előző életünkben ott laktunk, de mivel a párom korán meghalt, rengeteg elintézni valónk maradt még. Ezenkívül egy olyan személyt kelltt megismernünk, aki végigkíséri, végigsegíti az életünket. Rögtön tudtam, hogy ez egy hölgy a párom munkahelyéről.
Ha ezt fél évvel előtte mondja valaki kinevetem, de valahogy ösztönösen tudtam, hogy igaz, haza kell költöznünk. Szerencsére a párom is hit ebben.
A meglepetés itthon ért. 2 hétig anyukáméknál laktunk, majd a párom keresztanyjáék váratlanul felajánlották a házukat, míg nem tudunk venni sajátot. Éreztem, beindultak a dolgok.
Pár nap mulva éppen a Westendben ebédeltünk, amit soha nem szoktam. Egy idősebb hölgy ült a szomszéd asztalnál, én pedig épp az elmúlt eseményeken gondolkodtam, amikor észrevettem, hogy nagyon néz. Rámosolyogtam, és odaszólt nekem a néni: "Kedvesem magam biztos királynő volt előző életében". Egyből felcsillant a szemem. Kérdetem a nénit, hogy látja-e ezt. De azt válaszolta, hogy a testtartásomból gondolja, de hisz az ilyesmivben. Én ezt akkor is egyfajta jelnek vettem, és közel 2 órát beszélgettünk. Elmeséltem neki az esetem, és azt, hogy azt mondták, a szépséggel kellene foglalkoznom, de elképzelésem sincs, hogyan állhatnék ennek neki. Azt mondta a néni, lehet hogy tud nekem segíteni.
Telefonszámot cseréltünk, és 2 napra rá kaptam egy hívást. A néni lánya keresett meg, hogy édesanyja beajánlott engem, ő rendezvényszervező, és havi 1 hétvégére, mikor ennek a cégnek szerveznek, oda mehetnék sminkelni, meg öltözési tippeket adni. Mondtam, hogy ennek nagyon örülök, de nem értek egyikhez sem, az a gondom. Azt mondta a hölgy, bízik az édesanyjába, találkozzunk. Ez megtörtént, és első rámnézésre azt mondta, jó leszek, de azért nézzük meg, mit tudok. Gondolom kitaláltátok, mi következett. SZERZŐDTETTEK! A fodrász fiú elmondta, hogy előttem már kb 20-an akartak ide bekerülni. Alig tértem magamhoz. Többet keresek kb 2-szer heti 2 nap munkával, mint egy átlag munkahelyen kersnék. Kezdetnek nem rossz. Rengeteg időm marad magamra, járok a terápiára, rakosgatom magam össze. Sokkal nyugodtabb vagyok, nem aggódom semmin, a párkapcsolatom is sokkal jobb.
A páromnak 2 hónapja volt osztálytalálkozója és a gyerekkori legjobb barátja egy rockbandába játszik. Gondolom tudjátok, mi jön. Pár hete ő is ír nekik szöveget.
És amiért úgy döntöttem, hogy ezt leírom nektek, az pedig az, hogy egy hete tudtuk meg, hogy kismama vagyok. Annyira de annyira boldogok vagyunk!!! Évek óta akarunk babát, de valahogy nem jött össze. Most segítséget kaptam ebben is, és ahogy megteremtettük a körülményeket és rátaláltunk a feladatunkra, nem voltam már olyan stresszes, egyből jött a baba is.
Így változott meg pár hét alatt az életem, és lettem egy befásult luxusrobotból egy boldog, elégedett nő.
Már látom, hogy a lehetőségek mindenkinek bekopogtatnak az ajtaján, de be kell engednünk őket. És ha akarjuk, a mai válsgos időben is lehet munkahelyet találni. Ha nem a kifogásokat keressük, hanem teszünk a dolgokért, a boldogság bekopogtat az ajtónkon!

Csodálatos év végét kívánok nektek is! Mariann

HozzászólásokMari-anna! Zseniális vagy,

Mari-anna! Zseniális vagy, elismerésem!:-))

Szia!
Én csak ma regisztráltam, de olyan sok mindent olvastam itt már, csak úgy kavarognak bennem a gondolatok...

Igazán örülök, hogy Neked sikerült, gratulálok a babához is:-))

Remélem nemsokára én is leírhatom a saját sikereimet. Ahogy olvasgatom, biztosan sok segítséget kaphatok Tőlletek, amit már előre is köszönök!

Szép napot mindenkinek:Erika:))

És lassan amint földanyánk is elkezd ébredezni soksok éves álmából , újra megtaláljuk mi mind azt amiért születtünk , amiért tanulnunk kell és lassan sok sok lélektestvérünk is fölébred , és megtalálja a hitét , az ösvényt melyen járnia kell ahhoz, hogy olyan dolgok történjenek vele ami most veled is :)))) Mert mondhatnád hogy csak szerencse , véletlen , de amint egyre jobban a szívedre hallgatsz , tudni fogod hogy ez nem igaz , hamis állítások , hamis illúzió minden ami nem szívből jön :)) Örülök az örömödnek , és ha még mindíg azt hiszed hogy secretfalva lakóinak mondatai csak mesék , akkor nézd meg önmagad és életed , nézd meg ismerőseid életét , figyelj tanulj légy bölcsebb , és sziveddel látni fogod mi a valós és mi nem :))) Áldás neked és az érkező kisbabádnak :)) ölellek Merkaba :))olyan jó volt olvasni!

Kedves Marianna!
Olyan jó volt olvasni az írásodat, őszinte örömmel töltött el! Sok sikert és csak így tovább :) Szép napsütéses napot kívánok, LujziKedves Mariann!

Szivből gratulálok! Nagyon jó volt olvasni az irásodat!köszönöm

Örülök, hogy regisztráltál! Nagyon jó ilyet olvasni, olyan mint egy mese, és mégis igaz. Erőt ad, hogy nekem és bárkinek sikerülhet. Néha a legrosszabnak hitt történések vezethetnek el életünk megoldásaihoz, ha nem roskadunk magunkba és ki merjük nyitni a szemünket, hogy észrevegyük a lehetőséget, amit hordoz.
További sikereket és gratulálok a babához!
:))))Szia

Gratulálok mindenhez és köszönöm, hogy feltetted ezt az írást:-) Hétfő reggelt így kezdeni nem rossz, már szerencsésnek is érzem magam!:-) Én is nagyon hiszek ezekben a dolgokban, bár nekem még nem valósult meg minden belőle, de jó úton vagyok, érzem minden sejtemben:-)
Sok sikert továbbra is!Jó volt olvasni téged,örülök

Jó volt olvasni téged,örülök a sikerednek,ez némi erőt ad nekem is.Bár tudom,hiszem és vallom,hogy léteznek ezek a dolgok,most sajnos az én ,mi életünk is olyan pontra jutott,hogy nehéz ezt magamra vetítenem.De rendületlenül próbálkozom,és az írásod ismét megerősítést adott,hogy ne adjam fel.Köszönöm neked,igazán szép indítása a mai napnak,amitől amúgy nagyon féltem.Szép napot és további sok sikert kívánok!Csak " háááápogni " tudok, az őszinte örömtől:)

Nagyon köszönöm Mariann, hogy elmondtad! És engedd meg, hogy a mai napon névnapi köszöntőmet, jókívánság formájában átadjam:)
Isten éltessen benneteket!

És! Adtál egy óriás löketet, hogy én is elmenjek végre egy "utazásra" a múltamba, Vikihez. Fel is veszem még ma vele a kapcsolatot. Istenem! Már ettől megkönnyebbültem:) Mi jöhet még?
Áldás neked, drágám, babádra és párodra is:)
És rád is, kedves Olvasó:) AnikóKöszi!

Élvezetes volt olvasni a sikeredet!
Sok boldogságot, kitartást, és jó egészséget kívánok!