A szeretet a hajtóerő

Minden, ami lenni szeretnél, amit tenni szeretnél, vagy el szeretnél érni, a szeretetből táplálkozik. Szeretet nélkül nem lenne pozitív erő, ami arra ösztönözne, hogy reggel felkelj, dolgozz, játssz, táncolj, beszélj, tanulj, zenét hallgass vagy bármi mást tegyél. Olyan lennél, akár egy kőszobor. A szeretet pozitív ereje inspirál, hogy mozogj, ez tölt el vággyal, hogy legyél, vagy bármit elérj. A szeretet pozitív ereje képes bármilyen jót létrehozni, gyarapítja a jó dolgokat, és megváltoztathat bármilyen negatív dolgot az életedben. Hatalmad van az egészséged, a vagyonod, a karriered, a kapcsolataid és az egész életed összes területe felett. Ez a hatalom – a szeretet pedig benned rejlik!

De ha hatalmad van az életed felett, ez a hatalom pedig benned rejlik, akkor miért nem csodálatos az életed? Miért nem nagyszerű minden egyes területe? Miért nincs meg mindened, amire vágysz? Miért nem sikerül mindent elérned, amit szeretnél? Miért nem csordul túl a lelked az örömtől minden egyes napon? A válasz: mert választanod kell. Választanod kell, hogy szeretsz és a pozitív erőt táplálod – vagy nem. És akár tudatosul benned, akár nem, életed minden egyes napján, életed minden egyes pillanatában meghozod ezt a döntést. Kivétel nélkül, minden alkalommal, amikor valami jót tapasztaltál, szerettél és a pozitív erőt tápláltad. És minden alkalommal, amikor valami olyasmit tapasztaltál, ami nem jó, nem szerettél, az eredmény pedig csupa negatívum lett. A szeretet forrása minden jó dolognak az életedben, a szeretet hiánya pedig minden negatív dologé, minden fájdalomé és szenvedésé.

A lényeg tehát az, hogy megismerd az egyetlen és egyedüli erőt, ami minden jó dolgok forrása ebben a világban, és arra használhatod, hogy megváltoztasd az egész életedet. De ehhez először is meg kell értened, pontosan miképpen működik a szeretet.

A szeretet vonzereje

De mi is valójában a vonzás ereje? A vonzás ereje a szeretet ereje! A vonzás tehát egyenlő a szeretettel. Amikor azt érzed, hogy vonzódsz kedvenc ételedhez, szeretetet érzel iránta – ha nem létezne a vonzás, nem éreznél semmit, minden étel ugyanolyan lenne számodra. Nem tudnád, mit szeretsz és mit nem, mert nem vonzódnál semmihez. A vonzás ereje révén érzed a szeretetet!

A vonzás törvénye tehát egyenlő a szeretet törvényével, ez az a mindenható törvény, ami mindent összefog és a helyén tart. Általánosságban a vonzás törvénye úgy működik, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Egyszerűen megfogalmazva ez a te életedben a következőt jelenti: amit kifelé adsz, azt kapod vissza. Bármit is adsz tehát önmagadból az életben, ugyanazt kapod vissza. A vonzás törvényének értelmében pontosan azt vonzod magadhoz, amit te adsz.

Adj valami pozitívat, és pozitív dolgot kapsz vissza – adj negatívat, és negatív dolgot kapsz vissza. Sugározz pozitivitást, és olyan életet kapsz cserébe, ami tele van pozitív dolgokkal. Sugározz negativitást, és olyan életet kapsz cserébe, ami negatív dolgokkal van tele. Hogyan sugározhatsz pozitivitást vagy negativitást? A gondolataid és az érzéseid által! Minden embert, körülményt és eseményt, akikből, és amikből életed pillanatai összeállnak, az általad kibocsátott gondolatok és érzések vonzanak hozzád. Az élet nem egyszerűen megtörténik veled – minden egyes dolgot annak megfelelően kapsz, amit te adtál!

Te teremted meg az életedet, gondolataiddal és érzéseiddel. Bármit gondolsz, vagy érzel, az teremt meg mindent, ami történik veled, és amit az életben megtapasztalsz. Ha azt gondolod és érzed, hogy „ma nehéz és stresszes napom van”, csupa olyan embert, körülményt és eseményt fogsz magadhoz vonzani, akik, és amelyek nehézzé és stresszessé teszik a napodat. De ha azt gondolod és érzed, hogy „az élet igazán jó hozzám”, csupa olyan embert, körülményt és eseményt vonzol, akik, és amelyek igazán széppé teszik életedet.

Mágnes vagy

A vonzás törvénye csalhatatlan: az életben mindent az alapján hoz el számodra, amit te magad adsz. Te vonzod magadhoz az anyagiakra, az egészségedre, a kapcsolataidra és a munkádra vonatkozó körülményeket. Amilyen biztos, hogy gondolkozol és érzel, olyan bizonyos az is, hogy a vonzás törvénye reagál a gondolataidra és az érzéseidre. Sugározz tehát pozitív gondolatokat és érzéseket, és az egész életedet megváltoztathatod!

Pozitív és negatív gondolatok

Gondolataidhoz egyaránt hozzátartoznak azok a szavak, amiket a fejedben megfogalmazol, és amiket hangosan kimondasz. Amikor azt mondod valakinek, „milyen gyönyörű napunk van”, először a fejedben születik meg a gondolat, és csak utána öntöd szavakba. Gondolataidból lesznek a tetteid is. Amikor reggel kikászálódsz az ágyból, először a fejedben születik meg a felkelés gondolata. Nem cselekedhetsz anélkül, hogy tettedet ne előzné meg egy gondolat. Ez azt jelenti, hogy a gondolataid milyensége határozza meg, hogy szavaid és tetteid pozitívak vagy negatívak lesznek. De honnan tudhatod, hogy a gondolataid pozitívak vagy negatívak? A gondolataid csak akkor pozitívak, ha arról szólnak, amit akarsz, és amit szeretsz! A negatív gondolatok pedig mindig azzal kapcsolatosak, amit nem akarsz, és amit nem szeretsz. Ennyire egyszerű az egész.

A legtöbb ember sajnos többet gondol olyasmire és gyakrabban beszél olyan dolgokról, amiket nem szeret. Több negativitást sugároznak magukból, mint szeretetet, ezáltal pedig akaratlanul is megfosztják magukat minden jótól az életben. Szeretet nélkül képtelenség jó életet élni. Azok az emberek, akiknek nagyszerű az életük, többet gondolnak arra, amit szeretnek, és gyakrabban beszélnek róla, mint arról, amit nem szeretnek! Akik viszont folyamatosan küszködnek, az esetek többségében arra gondolnak, amit nem szeretnek!

Csak arról beszélj, amit szeretsz!

Amikor az anyagi, a kapcsolati vagy az egészségügyi problémáidat sorolod, vagy arról panaszkodsz, nem arról beszélsz, amit szeretsz. Nagyon sok bosszantó apróság történik velünk nap mint nap, és ha hozzászoksz, hogy arról beszélj, amit nem szeretsz, minden apró bosszúság még több küszködést és nehézséget hoz majd az életedbe. Tehát mindig a napi jó hírekről beszélj! Mert ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, csakis arról kell beszélned, amit szeretsz. Ha papagáj módjára ismételgeted a negatív dolgokat, és folyton azt sorolod, hogy mi mindent nem szeretsz, szó szerint ketrecbe zárod magad, mintha valóban papagáj lennél. Minden egyes alkalommal, amikor arról beszélsz, amit nem szeretsz, egy újabb ráccsal bővíted a kalitka falát, ami elzár téged minden jótól. Ha jó életet szeretnél, tört össze a téged fogva tartó kalitka rácsait – szeress, és csak arról beszélj, amit szeretsz, mert a szeretet szabaddá tesz! Vagyis: érezned kell a szeretetet, ha táplálni akarod az erőt!

(Forrás:noiportal.hu)

HozzászólásokIgen

szia!

Szépen és igazán jól megfogalmaztad. A mondanivalója tanulságos. A probléma sokaknak ott lehet, hogy megfeletkeznek róla. És az első negatív hatás rögtön ki is ütik öket a szeretet szelencéjéből. Sajnos arra keres megerősítést, és azt rögtön észre is veszi. Pedig ha egy napunkat végignézzük este, akkor számtalan dolgot tudunk felhozni a jó történésekre. Nagyon nem mindegy mire figyel az ember. A jóra keresünk visszaigazolást, vagy a rosszra. Mert mindent alátámasztunk, megmagyarázunk. És valóban igaz, hogy szeretettel és bizalommal kell fordulni minden dolgoghoz. Szeretettel, és bizalommal fordulni, barátokhoz, és idegenekhez, szituációkhoz, saját cselekedeteinkhez, más cselekedeteihez. És ezt akkor is ha látod, hogy nem az sül ki belölle mint amire vártál. :-)))