A hóvirág ereje

Ma elgondolkodtam azon, hogy milyenek is vagyunk mi emberek.

Sokszor tudunk beleragadni valamibe: hálátlanságunkba, elégedetlenségünkbe, harciasságunkba, önsajnálatunkba, kicsinyhitűségünkbe, kérkedésünkbe, kétkedésünkbe, keresésünkbe, találásunkba, értelmünk és érzelmünk keltette állapotokba és még megszámlálhatatlan egyébbe.

Mindezzel együtt is nagyon nagy szerencsén van, mert lakozik bennünk egy rész mélyen belül, aki egyszer csak megelégeli az éppen aktuális állapotot és visszakívánkozik a helyesnek, megszokottnak véltbe.
Nagyon jó, hogy van ez a belső hang, ez a belső karmester, a belső túlélőművész, aki segít, hogy újra és újra visszataláljunk önmagunkra.

Eszembe jutott egy hasonlat a saját ilyen helyzeteink és a hóvirág élete között.
A kis hóvirág is észleli ha közeledik a tavasz, érzi, hogy meghívást kapott arra, hogy megnyilvánulhasson. Ugyan elkövette azt a hibát, hogy idő előtt is kidugott egy-két levélkét (sürgetően várta a hideg, sötét tél végét), amiből van ami el is fagyott. Sajnálta önmaga ok nélkül elfagyasztott kis levélkéjét, de belülről tudja, hogy ott benn mégis van annyi erő, hogy minden sérült levélkéje helyett is újat növesszen és kidugja fejét a dermedt földből, hogy szétnézzen, rácsodálkozzon a napfényre. Tudja, hogy nem is tehet mást, mert ízig vérig érzi, hogy ő a hóvirág, s minden maradék kis erejével szeretné betölteni küldetését hóvirágként.

Hozzászólásokhóvirág

"Én hóvirágcsokrot szeretnék kapni szerelmemtől!"
Büntetendő hóvirágot szedni és venni. Csak úgy mondom. Védett növény.Tavaly török hóvirágot

Tavaly török hóvirágot ültettem. Február- márciusban kell majd előbújnia. :) Nagyon várom már a zöld kis levélkéit. :) Régen Édesanyámmal rengeteg virágot ültettünk, és ez az első önálló kertészkedésem, és hiszem, hogy a tudással, amit örököltem, sikerrel jár. :)tavaszra várva

Kedves Harmatcsepp!
Igen tanulságos a Hóvirág-lét megélése, a tavasz várás csodájának átélése.
Jó tudni, hogy a tavasz ereje újra eljön és segít a hóvirágnak is meg nekünk is.

Kedves Szivárványvirág!
Igazad vagyon a hóvirággal kapcsolatban, ő teszi a dolgát csendben, magától értetődően.
Én emberként elvesztem néha a "fonalat", ezért állítom őt önmagam elé példaképül és csodálatom tárgyául.
S hálás vagyok azért, hogy vannak/lehetnek példaképeim, akikről filozofálhatok, addig is amíg nem érint meg a várva várt tavaszi napsugár.Aranyos, de a hóvirág nem

Aranyos, de a hóvirág nem filozofálgat, csak x hómérsékleten előbújik.