Melinda blogja

Félelem és agresszió

félelem és agresszióManapság szinte senki nem akarja, hogy dolga legyen az agresszióval. Hihetetlenül dühít és zavar bennünket, de ennek ellenére folyamatosan szembetalálkozunk vele.

Háború, terrorizmus, erőszak, elnyomás, kínzás, pusztítás...

Miért vagyunk agresszívak? Tovább »

Önismeret

önismeret„Gnothi szeauton: Ismerd meg önmagadat!…”
Ez a híres mondat, a görög delphoi jósda bejárata felett olvasható. Ez az a hely, ahova sok-sok ember elzarándokolt, hogy jövendölést kérjen, hogy megtudja, milyen sorsot szánt neki az ég? Szeretve lesz, vagy a magány kíséri útján? Gazdagságban vagy szegénységben fogja élni az életét?
A bölcs delphoi jós azt felelte a kérdésekre: „Ismerd meg önmagadat és tudni fogod Tovább »

Címkék:

Szeretet

szeretetMinden ember vágyik a Boldogságra, a Harmóniára, hogy az életét minden szépségével együtt, önfeledt vidámsággal tudja megélni. De ahhoz, hogy így tudjunk élni, szükségünk van arra, hogy megtaláljuk a Belső Békénket.

De Milyen út is vezet a Belső Békéhez?
Hogyan találhatjuk meg? Tovább »

Az érintés csodája

E. T. ETIgényünk az érintésre velünk született ősi késztetésünk. Fontos, hogy megérintsük, megsimítsuk, megtapogassuk a körülöttünk levő dolgokat, így ismerve meg a minket körülölelő világot.
A tapintás különleges helyet foglal el érzékszerveink sorában. Több ezer idegvégződésünk segít abban, hogy tapintás közben értékes információkhoz jussunk. Bőrünk olyan rezgéseket is továbbít, amire többi érzékszervünk nem képes.

Azok a gyermekek, akiknek a családjában az érintés, a simogatás és az ölelés napi szinten jelen van, egészségesebbek lesznek, Tovább »

Címkék:

Karácsony, Ajándékozás

karácsony ajándékok idézetA karácsony a szeretet ünnepe és ilyenkor ajándékokkal próbáljuk meg kifejezni a szeretetünket mindazoknak, akik fontosak az életünkben. Igyekszünk kitalálni, hogy minek is örülnének a legjobban, mivel is tudnánk a legnagyobb örömet szerezni Nekik. Gondolunk mindenkire, aki fontos Nekünk, de tényleg eszünkbe jut-e mindenki, nem feledkezünk-e meg valakiről?
Ha azt kérdezem Tőled, hogy magadnak is szánsz-e ajándékot, mi lenne a válaszod?
Eszedbe jutottál-e magadnak? Elgondolkoztál-e azon, hogy mit is Tovább »