Merkaba blogja

A viskó

Üdvözlet mindenkinek :) HA esetleg könyvben nem olvastátok volna , itt a film is :)

Tisztelettel : Merkaba

Címkék:

Buddha tanítása a türelemről

A türelem

320. Csendes békében tűröm a sértő szavakat, mint harci elefánt a rálőtt nyilakat, mert sok embernek nincs önuralma.

321. A csatában kiképzett elefántot használnak, a királyok saját kiképzett elefántjaikon ülnek. A legjobb ember önmagát képzi, és békésen tűri a bántalmakat. Tovább »

Merkaba - a felemelkedés eszköze

MerKaBa A felemelkedes jarmuve

A Bibliában utalást találunk Ezékiel próféta kapcsán egy olyan jármûre, amivel felemelkedett a mennyekbe. [3] Ez a Mer-Ka-Ba volt. Tovább »

Címkék:

Élet -Az isteni szikra felébresztése az emberben

János evangélium 14/21 ígérete alapján
prófétai módon kapta és írta:

BERTHA DUDDE

Ezek az írások valláson felülállók!
Valláshoz tartozástól nem akarnak senkit eltéríteni, sem valami vallási közösségre rábeszélni.
Megjelenésük egyedüli oka, hogy Isten szavát – amit Ján. Ev. 14,21 ígérete alapján ad nekünk a mai időkben
az embereknek hozzáférhetővé tegye. Tovább »

Tévedésink egy csokorban , hogy tisztán lássunk :))

Vagy fizikai vagyok, vagy Nem Fizikai; vagy élek, vagy halott vagyok.
Mivel a szüleim már jóval a születésem előtt itt voltak, és mert ők a szüleim, jobban tudják, hogy mi jó és mi rossz nekem.
Ha elég keményen küzdök a nem kivánt dolgok ellen, akkor megszünnek. Tovább »

Tévedésink egy csokorban , hogy tisztán lássunk :))

Vagy fizikai vagyok, vagy Nem Fizikai; vagy élek, vagy halott vagyok.
Mivel a szüleim már jóval a születésem előtt itt voltak, és mert ők a szüleim, jobban tudják, hogy mi jó és mi rossz nekem.
Ha elég keményen küzdök a nem kivánt dolgok ellen, akkor megszünnek. Tovább »

Morfogenetikus mező

Azt hiszed a hétköznapokban, hogy önálló gondolataid vannak, pedig csak rákapcsolódsz egy Veled egy frekvencián működő energiamezőre, amiből információid nyered. Minél magasabb rezgésű a mező amiből táplálkozol, - annál közelebb kerülsz a TEREMTÉS szintjéhez.

Az előttünk álló, nem mindennapi fejlődés átéléshez az utca emberének is meg kell értenie, hogyan működik az a „valami”, ami által a tényleges előrelépés rövidesen megtörténik. Tovább »

Címkék:

Út az önismeret felé

Út az önismeretünk felé

Magunkban lévő gátak és félelmek megtalálása, felismerése. Csoportos beszélgetés Demény Melinda vezetésével .
minden pénteken 17.30- 19.30 ig
helyszín: Sambhala Tibet Központ
részletek » Tovább »

Hermetika

"Kétség kívül való, biztos és igaz, hogy ami Lent van, az megfelel annak, ami Fent van, és ami Fent van az megfelel annak, ami Lent van." (Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina)

A hermetika egy olyan vallási és filozófiai rendszer ami az emberiség össz szellemi hagyományait vizsgálja. Nevezhetjük egy össz kultúrák ezoterikus tanításainak komplex rendszereként is. Térben és időben egymástól távol álló hagyományokat vizsgál. A hagyományok abszolút elemeire mutat rá, vizsgálja a szakrális hagyományokat, elkülöníti és beazonosítja azokat. Tovább »

Címkék:

A vallás megosztja az embereket a hit és a tudatosság nem ?

Amikor az ember , vallástalan ateistaként éli életét mások által becsapva manipulálva , sok olyan dolog mellett siklik el élete , melyről csak akkor kap információt ha keresi a kérdéseire a választ ! És minél több a kérdésekre adható válasz , annál több kérdés vetődik fel újfent , !

Mi a vallás ???
Miért kell a vallás ?
Mi a tétje a vallásnak ?
Mikor kezdődött? Tovább »

TheSecret találkozó!

Meghívó

Secret találkozó: Beszélgetések önmagammal, rólad a titkomról címmel…………

Szeretettel meghívunk téged, és barátaidat a 2011. április 30-án rendezendő TheSecret találkozóra.
Helyszín: 1012 Budapest, Attila u. 123. - a Tibetet segítő társaság központja
Időpont: 9.00 - 19.00-ig Tovább »

Teremts csendet magad körül

Teremts csendet magad körül és figyeld belső működésedet. Ismerd meg gondolati folyamataid minőségét. Amit magadról így megtudsz, arra az érzelemmentes gondolatiság fényével világíts rá. Szabadítsd meg önismereted első szilánkjait az asztrális indulatoktól, és fürdesd meg a hűvös, tiszta szellem fényében... Amit így megtanulsz, újabb tanuláshoz vezet majd, amíg lassan fel nem ébred benned az emlékezet, meg nem nyílik újra a harmadik szemed, fel nem ragyog gerinced mentén szellemi erőid hét központja. Tovább »

Címkék:

Feltétel nélküli szeretet- 3.rész

Földünk a Szeretet szikráiból épül fel, ebből jött létre és ez is tartja össze. A Földön élni azt jelenti – a Földdel élni. Együtt élni a természettel, a növényekkel, az állatokkal, a szárazföldekkel, a vizekkel, a levegővel, valamint a Földön élő emberekkel. Tovább »

Wass Albert: Mindent újra kezdünk - Gazdagság és szegénység

Nem vetted észre? Naponta mindent újra kezdünk. Újra mosdunk, újra borotválkozunk, újra fésülködünk, újra öltözünk. Újra megfőzzük az ételünket. Újra elmegyünk ide vagy oda. Újra dolgozunk, újra vesződünk, újra bosszankodunk, újra örvendünk, újra hazatérünk, újra lefekszünk. És ez így megy folyton, folyton.

Nem is lehet másként. A nap reggel újra felkel és este újra lemegy. Újra jön a szél, újra szállanak a felhők, újra esik az eső, újra kiderül az ég. Újra, mindig újra. A természet örök rendje ez és mi kötve vagyunk a természethez, mint a növények, vagy mint az állatok. Tovább »

Címkék:

Feltétel nélküli szeretet - 2. rész

"A kapcsolat bennünk születik meg, bennünk virágzik, és bennünk is hal meg. Senki sem lehet úgy a miénk, mint egy megvásárolt tárgy, hanem úgy, mint a napsütés, amiért semmit sem tehetünk, mert önként adja magát. Nem birtokló ragaszkodás a szeretet. A szeretet elengedés! Nem attól vagyok boldog, hogy szeret, hanem attól, hogy én szerethetem. Az emberi kapcsolatokért valójában semmit sem lehet tenni, mert ha teszünk érte, éppen azt tesszük megvalósíthatatlanná, amit el akartunk érni. Elég csak lenni, lenni olyannak, amilyen vagyok. Tovább »