Józan paraszti ésszel a vonzás törvényéről

A pozitív gondolkodás önmagában semmire sem jó. Talán jobban érzed magad egy-egy szituációval kapcsolatban, de attól még nem fog semmi megváltozni. Elmondom a nagy titkot rögtön az elején: ha azt szeretnéd, hogy bármi megváltozzon, tenned kell valamit. Valami mást, mint eddig, merthogy az a jelenlegi helyzet tanúsága szerint nem működött.

Senki ne gondolja azt, hogy ha csak ül és beszélget az „univerzummal”, abból majd valami csodálatos dolog fog következni. Önmagában ez nagyon kevés, és a cselekvést semmi nem helyettesíti. Ám a Titoknak is megvan a maga értelme: amint elkezdünk fókuszálni valamire az életünkben, egyből sikeresebbek lehetünk. Az illúzió pedig az, hogy a dolgok „csak úgy megtörténtek”. Vizsgáljuk meg a vonzás lépéseit józan paraszti ésszel:

1. Tudd, hogy mit szeretnél, és kérd az univerzumtól.
Magyarul: tessék tisztába jönni a céljaiddal. Fontos tudni, mit miért akarunk, és hogy az hova vezet bennünket rövid, közép és hosszútávon. Amint egy mederbe tudtuk terelni azt a sok dolgot, amit szeretnénk az életünkben (család, karrier, hobbik stb.), már sokkal előrébb tartunk, mint az emberek többsége. És a varázslat: a céljaid fogják meghatározni a döntéseidet és a cselekedeteidet.

Ja, és nem kell ehhez az univerzum engedélye. Amikor ezt a lépést végzed, egyszerűen mentálisan megnöveled a fontosságát annak, amit nagyon akarsz. Ettől lendületbe jössz, és nagyban nőnek az esélyeid arra, hogy el is érd. Ráadásul kételkedned sem kell abban, hogy megvalósul-e: te csinálod, nem valami csodára vársz.

2. Amikor a kívánt dologra koncentrálsz, érezz pozitív, nagymértékű emóciót, mint a lelkesedés vagy a hála.
Magyarul: szerinted ha szomorúan gondolsz valami célra, azt tényleg akarod? Nyilvánvalóan olyan célokat kell kitűzni magad elé, amik lelkesítenek, vagy pozitív érzelmekkel töltenek el. Ha elég sokat gondolsz arra, milyen jó lesz, ha eléred ezt a célt, lehetséges, hogy több hajlandóságot fogsz érezni magadban arra, hogy tegyél is érte valamit? Vagy legalább hogy ne tedd az ellenkezőjét?

Ha érzelmileg elég erősen összekapcsolódsz valamivel, egyre nehezebb lesz ellene cselekedni. A hirdetők ebből rengeteg pénzt csinálnak. Ha rá tudnak venni, hogy a termékükhöz a saját boldogságod érzését társítsd, eladták neked. Ha ezt önmagaddal is meg tudod tenni, újra tiéd az életed. Nincs itt semmi varázslat, elég, ha olyan dolgok felé mész, amik örömöt okoznak.

3. Érezd úgy, és viselkedj úgy, mintha a kívánt dolog már a tiéd lenne.
Magyarul: ha sovány akarsz lenni, ne pizzán és csokin élj, mert a soványak azt nem csinálják. Ha gazdag akarsz lenni, hagyd abba az önsajnálatot, dolgozz keményen, és járj vállalkozó szellemű emberek közé, mert a gazdagok is így tesznek.

Amint magadra tudod ölteni azt az érzést, hogy már birtoklod, amire vágysz, megnő az önbizalmad ezzel kapcsolatban, és bátrabban, határozottabban cselekszel. Ez viszont másokra is kihat, és hajlandóbbak lesznek veled barátkozni, üzletet kötni, vagy amit szeretnél. Ráadásul észreveszel olyan lehetőségeket is, amik eddig elkerülték a figyelmed. Ez olyan, mint amikor épp kis fehér autót akarunk venni: hirtelen mindenhol kis fehér autókat látunk az utakon. Ez is csak a fókusz kérdése.

4. Légy nyitott arra, hogy fogadd a vágyott dolgot.
Magyarul: ha úgy érzed, valamit nem érdemelsz meg, vagy lehetetlen számodra, hogy azt elérd, akkor biztos, hogy nem is fog soha megtörténni. Még ha valami véletlen folytán ott kopogtatna is az ajtódon, nem hallanád meg. Mint a fiú és a lány, akik odavannak egymásért, de sosem közelednek, mert mindketten azt hiszik, a másik túl jó hozzájuk. Vagy az áldozat, aki mindig visszautasítja a segítséget, mert úgy érzi, nem érdemli meg, vagy kellemetlen számára.

Ha képes vagy félretenni az önmagaddal kapcsolatos kétségeidet, aggodalmaidat, és az általános szkepticizmust, akkor el tudod majd fogadni azt a tényt, hogy érsz annyit, amennyit szeretnél. Lehetsz az, aki szeretnél, megteheted, amit szeretnél, és birtokolhatod, amit szeretnél.

A valódi titok: a cselekvés törvénye
Nincs szükséged a szellemre a palackban, hogy megvalósítsd a céljaidat. Minden aggodalom, bizonytalanság és kétség legjobb ellenszere a cselekvés. Ha hinni szeretnél az univerzumban, az jól van úgy, csak ne felejtsd el: az is te vagy. Jó dolog összhangban lenni a szellemi mivoltunkkal, hiszen azok vagyunk valójában. Bárki képes bármire, komolyan. De tenni kell érte. Találd ki, higgy benne, aztán valósítsd meg. Varázslat? Lehet. De csak azért, mert olyan kevesen látják az egyszerűségét.

Forrás:Nana.hu

Hozzászólásokjózan paraszti ésszel sokkal egyszerűbb

Nagyon tetszik amit írtál .

Jó látni amit én is gyakran használok más is alkalmazza ,,A józan paraszti ésszel ,, . Nagyon sokszor mondom gondolkodjunk csak józan paraszti ésszel sokkal egyszerűbb kivitelezni dolgokat , mi a francnak bonyolítani ( az a politikusoknak , és az ügyvédeknek való , és el vész a sok bábaközt .... :):-))

:-)

Na csak ideértem :-))

Eszembe jut valami.

Mindenki szeretne boldog lenni, ezért keres. Talál. Pl egy képet. Majdnem annyi, mint a Titok, amiről most épp nagyon nagyon próbálunk fejtegetni.

Csak egy kép: ami arról szól, hogy ha nem boldog, változtass, tegyél valamit másképp.

Ha pedig boldog vagy, tedd, azt , amit eddig.

Remélem látható:Nagyon jól összefoglaltad a

Nagyon jól összefoglaltad a dolgokat!:)Ajajj!

Akkor viszont én kérek elnézést, hogy elkerülte a figyelmem. Sajnálom.
Köszönöm szépen a válaszod és a türelmed velem szemben.
Nagyon szép napot kívánok és csakis a legjobbakat! :)Ritocska!

Köszönöm ismételten a hozzászólásod.Igen,senkit sem akarok megbántani..,inkább a szeretet nálam a befutó,és valóban fejlődni akarok..,ezért is vagyok itt,ezért is olvasgatok itt is,könyvekből is,mert AKAROM!:)Mint mindenki én is alkalmazni,érezni,tanulni,élni akarom az életem és a vonzás törvényét!Lehetőségek bőven akadnak mindig mindenhol:).
Köszönöm azt is,hogy jelezted ha mástól írok ide cikket,akkor jelezzem a forrást vagy írjam ki idézet..,megfogadom..,ám a kezdetektől ott szerepel a cikkem alján,hogy honnan is írtam ki az írást!!!
Sőt az is megígérhetem,hogy lesznek saját gondolatok is,ahogyan eddig is voltak:)!Csodás napokat neked,és sok sikert az éltedben!(Figyelem azért az írásaid..:) és másét is persze.)Vannak itt jó blogok!!!!Emlékező!

Köszönöm szépen..,aranyos vagy..és így van:)!Minden jót,csodás napokat..,szeretetet,örömet,mosolyokat,békét,beteljesült vágyakat kívánok:)))!Melinda védelmében írom csak,

Melinda védelmében írom csak, hogy a forrás a szöveg végén van és a kezdetektől ott is van.
Szóval ő tökéletesen járt el.

Szeretettel. :)Kedves Melinda!

A tartalomhoz és a hozzászólásokhoz nem kívánok többet szólni.

Írásodból úgy olvasom egy kedves, fejlődni vágyó valaki vagy, aki nem szeretne senkit megbántani, sőt talán épp ellenkezőleg, szeretettel vagy mások irányába.
Ily módon megjelentetni más írását egy picit félrevezető. Ezért arra kérlek, hogy a jövőben, ha idézel bárhonnan, kérlek, írd ki, ha a forrást nem is jelölöd, legalább annyit, hogy idéztél. A fórumon ez már többször szóba került és több vita is folyt a plágiumról, ezért előre jelzem ez a hsz nem vitaalap. Ezt csak íróként Neked írom, egy kérés, amit persze vagy elfogadsz vagy nem.

Köszönöm és a legjobbakat Neked és Mindenkinek a továbbiakban is!Kedves mindenki! :)

Véleményem szerint attól próbál menteni a cikk, hogy nehogy azt higgye bárki is, hogy otthon ül a fotelban (mindig), arra gondol, hogy de jó lenne X millió Ft-ot szerezni valahonnan, és akkor egyszer csak csengetnek, és ott lesz az ajtó előtt az összeg. Mert több olyan emberrel találkoztam, aki kb így értelmezte (na jó picit sarkítottam) a könyvet, aztán félredobta, hogy nem is működik....
Én is félredobtam, mikor 18 évesen gimnazistaként nem lettem gazdagabb X millióval 2 héten belül... de nyilván nem hittem eléggé...bár nem ártott volna besétálnom egy lottózóba legalább...tehát TENNI kell érte, valóban.
Az első mondat szerintem nagyon erős: "A pozitív gondolkodás önmagában semmire sem jó." aztán óvatosan odatéve, hogy csak arra, hogy jól érezzük magunkat... hát de nem ez a célja mindenkinek? :)
De egyébként egyetértek Melindával, mert kicsit a 2 évvel ezelőtti önmagam kritikáját fedeztem fel benne! Ahogy a hozzászólásokból is látszik: a dolgok nem csak feketék és fehérek...akarni kell, TENNI KELL, és az Univerzum egyengeti az ambíciózus folyton folyton gondolkodó földlakócskák útját :)Sziasztok!

Hu,nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást a "cikkemhez"!Úgy látom nagyon megoszlanak itt a vélemények..,amivel semmi baj nincsen..,sőt!Ám kicsit azt hiszem félre értetettek engem.Nem az én gondolataim vannak a sorokban,a neten találtam ezen cikket amit mindenképpen szerettem volna veletek megosztani,mert sokan így gondolkodunk,vélekedünk,cselekszünk..,nem találjuk meg önmagunkat,az utunkat,és nem tudjuk hogyan vágjunk bele,mit tegyünk,stb.Ezen cikket csak azért mertem ide betenni,hogy mások is átlássanak dolgokat,hogy segítsek,hogy általatok írt vélemények által jól átrágjuk a témát és erőt,segítő kezeket nyújtsunk másoknak!Én nagyon is hiszek a vonzás törvényében olvastam is a könyvet,a filmet is láttam,és nem most léptem be közétek ide az oldalra..,már több mint 2 éve:).Örülök annak,hogy rátaláltam erre az oldalra,hogy itt lehetek köztetek!Annak is,hogy magam által és általatok is sokat fejlődhetek,sok erőt meríthetek és mindig egy-egy lépéssel közelebb jutok mindehhez ami az életem szebbé és boldogabbá teszi!Én nagyon szépen köszönöm amiket írtatok,de tényleg!Sokat lehet az írásaitokból tanulni!Na pont ezért került fel ezen cikk!!!
Dezoxi!Te teljesen félre értettél..,de nem baj..,köszönöm a te véleményed is!S ami a soványságot illeti..,hm..,igazad van.Én is egy átlagos(se nem vékony,se nem kövér..,kettő között)vagyok,de jól érzem magam a bőrömben:))S ez a lényeg..,ezen kérek mindenkit,hogy ne akadjon ki a cikkben,mert mindenki olyan amilyen és el kell fogadnunk másokat úgy ahogy van,de segíteni is lehet ha kéri és elfogadja..,ám önmagunk is kell hozzá.Ám mégis amit keményen odatettél úgymond az írásodban,nos az is kell!Köszönöm.
Emlékező!Neked is köszönöm szépen..,hasznos amit írtál te is!
Ritocska!Neked is köszönettel tartozom!Van igazad amúgy.Ezen mondatod lehet igaz rám:Melinda talán még csak érti, de nem érzi.Sok mindent értek,ám talán nem tudom még kellően használni a vonzás törvényét.Ám nagyon szeretném kellően megérteni is,és használni is!Ebben kérem a segítségeteket,adjatok sok erőt nekem is,sok hasznos és fontos info-kat,bár tudom én is kellek hozzá jócskán!Sokat tanulok itt,rengeteget olvasom a különböző írásaitokat,amik mind hasznosak,és kellenek!Kisebb siker élményeim voltak már,ám úgy érzem teljesen még nem tudom alkalmazni a vonzás törvényét,de azon vagyok és nem adom fel!!!!Pl.páromat hiszem,hogy a vonzás törvénye által sikerült "meg találnom"ill. megtalálnunk egymást,és ez sem semmi már:)Igaz?
Angelgirl!Köszönöm a te szavaid is,szintén hasznosak!Ragyogás!Neked is mindent köszi!Hálás vagyok itt nektek,és örülök annak,hogy lett ismét egy téma ami felkeltette az érdeklődést,amiből ismét sokat tanulhatunk,segíthetünk önmagunkon és másokon:)!S amúgy is:az ismétlés a tudás anyja:)))!
Csodálatos napokat kívánok nektek,és váljon valóra mindannyiunk álmai ill. vágyai!Segítsük továbbra is egymást,mert itt mindannyian(szerintem) cél egy út felé megyünk,csak mindenki másképpen..,ám mindenki boldog sikeres,kiegyensúlyozott,szebb életre vágyik és jó egy ilyen közösség tagja lenni!Sokan tanulhatnának tőlünk!:)))Millió ölelésem mindenkinek!Én azt veszem ki, hogy

.Én azt veszem ki, hogy

Én azt veszem ki, hogy Melinda leírta az akaraterő pszichológiai folyamatát. Ez minden.
Ám ettől sokkal többről van szó, csak erre az, aki a megszokott módon szemléli a világot, nem lát rá, nem veszi észre.
Ott vannak a "véletlenek" Amik ugye nem is azok. Például, hogy éppen pont jókor találkoztam valakivel, mert tudott segíteni nekem. És pont ő kellett ahhoz, hogy azt elérjem.
A belőlünk szakadatlanul kiáramló energia, ami mindennel kommunikál. Igen, ez utóbbi a legfontosabb. Ha ez gyenge és az amit kisugárzol magadból zavaros, akkor olyan zavaros is körülötted minden.

És még lehetne sorolni a fizikai érzékelésen túli összetevőit.

Tökéletesen egyetértek Angelgirl-el, hogy minden út ugyan oda vezet.
Minden vallásnak ez a lényege, csak más szemszögből és más egyéb nem teljesen beleillő dogmatikus értelmezésekkel, de minden út Rómába vezet. Én is ezt szoktam mondani. Csak nem mindegy milyen kényelmesen :)

Hát ez a lényeg.:)

Emlékező az elején csodásan összefoglalta a lényeget. Az egész teremtés kulcsa, h az ego mikor kapcsol ki, mikor képes az ember a "csak" cselekvésre az érdekvezérelt cselekvés helyett. Arra, ami körülbelül úgy írható le, teszem, mert nekem épp ez a jó nekem. (De még ez is egyfajta érdek, de már merőben más, mint a teszem, mert talán nekem jó lesz így majd valamikor).

A létezés során van az a státusz, hogy megy az egojáték ezerrel. Ez, ahogy Angelgirl is írja, a "saját valóság". Mindenkinek a saját valósága. Amit nyugodtan hívhatunk az illúziók világának is, hiszen annyira szubjektív, hogy a valós, igazi valósághoz, amiben mindennek csak egyféle jelentése van (az előjel nélküli létezés), nem sok köze van.
Valahogy úgy, mint egy ételnél. Van egy gulyásleves. Van, akinek ízlik és van, akinek nem. Van, aki csak a levet szereti belőle és van, aki csak a csipetkét. De, ha kívülről nézzük, nem egyéb, mint egy leves. Jó vagy rossz, megítélés kérdése.

Dezoxi elment a részletek felé és nagyban egyetértettem vele is és lehet, h ő is még vagy ezer dolgot tudott volna hozzátenni, ahogy én is. De/és...

A tartalmat mindenki maga adja. És ki milyen tartalommal tölti fel az értékelését. Ez a difi.
Melinda talán még csak érti, de nem érzi. Vagy csak nem tudja átadni, amit érez. Ugyanakkor nagyon becsülendő az, h összeállította ezt az írást és másoknak igyekszik ezzel segíteni. Én ezt így értékelem az én valóságról szőtt illúzióvilágomban. :)

Szóval az igazság valahol az, hogy nincs igazság, csak ettől sokan megriadnak. Mert akkor ugyan mi van? Valaminek csak kell lennie! Ahogy az is ijesztően hathat, ha nem támaszkodhatnak az elméjükre és valaki azt mondja nekik, nem feltétlenül kell cselekedni, vagy a cselekvés merőben mást jelent, mint, amit a közfelfogásban tartunk cselekvésnek... :)

Mindenkinek a legjobbakat! :)Jó érzés tanulni tőletek:)

Kedveseim:) Öröm számomra, és felemelő érzés olvasni soraitokat. Angela, Dezoxi, / a neved olyan furcsa volt elsőre/ Ritocska, Melinda.... Köszönöm! Hálásan köszönöm! Hálás boldog vagyok, attól amit olvasok- Tőletek:) AnikóKedves Melinda!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Örülök, hogy elindultál az úton, s annak is, hogy mindent ilyen pontosan megértettél. Lassan majd rá fogsz jönni, hogy mindaz a megközelítés melyet itt vázoltál, csak az ego-d kapaszkodása a régi dogmatikus tanokhoz. A "titok" valóban az amit leírtál. Aki látta a filmet és semmi mást előtte, az tudja, hogy a képekből szó szerint ez jön át megfűszerezve egy kis hittannal. Én is kerestem még elejével a "racionális" válaszokat a kérdéseimre, hiszen az egész eddigi életünkben ezt sujkolták belénk. Mindenhonnét csak az jött, hogy mindenre van magyarázat. Ez igaz is, csak éppen eleddig ezzel még tudományosan nem foglalkoztak, s így igen kevés adattal rendelkeznek ahhoz, hogy magyarázat legyen mindenre. Többek közt én is felhívnám a figyelmedet a "továbbtanulásra". Mert az egód irányítása tévútra fog vezetni. A kezdeti sikereket hatalmas pofára esés követi majd. Tapasztaltam :) Minden szavad igaz, ha azokat egy uralkodó életén keresztül szemléljük. Ő kíván valamit, a pribékek rohannak teljesíteni azt.
Szerinted nem lehet szomorúan kívánni? Jártál te mostanában emberek között? Szinte mindenki azt csinálja (sajnos). Tele vannak szomorúsággal, haraggal, kétségbeeséssel, s ezeket teremtik maguknak.
Írtam egy bejegyzést: "Azok a csodálatos negatív gondolatok" címmel. Kérlek olvasd el és gondolkodj el a józan paraszti ésszel való magyarázaton. És ha lehet a véletlen, meg a szerencse, stb. dolgokat felejtsük el. Azt már bizonyára te is tudod, hogy nem léteznek.
Azokra a dolgokra pedig amiket leírtál, fordíts egy kis figyelmet. Ne dőlj hátra büszkén, hogy "én ezt most jól megmagyaráztam, minek kell ezeknek itt játszani az agyukat", mert az a tuti-frankó amit te hiszel, csak a Te igazságod. Még!!!
Az első pontban felvázoltál egy tipikus törtető típust, akinek a céljai határozzák meg a cselekedeteit. Akármi akarok lenni. Mindegy milyen módon (áron), de tetteimmel elérem a vágyott célt. Sajna látunk erre példát épp eleget. Biztos, hogy ez az ami kell?
A második pontban foglaltakat már az előbb felvázoltam. Még hogy nem lehet negatívan teremteni. Az megy csak igazán könnyen :)
A harmadikból kiragadnám a sovány témát. Hány olyan embert ismerünk aki tömi magába a csokit, pizzát, kólát, stb., s mégis olyan gebe, hogy elfújja a szél. Azt mondod járjak pl. vállalkozó szellemű emberek közé. Akkor itt egy "életszerű" példa: Megyek az utcán, s látok egy vállalkozó szellemű embert, akit megszólítok, s már aznap az ő társaságába kezdek járni. Nem kéne először valami módon eljutnom arra a szintre, hogy ezeket az embereket egyáltalán észre vegyem?
A negyedik pont úgy korrekt ahogy van. Ehhez no comment!

S legvégül, a titok nem a cselekvés, hanem a vonzás törvénye! Valamit benéztél.Eszement, ezt gyakran mondja a kishitű. Na és? És, ha igen?

Minden sora ennek az írásnak, gondolat ébresztő!Így is jó...

Kedves Melinda79!

Ez is egy vélemény és gondolkodás vagy inkább, ahogy te mondod egyfajta cselekvési útmutató. Nincs ezzel semmi baj sem, de komolyan. Ha neked és még sok más hasonló gondolkodású embernek így működik, gratula. Sztem a lényeg, h te is használod a titkot, így vagy úgy, de írsz róla, "élsz benne", egyszóval már a tiéd. Örülök, h leírtad, köszönöm. Szerintem sok MLM-es, pénzügyi tanácsadó, vállalkozó, igazgató stb igazolja szavaid hihetőségét és kézzelfoghatóságát.
Azonban itt az oldalon sztem egy icike-picikével többen vannak azok, akik a Secret filmet, könyvet úgy hasznosítják, ahogy első olvasásra, ill. hallomásra, értelmezték.
A titok maga pont ebben rejlik sztem, hogy tökmindegy melyik "úton" indulsz el, a lényeg, h egyirányba haladtok, és a végén találkozni is fogtok, mert ugyanaz a célállomás. Csak éppen más megközelítésből...
Ezernyi megközelítés Fóka szavait használva "valóság" létezik, és ez vagy éppen a tiéd csupán egy a megannyi, és megannyi valóságból.

Köszönöm, h megosztottad velünk, és ezzel egyidejűleg hozzászólásra is sarkalltál engem!
Köszönöm, és "Isten hozott!" (ha nem veszed zokon... :-)

AngeKedves Emlékező!

Mélyen egyetértek vagy inkább "együttérzek" :) a hozzászólásoddal. Bennem is hasonló dolgok mozogtak olvasáskor.A józan paraszti ész így

A józan paraszti ész így gondolkodik. Éppen ezért nem látja, és nem érti a lényeget.
És mivel észről van szó, így hát mindent meg is akar magyarázni és érteni is akar.

Ez a Józan paraszti ész.

De a vonzás törvénye ettől fényévekre van, amit józan paraszti ésszel nem lehet megérteni és nem lehet magyarázni.
Szóval ezt inkább józan paraszti egónak hívnám. De az ész is találó.

Tőlem egyszer megkérdezték valamivel kapcsolatban, hogy - elment az eszem? - A válaszom az volt, hogy sokáig tartott, de megérte. :)