May blogja

A hóvirág ereje

Ma elgondolkodtam azon, hogy milyenek is vagyunk mi emberek.

Sokszor tudunk beleragadni valamibe: hálátlanságunkba, elégedetlenségünkbe, harciasságunkba, önsajnálatunkba, kicsinyhitűségünkbe, kérkedésünkbe, kétkedésünkbe, keresésünkbe, találásunkba, értelmünk és érzelmünk keltette állapotokba és még megszámlálhatatlan egyébbe. Tovább »

Eköteleződésünk jelentősége

A hétköznapok minden percében, az élet minden jelentségében mindig minden formában elkötelezzük magunkat, akár tudunk róla, akár nem.
Ha éppen eszem/dolgozom/pihenek, akkor a táplálék befogadásával/munkára koncentrálással/pihenésre hangolódással együtt áramlanak a gondolataim, érzéseim. Küldöm, fogadom és energiával áthatom a körülöttem levő teljes teret. Tovább »

A karácsonyfa

A karácsonyfa üzenetéről szeretnék idézni Váradi Tibor előadási anyagából:

"A karácsonyfáról, mint szimbólumról a Bibliában még nem olvashatunk, csak jóval később, több száz év múlva jelent meg, és teljesen összeforrt karácsony ünnepével – ez a karácsonyfa. Erről szeretnék egy picit beszélni. Hiszen a legtöbb családban ilyenkor megjelenik a karácsonyfa, a fenyőfa, és fontos, hogy ha találkozunk vele akár az otthonunkban, akár az utcán, akár más családokban, jelentsen számunkra valami lényegeset, emlékeztessen minket valami fontosra. Tovább »

Kirándulás és áhítat

Érdekes az, hogy mi ragad meg az emlékezetünkben.
Mondjuk néha, hogy általánosságban a rossz dolgok könnyebben megragadnak, mint a jó dolgok. De ez csak általánosságban van így hála Istennek.

Ebben az évben sok minden történt, de mostanában az került a figyelmünk előterébe, hogy milyen jól indult az év. Tovább »

Advent negyedik hete

Úgy tartják, hogy a karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg, s járja be az egész Földet. Kezében lantot tart és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli.
Sok kis angyal kísérni, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön. Tovább »

Advent harmadik hete

Advent egy megkülönböztetett időszak az évkörön a hétköznapi életünkben is és a szellemi világhoz tartozásunk szempontjából is. Az Advent tiszteletére a 3. gyertyát gyújtjuk meg holnap az adventi koszorún. Ezzel kapcsolatban szeretnék írni mindarról, ami még ehhez az időszakhoz kapcsolódik (erények, hatások, szellemi próbák, kísértések). Tovább »

Valódi megbocsátás

Egy élethelyzetem (rossz érzéseim amit a szomszédom hívott elő belőlem) arra világított rá, hogy valakit nem tudtam elengedni és nem tudtam megbocsátani sem neki, sem az akkori önmagamnak. Ez arra világított rá, hogy a megbocsátás egy több lépcsős, hosszú folyamat, amelyben az egész személyiségünk minden részével részt kell vennünk, hogy eredményes, sikeres lehessen. Tovább »

Címkék: