Szerelem - szex - idősebb korban. Tabutéma - de miért is?

Minap egy kávézó teraszán ültem és hallgattam, akaratom ellenére, két fiatal megrökönyödését - amint épp egy idősebb, talán újbóli szerelmük fellángolását élő pár "turbékolásáról" beszélgettek.
Meglepődtem - miért is téma ez még mindig?
T A B U.
De még milyen?

Az még valahol normális, elfogadott, hogy a fiatalok megélik, olykor talán túlságosan is nyilvánosan szerelmüket.

De miért nem tudjuk elképzelni, hogy akár az idősebbek is lehetnek szerelmesek, s továbbmegyek, még szexuális életet is élnek?

Egy film - mely pont erről szól: A kilencedik mennyország.

Sokszor elhangzik az a szólás, "mindig olyan idős vagy, ahány évesnek érzed magad", s a tényleges kor, teljesen mindegy, a szíved legyen fiatal. Nem egy film, könyv mesél igaz, szép történeteket a szerelemről, s nem egy, az idősebbek szerelmi szövevényéről.
A szerelem nincs korhoz kötve.
De az sem - ezen lehet most sokan prűden reagálnak majd - ki melyik nemhez vonzódik.
S hogy ki hány éves egy párkapcsolatban, ki a fiatalabb, és ki az öregebb.
Az meg egyenesen homlokráncolásnak minősül, mikor az idősebb generáció, szexuális életéről beszél. Mitől másabb? Miért ne lenne rá igénye? Azzal, hogy bőre öregszik, fizikálisan talán már nem oly aktív, a vágy miért ne élhetne tovább?

Vannak időtlen dolgok, melyek soha nem hiányozhatnak egy hosszan tartó boldog párkapcsolathoz.

Entrópia - mint befektetett energia. Ami egyszer felépült, az romlani is fog. Ha nincs plusz "energia", romlásnak indul - minden. Még egy szép ház is, vagy kert. Ha nem gondozod, pusztulásnak indul - s ezzel a párkapcsolattal is így van. Gondozni kell nap mint nap.

Szabadság - hagyd, hogy a másik levegőt vegyen, időnként nélküled is létezzen. Senkit és semmit nem birtokolhatsz. Még a párodat sem. Ha jól érzi magát veled, miért menne el, de ha nem, miért maradna veled?

Tisztelet - talán ez az alapja mindennek.

Konfliktusok - na azok bizony kellenek. Fogd fel úgy, hogy a konfliktus a barátod. Pontosan megmutatja, hogy hol lehet még az élet minőségét emelni. Ez vagy összébb hoz egy párt, vagy épp elválnak útjaik.

Különbözőség - Régi, szerintem elcsépelt szöveg, hogy a hasonló, a hasonlóval jó együtt. Igen. Bizonyos kereteken belül. De hisz már alapjaiban a NŐ - FÉRFI is különbözik egymástól. Mind testileg, mind lelkileg. A közös pontok (mint szórakozás, érdeklődés, stb) kellenek, de kell az is, hogy adhass újat, mást a párodnak, azt ami Te vagy. A kiegészítést. Elég unalmas lenne, ha mindig mindenben egyformák lennénk.

És persze kell az a fránya, máig megmagyarázhatatlan KÉMIA - amely, mint egy mágnes vonz, és vezet, időnként az orrunknál fogva.

Kedvem lett volna elbeszélgetni a fiatalokkal.
Miért is baj, hogy van még szerelem? Idős korban is? Hogy akarnak, küzdenek, tesznek egymásért? Hogy tudják mi az, csak csendben lenni és megfogni a másik kezét, megölelni, simogatni. De sokszor csak a szemek beszélnek.
A szó pozitív értelmében irigyeltem a párt. Egyre kevesebbet látok ilyet.
REMÉLEM, EGYRE TÖBB IDŐSEBB PÁRT LÁTUNK MAJD AZ UTCÁKON!

Hozzászólásokprűd

Én nem vagyok prűd. Pont ezért írtam, panaszként hogy frázisokat olvashattam ráadásul még a címhez sem tartotta magát a cikk írója. Egyáltalán nem utaltam arra, hogy a spiritualitás a szexualitással ne kellene foglalkozzon, de a fenti cikknek ahhoz se sok köze van, pláne mély spirituális igénnyel. Az én spirituális izlésem meg az, hogy nyilvánosan csókolózni nem igazán illő. De főként nem fiatalkorúaknak.Prüdéria - kinél van, kinél nincs.

Violetta!
Minden vélemény - vélemény.
Ahogy elnézem a lájkolók számát, s a Facebook-on is a megosztásokat, lájkolókat - sokakat érint e téma, vagyis legalábbis érdekli.
E téma mindig is megosztó lesz, mert az emberek többsége még mindig nem mer, nem tud, nem akar beszélni e témáról.
Az élet szóba - beletartozik sok minden. S persze a szerelem, a szexualitás is.
Nem hinném, hogy a spirituális gondolkodás ezt kizárná - sőt. A valós élet, az álca nélküli élet egyik pillére.
Prüdéria - van akinél van, van akinél nincs.elolvastam, de minek

Megint egy silány, spiritualitással alig köszönő viszonyba levő, frázisokat csattogtató cikk, ami még a címhez sem tartja magát. Címlapon. Nagyon óvatos az admin, vagy aki ezt rendezi. esetleg véletlenszerű?feletbarát

szerintem a kép - elég egyértelmű.
ettől függetlenül mindenki azt gondol - önmagához képest idősnek - amit akar.menyus

Asszalamu aleykum!

"...akár az idősebbek is ..."-irtad.

Melyik korosztalyra gondoltal?

Mert ugye egy 16 evesnek a 36 is idosebb korosztaly, a 35-nek meg az 55-os szamit idosebbnek!