Mimike blogja

Pánikbetegségből gyógyulás vitaminokkal? Segítség!

Napokban sokat olvasgattam , keresgéltem és találtam véleményeket arról, hogy az antidepresszánsok és a nyugtatók az egyik út --a másik viszont a vitaminok nagyobb adagban .
Szendi Gábor írásait is olvastam , ő is pl. Omega 3-mat javasol , de nem találok utalást a konkrét adagra és a fajtára, hisz nagyon sok formában lehet kapni. Tovább »

Címkék:

Keresd meg a lakatot!

Sok könyv élményem van—ill. sok könyv olvasás utáni élményem. Mind mást és mást adott.
Mikor mire volt szükségem…
Mostanság a szeretet témakörben mozogtam –majd egyik kedves Barátnőm meglepett egy könyvvel , ami felnyitotta a szemem és kinyitotta a szívem.
Deepak Chopra: a szeretet rád talált.
Nem „tanulós” könyv, inkább egy könnyed kis regény. Tovább »

A szeretet újra segített

Balaton partBalaton part. Akkora, de akkora nyugalom van, hogy csak na! A víz tükörsima és valószínűtlenül világos kék. Napocska félig lemenőben... már elindult, de mintha még az én kedvemért kicsit lassítana a tempón és pontosan olyan meleget sugároz, amit nagyon szeretek. Olyan pont jó!
Na ez egy csoda...
Érezted már valaha, hogy tök mindegy hány óra... milyen évet írunk... nem fontos, mert minden olyan szép!
Ki kéne próbálnod! Tovább »

Müller Péter : Varázskő

„ Aszkézis

Van ebben a szóban valami riasztó, pedig nem öngyötrést jelent, hanem gyakorlatot.
Gyakorlást.
Gyakran megismételt cselekvést.
A dolog így áll: van egy vágyad és szeretnéd, hogy valóra váljon. Egy jó gondolatod és szeretnéd megvalósítani.
Meg akarsz változni, mondjuk, vagy át akarod formálni az egész életedet. Szebbé tenni. Tovább »

Dobókocka minden

dobókockákCsuda érdekes dolog a - megszokás.
Biztosan tudom, hogy aki elindult ezen az úton és kicsikét már haladt is rajta - az első csodás meglepetés akkor várja, amikor rádöbben: itt a megoldás! Csupán a bántó-rossz megszokásokat kell törölni és juhééééééj… Öröm és utána döbbenet, mert ez bizony nem is olyan könnyű.
Ezek a sorok tulajdonképpen Önmagamnak íródnak, hiszen legalább annyit - ha nem többet - tudok meríteni magamból, mintha másokat - Titeket olvaslak. Tovább »

Házasságban: boldogan vagy boldogtalanul?

házasságNehéz kellőképpen hangsúlyozni, mennyire átlátható és ködös meglátás: a "véletlen volt..."
Azt azonban szeretném a lehető legjobban kiemelni – majd meglátjuk sikerül-e - mennyire alapvető megtanulni, fejleszteni azt a képességet, ami mindannyiunkban benne van. Azt a képességet, mellyel rögtön észrevesszük, mi miért jelentkezik, miért jött az érzés, mit súg a megérzés... egyszóval a "nyitottnak lenni" érzést fenntartani és alapvető létformává tenni. Tovább »

Mástól függeni egészségtelen, avagy jajj de jó – hiszen egyedül vagyok boldog!

útGyakran olvasgatom az írásokat és régóta bennem bujkál az elhatározás: majd egyszer én is... azt azonban már megtapasztaltam, hogy minden úgy a legjobb, ha a megfelelő időben történik... amikor összeáll valami teljessé. Ez az érzés már több, mint ismerős, hiszen tapasztalom egy ideje.
Rém érdekes a pozitív vonzás szerint élni, mert olyanná válik egy idő után, mint egy kellemes-élvezetes játék. Nos talán annyival jobb, hogy itt biztosan én nyerek ill. mi mindannyian nyerünk! Tovább »