Csak az számít, hogy te mit gondolsz magadról!

Ne foglalkozz a bírálókkal és ítélkezőkkel!

Amikor valamire vágysz, valamit szeretnél megvalósítani, elérni az életedben, higgy benne, hogy a Magasabb Intelligencia ösztönöz erre. Téged választott erre a feladatra, mert tudja, hogy képes vagy rá, célja van veled és a terveiddel. Soha ne fojtsd el magadban ezt a vágyat, főleg akkor nem, ha mások nem hisznek benne, hogy meg tudod csinálni, esetleg (többnyire a hátad mögött) gúnyolódnak, bírálnak vagy elítélnek miatta.

Ne hagyd, hogy győzzön a "mit mondanak majd az emberek", vagy a "családom ezt sohasem értené meg", vagy "a barátaim elfordulnának tőlem". Csak az számít, hogy te hogyan érzel az adott dologgal kapcsolatban. Ha izgatottság fog el, amikor rá gondolsz, lelkes vagy, amikor azzal foglalkozol, újabb és újabb ötletek állnak sorban a fejedben, amikor azt a dolgot tervezed, akkor ne hagyd, hogy bárki visszahúzzon! Csak csináld! Biztos, hogy képes vagy rá! Minden terv, amiben rendületlenül és pozitív töltettel hiszel, megvalósul és sikert hoz! A legvadabb terved is.
Az ember csak akkor lehet maradéktalanul boldog, ha ott él, ahol igazán szeretne, ha úgy él, ahogy igazán szeretne, ha azzal él, akivel igazán szeretne, ha azt csinálja, amit igazán szeretne. A te vágyaid a tieid, nem másoké. Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életed, hogy a racionalitásra hivatkozva mások döntsenek helyetted. Ha nem tesz boldoggá a munkád, lépned kell. Ha nem tesz boldoggá a kapcsolatod, lépned kell. Rajtad kívül senki sem tud változtatni a helyzeteden. Amint a jó érzéseidet kezded követni, rohamos mértékben válik jobbá az életed, szinte meseszerű lesz a köréd épülő új világ.

Ha a családi kötelékeid megsínylik a váratlan önbizalmadat, ne aggódj, már időszerű volt, hogy lazábbak legyenek. Ha a baráti kapcsolataid nem élik túl a fejlődésedet, ne aggódj, már időszerű volt, hogy véget érjenek.
Napoleon Hill így ír erről: "A legtöbb ember megengedi rokonainak, barátainak és másoknak, hogy olyan mértékben befolyásolják, hogy már képtelen élni a saját életét. Mindez csak azért lehetséges, mert félnek a bírálatoktól. Sokan rosszul házasodnak, kitartanak döntésük mellett, és szerencsétlenül élik le az életüket, mert félnek a bírálattól, ami akkor érheti őket, ha kijavítják a tévedésüket. (Mindazok, akik engednek ennek a félelmüknek, tudják, milyen jóvátehetetlen pusztítást eredményez, lerombolva az ambíciók és az eredmények elérésének vágyát.) Milliók és milliók nem mennek felnőtt korukban tanulni, mert félnek a bírálattól, vagy hogy esetleg megmosolyogják őket. Számtalan nő és férfi, fiatalok és öregek, kötelességtudatból megengedik rokonaiknak, hogy tönkretegyék az életüket, mert félnek a bírálattól. (A kötelesség egyetlen embertől sem követeli azt, hogy hagyja szétrombolni személyes ambícióit és azt a jogát, hogy a saját életét élhesse.) Az emberek nem mernek kockázatot vállalni az üzleti életben, mert félnek a bírálattól, amiben kudarc esetén részük lehet. A bírálattól való félelem ilyenkor erősebb, mint a siker utáni vágy."

Azt nem tudod megakadályozni, hogy mások véleményt alkossanak rólad, a külsődről, a gondolataidról, a kapcsolataidról, a tanulási vagy munkamorálodról, a gyereknevelési módszereidről, a karrierépítési technikáidról, a vállalkozó szellemedről, a vágyaidról. egyszóval az életedről, de azt igenis meg tudod akadályozni, hogy hatással legyenek rád. Meg tudod tenni, hogy ne foglalkozz velük. És ha boldogan akarsz élni, tedd is meg!

/Forrás:Internet/

Hozzászólások:)

Sziasztok!

Lehet, hogy sokan azt fogják gondolni,hogy önző vagy.
Na és? Senki nem fog azon fáradozni helyetted,hogy boldog
legyél.

Nagyon igaz, amit Melinda írt az elfogadásról.
Nekem is nehéz volt nézni,hogy egyesek feladják az álmaikat.
És nem vettem észre,hogy néha ugyanazt csinálom, ami engem is zavar...
De már kezdek jó útra térni:)

Cathsy, kérlek ne hallgass azokra, akik ilyeneket mondanak Neked!
Azok, akik igazán szeretnek, úgysem a külsőségek alapján ítélnek meg.
Mindenkiben van valami szép, biztos vagyok benne,hogy mások sokkal
több jót találnak Benned, mint Te saját magadban.
Fel a fejjel, mert ritka a vagány, motoros történész:))

Szép napot Mindenkinek!Szép gondolatok!

De nem egyszerű a befolyásolás-mentesség kialakítása. Nekem, legalábbis sok idő volt(Vagyis van, mert ez örök küzdelem).
Elsőként itt az egyetem: a tanárom azt mondta, megbuktat történelemből, ha olyan egyetemre megyek, ahol abból van felvételi. Meg, amúgy is, hülye vagyok az egyetemhez, fel se vennének. Aztán, az érettségi óta eltelt 10 év, és most egyetemista vagyok, még csak elsős, és eddig két kis vizsgám volt, de eddig színkitűnő vagyok. (Na jó, csak azért, mert a harmadik, a latin eredményét, még nem tudom. :D )
A motorozás még lassabban ment. Ovis koromban szerettem bele a motorokba, a család tiltakozott, már akkor is. Tavaly raktam le a jogsit, belenyugodtak, de valószínűleg csak azért, mert nincs motorom, és úgy gondolják nem is lesz.
A tetoválás volt a leggyorsabb: amiről nem tudnak, az nem fáj alapon nem szóltam nekik. :) Nekem tetszik, akinek nem, az ne nézze. Balhét nem akarok, ezért apu, anyu nem láthatja.
Egy belémégetett gondolattól kéne még megszabadulnom, bár nem tudom hogyan. Ronda vagyok. Ezt sokan belém sulykolták. És hiába állok a tükör előtt, és őszintén mondogatom, hogy ez is szép rajtam, az is szép rajtam. A gondolat nem tágul. Ha véletlenül még el is hiszem, hogy szép vagyok, rögtön visszavág a kis hang: ha szép lennél, lenne pasid, de egy ronda bénaság vagy, így nincs, és nem is lesz, te bolond vénlány!Borzi,Tiszavirág,sterkeni,vkati78,Fleur,Datarop,

Köszönöm a hozzászólásaitokat!Ahogy látom icipicit megoszlik úgymond a vélemény.Fleur.,szerintem ne ad fel!Hidd el,sokszor sokunknak nem egyszerű mindez.Én is,te is és más is van hasonló cipőben mint te!Vannak akiknek ilyen jellegű témákról vagy más pozitív gondolkodással,spiritualitással kapcsolatos témákról vagy Istenről kezdesz el beszélni..,csak nézz rád az illető és azt gondolja talán:ez bolond vagy bármi más átfuthat az illető agyán.Nem könnyű ez tény.Ám el kell fogadni másoknak azt,hogyha mi nem gátoljuk őt bizonyos dolgokban,akkor ő se tegye ezt meg velünk!Inkább próbálja elfogadni,hogy nekünk akik itt oly sokan vagyunk(s még mennyien a világban)és hiszünk a TITOK-ban és nekünk ez jó,erőt ad,vagy feltöltődést vagy bármi mást..,és általa megváltoztathatjuk az életünk(akár ő hisz benne akár nem)az illető személy legyen oly szíves ne ránk erőltetni a saját akaratát úgymond ha mi sem tesszük ezt!Így van?Mindenkinek joga van úgy élni az életét ahogyan szeretné..,és arra kérünk másokat akik nem hisznek a Titokban vagy másban,hogy mindezek ellenére ne nézze"bolondnak"a másik személyt,se boszorkánynak vagy bármi másnak..,mert mi nem vagyunk azok..!Csupán melegszívű,szeretre "éhes"és sok más pozitív jó tulajdonságokkal rendelkező emberek,akik csak JÓL szeretnék ÉLNI az életüket önmagukkal,és másokkal együtt!Kell nagyon az emberiségnek az,hogy JÓ ÉLETET éljen!!!Nagyon KELL!!!:)

Sziasztok!

Köszönöm ezt a cikket, nagyon sokat jelentett!:)

Egyszer megkérdezte egy barátnőm,hogy miért akarom megváltoztatni az
életemet.
Erre azt válaszoltam, mert az igazat megvallva így boldogtalan vagyok.
Egy kis ideig nézett rám, majd azt felelte: - Ááá, dehogyis...

"A sikerhez vezető utat nem ismerem, de a biztos
kudarchoz az vezet,ha mindenkinek a kedvében járunk."
/Platon /

Szép napot Mindenkinek!jó cikk, :D

jó cikk, :Dte is...

te is nem megtehetnéd, hanem megteheted! semmi sem értelmetlen, ha róllad van szó.... további szép napot...Bárcsak én is megtehetném

Bárcsak én is megtehetném ezt. De már belefáradtam az értelmetlen harcba.ja...

igen én is ezt teszem ami ide le van irva, és bizony tapasztaltam, hogy épp az akarta volna megakadályozni az egyik álmom, célom elörrehaladását, akinek épp mellettem kellet volna lenni mindenben.és egyszer már sikerült hátráltatni ezzel a módszerrel, amit most is akart. rájöttem, hogy nem hagyom magam, mert ő csak le akar huzni a saját céltalan szintjére.amikor erre rájöttem, megigértem magamnak, hogy ÉN vagyok az első aztán a többi....és rendületlen haladok a CÉLOM felé!Köszönöm

Ezek akár az én gondolataim is lehetnének, próbálom én is eszerint alakítani az életem és ez nagyon jó érzéssel tölt el.Kedves Melinda!!

Hálásan köszönöm.....:)))))))

Szeretettel

Tiszavirág